Joskus telkkarissa joku haastateltava elintarvikealan nainen kertoi, että ei ilmaus kotimainen meetvursti tarkoita, että se liha olisi kotimaista vaan kyse on…

Kysytty

Joskus telkkarissa joku haastateltava elintarvikealan nainen kertoi, että ei ilmaus kotimainen meetvursti tarkoita, että se liha olisi kotimaista vaan kyse on vastaavasta ilmaisusta kuin ranskanleipä. Tietenkään nuo eivät rinnastu, koska ranskanleipä on vakiintunut metaforatermi. Mutta ovatko kotimainen meetvursti -nimellä olevat meetvurstit kotimaista lihaa silloin, kun meetvurstipakkauksessa on hyvää Suomesta -merkki? Vai onko jokin sekin vain kuvaannollinen?

Vastaus

Vastattu

Hyvää Suomesta -merkillä merkityssä meetvurstissa on käytetty kotimaista lihaa.
Lähde: https://ruokatieto.fi/hyvaa-suomesta-merkki/apua-merkkiviidakkoon/

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

No, onko Venäläinen meetvursti tehty sitten Venäjällä? Kyllä se käsittääkseni tehdään Suomessa ja suomalaisesta lihasta. Toisaalta, liha muuttuu suomalaiseksi yllättävästi, kun sitä ruhoa vähän käsitellään (jalostusaste avainsana). Itse aikoinaan tutustuin tuohon meetvurstin valmistamiseen, kun piti suunnitella laite, joka pitää kypsytyshuoneen tasaisen lämpimänä ja kosteana. Sehän tapahtuu mädättämällä. Tai näin ainakin muutama vuosikymmen sitten tehtiin.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.