Haluaisin saada musikaali- ja opperavideoita suoratoistona (ei DVD). Olen selannut nettiä löytääkseni tähän genreen erikoisuneen vuokraamoon, mutta en ole…

Kysytty
13.04.2019

Haluaisin saada musikaali- ja opperavideoita suoratoistona (ei DVD). Olen selannut nettiä löytääkseni tähän genreen erikoistuneen vuokraamoon, mutta en ole löytänyt. Tarvitsen em. musikaalien/oopperoiden laulujen, aarioiden nuotteja pianolle. En tiedä, mistä löytäisin. Lisäksi yleinen kysymys: Minulla ei ole Hgin kirjastokorttia, asun Kirkkonummella-se kortti löytyy.

Vastaus

Vastattu
13.04.2019
Viimeksi päivitetty
17.04.2019

Monet suomalaiset yleiset kirjastot tarjoavat käyttäjilleen maksuttoman Naxos Music Video Libraryn, joka tarjoaa konsertteja, dokumentteja ja oopperaesityksiä suoratoistona. Kirkkonummella tätä ei ole, mutta se löytyy HelMet-kirjastosta. Saat HelMet-kirjastojen kortin asioimalla missä tahansa HeMmet-alueen kirjastojen toimipisteessä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa.

HelMet-kirjastolla on isohko valikoima nuotteja, jotka kaikki löytyvät osoitteesta http://luettelo.helmet.fi. Jos sen kautta etsiminen tuntuu hankalalta, kannattaa pyytää henkilökunnalta apua. Maksuttomia online-nuotteja tarjoavat mm. kotimainen eConcerthouse Library, jota pidetään yllä Oulun amkissa ja kansainvälinen IMSLP Petrucci Music Library.

Myös Sibelius-Akatemian kirjastolla, joka sijaitsee Helsingin musiikkitalon yhteydessä, on erittäin laaja aarioitten yms. nuottikokoelma. Kokoelmasta saavat lainata kaikki halukkaat, mutta siellä tarvitaan eri kirjastokortti, HelMet-kortti ei kelpaa. Kortin saa ensimmäisen käynnin yhteydessä. Sibelius-Akatemian kirjasto tarjoaa myös laajan valikoiman tietokantoja, joita voivat kuitenkin käyttää vain oppilaitoksen jäsenet.

Kaupallisia oopperoiden suoratoistopalveluita en itsekään pystynyt löytämään, kun eConcerthousen palvelukin on taannoin lopetettu.

Heikki Poroila

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentit

"Saat Helmet-kirjastojen kortin asioimalla jossain Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteessä."
Kirkkonummelaisen on siis matkustettava Helsinkiin asti saadakseen Helmet-kirjastokortin. Lähempänä, matkan varrella sijaitsevat lukuisat Espoon ja Kauniaisten kirjastot eivät vastaajan mukaan kelpaa tähän tarkoitukseen. Miksiköhän?

Vastausta päivitetty. Toimitus

Kysymyksestä saa vaikutelman, että kirkkonummelainen ei tunne HelMet-alueen laajuutta (sitä paitsi näitä vastauksia luetaan valtakunnallisesti, sivullisenkin olisi hyvä ymmärtää). Saattaisi olla asiallista kohteliaisuutta mainita esimerkkinä nimeltä ainakin Espoon kirjastot.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?