yksityisetsivät

13 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–13.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kirjailija? Humoristinen sarja kertoo intialaisen etsivän tutkimuksista Bombayssa (? ) Äksy äiti auttaa parhaansa mukaan. 147 Kyseessä lienee Tarquin Hallin Delhiin sijoittuva kirjasarja "Intian mitä yksityisimmän etsivän" Vish Purin tutkimuksista (äidin avustuksella). Meillä sarjasta on tähän mennessä julkaistu neljä osaa: Vish Puri & kadonneen palvelijattaren tapaus (2008; suomeksi 2012), Vish Puri & nauruun kuolleen miehen tapaus (2010; suomeksi 2013), Vish Puri & kohtalokkaan voikanan tapaus (2012; suomeksi 2014) ja Vish Puri & lemmenkommandojen tapaus (2013; suomeksi 2015). Viides Vish Puri -tapaus The case of the reincarnated client (2019) on toistaiseksi suomentamatta.
Onko olemassa dekkaria jossa kirjastovirkailija ratkaisee rikoksia? 209 Kirjastonhoitaja tai -virkailija etsivänä on harvinaisempi hahmo dekkareissa. Tapahtumapaikkana kirjaston on kyllä monissa kirjoissa ja kirjastolainen uhrina tai osallisena on myös yleinen. Löysin vain kaksi: Essi Aron Pimeässä kasvaneet, jossa kirjastonhoitaja Immi alkaa selvitellä rikosta. ja Saraleena Aarnitaipaleen Kirjailijan murhan, jossa Kirjastonhoitaja Anna Maljakova ratkoo kollegansa murhaa. TV-sarjoissa kirjastonhoitajat ovat aktiivisempia salapoliiseja esim. Auroran murhakerho. 
Löytyykö Suomen yksityisetsivätoimintaan liittyvää dokumenttia? 141 Jyri Paasosen oppikirjassa Palvelu yksityisellä turvallisuusalalla (2008) käsitellään turva-alan ammatteja, myös yksityisetsiviä. Pauliina Sudelta ilmestyy maaliskuussa 2021 teos Yksityisetsivä: varjo kannoillasi, jossa suomalaiset yksityisetsivät kertovat työstään 1950-luvulta nykypäivään.  
Jossakin Markku Ropposen teoksessa on tapahtumaympäristönä antikvariaatti ja vanhojen kirjojen maailma. Mikähän teos mahtaa olla kyseessä? 150 Antikvariaatti Sivullisesta alkaa Ropposen kolmas yksityisetsivä Marlon Turmasesta kertova kirja Jäljet pimeään. Turmanen on siirtynyt kirja-alalle, jonka on havainnut taloudellisesti yksityisetsiväalaa kannattavammaksi. Sivullisen tiskille ilmaantuva nainen, jonka mies on kadonnut, saa Turmasen kuitenkin palaamaan vanhaan ammattiinsa yksityisetsiväksi.
Pidän kovasti Sebastian Bergmanista (Hjort&Rosenfelt), Cormoran Stirikestä (Robert Galbraith) Carl Morckista (Jussi Adler-Olsen) Danny Katz (Carl-Johan… 415 Jännityskirjoista löytyykin aika monia omituisia, erityisiä ja erikoisia etsiviä. Löysimme työkavereiden yhteismuistelulla ainakin seuraavat ongelmaiset: Ann Cleevesin Vera Stanhope Peter Robinsonin Allan Banks Doris Gerken Bella Block Lars Kepplerin Joona Linna David Lagercratzin Lisbet Salander Carlos Ruiz Zafónin David Martin Leif G. W. Persson Lars Martin Johansson Stieg Larssonin Mikael Blomkvist Ihan erilailla omituinen on pikku-etsivä Flavia de Luce Alan Bradleyn kirjoissa.
Miksi Christien Poirotin varhaisia juttuja ei saa lainattua? 501 Tarkoitetaanko kysymyksessä kirjoja vai elokuvia? Kävin läpi Agatha Christien 20- ja 30-luvuilla kirjoitettuja teoksia ja ainakin Porvoossa vanhimmat Poirot-kirjat ovat hyvin saatavilla ja monet myös DVD:nä. Jos kysymyksessä viitataan teokseen Poirot's Early Cases, se löytyy suomennettuna nimellä Poirotin lyhyet jutut Askolan ja Pornaisten kirjastoista.
Löytyisikö tietoa siitä, missä "Komisario Koskinen" -kirjassa (Seppo Jokinen) Koskinen selvittää rikosta Mänttä-Vilppula- suunnalla? 1578 Hei! Komisario Koskinen selvittelee rikosta Mänttä-Vilppulassa Seppo Jokisen kirjassa "Vihan sukua" (2013).
Pidin kovasti Leonie Swannin lammasdekkareista ja Spencer Quinnin Nuuskijatutkimuksista. Kysyisinkin, löytyykö kirjastosta muita dekkareita (suomeksi tai… 1729 Kaunokirjallisuuden Kirjasampo -palvelusta http://www.kirjasampo.fi/ löytyivät Lilian Jackson Braunin kissadekkarit Kissa, joka osasi lukea takaperin (1967) ja Kissa joka söi johtolangan (1968). Erle Stanley Gardnerin Perry Mason ja papukaija todistajina ja Susan Conantin Hihna kiristyy (1990), ovat dekkareita, joissa eläin ei ole etsivä, mutta toimii ratkaisevassa roolissa rikoksen selvittämisessä. Juan Díaz Canalesin John Blacksad -dekkarisarjakuvat, joihin kuuluvat Kissa varjoisilta kujilta (2006), Valkoinen valtakunta (2007), Punainen sielu (2008)ja Hiljainen helvetti (2010) muodostavat sarjan, jossa kaksimetrinen musta kissa toimii yksityisetsivänä. Belgialainen sarjakuvapiirtäjä Sokal on julkaissut useita jännityssarjakuva-albumeja...
5-vuotias poikani haluaisi lainata kirjan, jonka opeilla hänestä tulisi parempi salapoliisi :) Missä kirjassa kerrottaisiin johtolankojen keräämisestä ym… 1474 Tässä muutama hyvä lasten salapoliisikirja. Osa kirjoista on enemmänkin kertomuksia kuin tietokirjoja, mutta kuvistakin voi löytyä hyviä vinkkejä salapoliisin työhön. Kirjat löytyvät Porvoon kirjastoista. - Etsiväkerho Hurrikaanin käsikirja / Jari Mäkipää - Konstan etsivätoimisto, Tuula Kallioniemi - Salapoliisin käsikirja, tekijät Anne Civardi, Judy Hindley, Angela Wilkes, Donald Rumbelow ja Heather Amery - Salapoliisitieto / Erich Ballinger - Santtu salapoliisi / Richard Scarry - Miina ja Manu salapoliiseina / Teutori
Kuka kirjoitti 2 dekkaria päähenkilönä "vain"Paasonen.Kirjat on kait 80-luvulta. Esim. Paasosen tallelokero aukeaa kytkemallä kaikki sähkölaitteet päälle. 1068 Olisiko kyseessä Raimo Karhilan (oikealta nimeltään Eero J. Tikka) henkilöhahmo Pesonen, joka esiintyi kahdessa romaanissa: Pesonen (1981) sekä Pesonen ja pankkimiehet (1982). Molemmat kirjat löytyvät Helmet-kirjastoista: Pesonen : jännitysromaani / Raimo Karhila http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1331286?lang=fin Pesonen ja pankkimiehet / Raimo Karhila http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1331308?lang=fin Kirjasammosta löytyy kuvaukset teoksista. http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123176021588934
Onko suomennettuja kirjoja, joissa Sherlock Holmes pääosassa? Siis pastisseja,eikä ACD: tekemiä, esim Meyer: SH ja teatterimurhat. 1123 Muiden kuin Arthur Conan Doylen kirjoittamia, Sherlock Holmesista kertovia kirjoja ovat ainakin Laurie R. Kingin Oikeuden talo ja Tracy Mackin nuortenkirja Nuorallatanssijoiden tapaus.
Kenen kirjoittama on dekkari, jonka tapahtumat sijoittuvat Jyväskylään? 1707 Suomen Raymond Chandleriksikin kutsuttu Markku Ropponen kirjoittaa Jyväskylään sijoittuvia jännitysromaaneja yksityisetsivä Otto Kuhalasta, joka on entinen poliisi. Tähän mennessä Kuhala-dekkareita on ilmestynyt viisi: Puhelu kiusaajalta (Tammi, 2002) Kuhala ja musta juhannus (Tammi, 2003) Kuhala ja viimeinen kesävieras (Tammi, 2004) Linnut vaikenevat, Kuhala (Tammi, 2005) Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo (Tammi, 2006) Lisätietoja kirjailijasta saa esimerkiksi kustantajan kirjailijaesittelystä http://www.tammi.fi/asp/empty.asp?P=5898&VID=default&SID=27825172514897… ja Helsingin kaupunginkirjaston Sanojen aika -kirjailijatietokannasta http://kirjailijat.kirjastot.fi/?c=8&pid=815&lang=FI
Etsin nimeä ja tekijää kirjalle, jonka tuntomerkkejä muistan tämän verran: - suomenkielinen tietoteos - ilmestynyt pari vuotta sitten - antologia (?), jossa… 1193 Etsimäsi kirja löytyi Töölön kirjaston hyllystä: Murha pukee naista. Naisdekkareita ja dekkarinaisia/ Ritva Hapuli ja Johanna Matero (toim.), Vaasa 1997. Se on Kansan Sivistystyön Liiton KSL r.y:n julkaisema. Olen varannut sen sukunimellesi Töölön kirjaston varaushyllyyn, viimeinen noutopäivä 10.7! Soita puh. 31085025 jos haluat että kirja lähetetään muualle. Kuulemisiin!