varaukset

78 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Voiko Helmet kirjastokortin luvittaa esim vaimon kortin kanssa ristiin? Siis kummantahansa kortilla voisi noutaa molempien varatut kirjat / elokuvat. 74 11.3.2021 Tällainen "ristiin luvittaminen" ei ole mahdollista. Kirjastokortti on aina henkilökohtainen. Halutessanne voitte noutaa puolisonne varaukset ja lainata ne omalle kortillenne, mutta tällöin lainaaminen tapahtuu kirjaston palvelutiskillä. Teidän pitään tällöin tietää myös, mistä varaushyllystä varattu aineisto löytyy ja mistä aineistosta on kyse. https://www.helmet.fi/fi-FI
Yritin varata aineistoa, mutta sään ilmoituksen, että "toiminto estetty, ota yhteyttä kirjastonhoitajaan". Missähän vika? 66 8.3.2021 Kuulostaa siltä, että joko aineiston nimekkeestä puuttuvat niteet tai ne kaikki ovat käsikirjasto kappaleita. Sinun kannattaa soittaa johonkin Helmet kirjastoon ja kysyä asiasta tarkemmin. Helmet kirjastot Voit kysyä asiaa myös Helmet chatissä. Varaudu kertomaan kirjastokorttisi numero varausta varten.
Onko MARGARITA-kirja lainattanissa Espoonlahden kirjostossa? 47 15.12.2020 Tarkoitat varmaan Anni Kytömäen Margaritaa? Siinä on hurja varausjono Helmet kirjastoissa. Jonossa on jo 3180 asiakasta. Pikkulaivassa ja Soukassa on lisäksi Bestseller kappaleet, mutta nekin ovat lainassa tällä hetkellä. Voit lisätä itsesi varausjonoon tai tarkastella Bestsellerien tilannetta tästä linkistä. https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2429842__SMargarita__Orightresult__U__X7?lang=fin&suite=cobalt
Miksi The Sleep Book -kirjaa (Guy Meadows) ei voi varata? Varaa-painiketta ei ilmesty kirjan alapuolelle. 53 17.11.2020 Kirjan ainoa nide on jouduttu poistamaan. Se on ollut joko rikki tai kadonnut. Kirjasta on tehty uusi tilaus. Toivottavasti teos saadaan taas pian Helmet kirjaston kokoelmiin.
Etsin kirjaa omasta kirjastostani, sen olisi pitänyt olla hyllyssä (ei lainattuna aikoihin) mutta en löytänyt. Niinpä varasin sen. Nyt kirja on "matkalla" ja… 78 20.10.2020 Helmet-kirjaston varausjärjestelmä ei kykene tällä hetkellä kohdistamaan varausta mahdollisesti noutokirjastossa olevaan kappaleeseen. Siksi nettivaraus voi lähteä tulemaan jostain toisesta kirjastosta, vaikka tulevaisuuden tavoitteena luonnollisesti on varauksen kohdistaminen ensisijaisesti noutokirjaston kokoelmaan. Toivottavasti järjestelmämme mahdollistaa asian lähitulevaisuudessa. Jos teoksen haluaa esim. aikataulullisista, ekologisista tai loogisista syistä noutokirjaston kokoelmasta, kannattaa kysyä apua henkilökunnalta tai soittaa kirjastoon.
Miten saisin Suuri Käsityö -lehden 4/1995 lainaan? 80 18.9.2020 Kirjaudu ensin Helmet-sivustolle kirjastokorttisi numerolla ja tunnusluvullasi. Etsi sitten Suuri käsityölehti:Vantaa tietue. Klikkaa tietueen vieressä olevaa varaa-painiketta. Valitse haluamasi nide (vetovalikko on hyvin tasaisen harmaa, mutta tartu tummemman harmaaseen kuutioon ja vedä sitä ylös tai alas) Klikkaa niteen vieressä vasemmalla olevaa pampulaa.  Tarkista varauksen noutopaikka ja paina lähetä painiketta. Varaus lähtee Tikkurilaan.
Olen tehnyt kirjavarauksen Vaski verkkokirjaston kautta tänään 29.8. Mitä tarkoittaa varauksen tieto ´vanhenee 29.8.´ ? Siis tuo vahenemispäivä on sama kuin… 75 29.8.2020 Vaskiin tosiaan tallentuu tieto varauspäivästä. Tuo "vanhenee" -kohta tarkoittaa sitä päivää, jolloin varaus vanhentuu ja poistuu automaattisesti järjestelmästä mikäli varaus ei siihen mennessä ole tuottanut tulosta. Vanhenemispäivä määrittyy automaattisesti samalle päivämäärälle yhden vuoden päähän siitä hetkestä, jolloin varaus on tehty.
Etsin teosta Ryhmäilmiöt liikunnassa (https://kirkes.finna.fi/Record/kirkes.365089). En kuitenkaan saanut näkymää, josta teoksen voisi lainata. Onko niin,… 33 17.7.2020 Linkkaamaasi kirjaa on Järvenpään kirjaston kokoelmissa yksi kappale, joka on tällä hetkellä lainassa. Voit tehdä kirjaan varauksen kirjautumalla verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Lisätietoja seutuvarauksesta löytyy osoitteesta https://kirkes.finna.fi/Content/asiakkaalle#varaukset. Jos verkkokirjastoon kirjautuminen ei onnistu, voit ottaa yhteyttä suoraan Keravan kirjastoon, he auttavat sinua varauksen kanssa. 
Voiko mihinkään kirjastoon tilata nyt kirjoja ja noutaa ne sieltä ? 96 18.3.2020 Kaikki kirjastot ovat suljettuina toistaiseksi. Mistään kirjastoista ei voi noutaa varauksia. Hyllyssä olevasta aineistosta ei voi myöskään tehdä varauksia. Aineistosta, josta on varausjono tai joka on vasta tulossa lainattavaksi, voi tehdä varauksen. Jos sinulla on varaus, jonka noutoaika on 17.3. jälkeen, varaus odottaa noutokirjastossa vielä silloin, kun kirjastot taas avataan. Mikäli sinulla on mielessäsi teos, jonka haluat varata myöhemmin, voit tallentaa kirjan tiedot omissa tiedoissasi muistilistalle. Täältä löydät ohjeet: https://kirjtuo1.helmet.fi/screens/e_help_fin.html#muistilistani
Miksi joistain aineistoista ei voi tehdä seutulainoja ja joitain aineistoja ei voi varata niin, että ne toimitettaisiin samassa kaupungissa kirjastosta toiseen… 96 14.8.2019 Nokian kirjastossa voi tehdä seutuvarauksia kaikesta aineistosta, jota kuljetetaan kirjastosta toiseen. Erona on, että seutuvaraus on maksullinen, mutta kaupungin sisäinen ei. Liikuntavälineitä tai muita esineitä ei kuitenkaan valitettavasti lähetetä toiseen kirjastoon, vaan ne on noudettava sen kirjaston kokoelmista, johon ne kuuluvat.
Löytyykö Tasa tahtia Katajamäellä-kirjaa Kouvolan kirjastoista? Kirjoittajana Anneli Kivelä. Haku ei antanut minkäänlaista tulosta. Löysin vain vanhemmat… 108 4.4.2019  Kirja ei ole vielä ilmestynyt, mutta totta kai hankitaan. Kirjan nimi on Tasaista tahtia, Katajamäki. Kun kirjan tiedot ilmestyvät hankintaan sen voi varata.
Onko teillä chat-palvelu? Yritin löytää mutta en onnistunut siinä. Siis vielä sellainen kysymys, kun kirjaudun ja sivullani lukee: Varaus 1/4 tarkoittaako se,… 107 5.3.2019 Helmet-kirjastoilla on chat-palvelu. Chat-vastaaja on valmiina palvelemaan, kun Helmet-palvelusivuston oikeasta alalaidasta pompahtaa chat-ikkuna. Jos varauksesi kohdalla lukee 1/4, se tarkoittaa, että olet ensimmäisenä jonossa samaan seuraavaksi palautuvan teoksen. Numero neljä tarkoittaa tässä tapauksessa, että teoksesta on neljä varausta. Siihen, kuinka pian saat varauksesi, vaikuttaa se, miten monta kappaletta (nidettä) kyseistä teosta on kokoelmissa. http://www.helmet.fi/fi-FI
Voiko toinen henkilö hakea varatun kirjan? 550 25.10.2018 Voit valtuuttaa toisen hakemaan varauksesi kertomalla aliaksesi, jolla varaus löytyy varaushyllystä.  Jos sinulla ei ole aliasta, varaus löytyy sukunimelläsi.   Noutaja voi lainata kirjan omalle kortilleen kirjaston tiskiltä tai käyttää antamaasi kirjastokorttia ja salasanaa automaatilla.
Minulla on Kouvolan pääkirjastossa varaus kahviaiheinen muistojen kapsäkki ja se olisi tänään noudettava. Olen lomalla ja palaan Kouvolaan vasta maanantaina 15… 154 11.10.2018 Varaamasi aineisto odottaa sinua täällä maanantaihin. Lainasin sen sinulle valmiiksi. Muuten siitä olisi mennyt noutamattomasta varauksesta maksu.
Apua tumpelolle! Katsoin tiedostosta 1.8.2018 tekemääni varausta. Tiedoston mukaan olen 6. jonossa. Lukee kuitenkin teksti: "Lukittu (varaus ei aktiivinen)… 108 3.10.2018 Vapautin varauksenne. Kyllä sen uskaltaa tehdä itsekin.
Onko teillä ''hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen'' ja ''kasvun ja osallisuuden edistäminen'' kirjat?yt.Olga Tatarintseva/ksao lhop 435 24.9.2018 Kyllä meiltä löytyvät  molemmat teokset. Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen-kirjaan on kolme varausta. Niteitä järjestelmässä on kolme. Kasvun ja osallisuuden edistäminen löytyy myös ja siihen on seitsemän varausta. Kirjoja Kyydissä on neljä.
Voisko tämän kirjan tilata kokoelmiin? Kiitos! Leena Sharma: Ikuiset ystävät. Suomen ja Neuvostoliiton kulttuurisuhteet sotien jälkeen. SKS 2018. 106 24.9.2018 Kirja on tulossa kokoelmiimme ja on viimeisteltävänä. Voitte tehdä kirjaan jo nyt varauksen.
Löytyykö kirjastolta uusinta soundi lehteä? 150 27.8.2018 Viimeisin Kouvolan pääkirjastossa oleva Soundi on 6/2018. Viimeistä numeroa ei lainata kotiin mutta on luettavissa kirjastossa ja lainattavissa kunhan seuraava numero ilmestyy. Toki tämänkin lehden voi varata jo nyt.
Haluaisin lainata Jens Lapiduksen uusimman kirjan Top Dog ruotsiksi. Mistä tiedän, että saan ruotsinkielisen version, jos varaan netissä sen? 274 13.11.2017 Kun haet teosta, voit rajata hakutulosta sivun vasemmassa laidassa olevilla rajoittimilla esimerkiksi kielen mukaan. Jos haet Jens Lapiduksen teoksia nimenomaan alkukielellä, klikkaa kielirajoitinta "ruotsi". Näin saat vain ruotsinkielisen aineiston. Teoksen kieli käy ilmi myös, kun avaa teoksen tiedot klikkaamalla kirjan nimeä (kohdassa "kieli"). Jens Lapiduksen uutuus teos on alkukielellä "Top dogg" ja suomennoksen nimi on "Top dog". http://www.helmet.fi/fi-FI
Jos haluaa noutaa varauskirjan Koillis-Savon kirjastoautosta, onko siinä sama viikon noutoaika, vaikka kirjastoauto pysähtyy vain kahden viikon välein… 239 2.11.2017 Koillis-Savon kirjastoautossa varauksilla on kahden viikon noutoaika, sillä auto kiertää kahden viikon periodeissa.