talonrakennus

6 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–6.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Jatkuvasti näkee taloja rakennettavan kaato- ja lumisateessa. Ilman kattoa tai suojaa. Miten sellainen talo ei mene pilalle, homeeseen tms, mihin kosteutta… 188 15.11.2018 Kyllä tällaisessa tilanteessa home- tai muun kosteusvaurion riski on olemassa. Alla linkki Ylen uutiseen aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-7328528 Aiheesta on myös tutkimuksia ja opinnäytetöitä. Alla linkki Evita Ruohosen opinnäytetyöhön nimeltä Sääsuojauksen vaikutukset asuinkerrostalon rakentamiseen: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/50562/Ruohonen_Evita.pdf?sequence=1    
Löytyykö hyllystä kirja nimeltä "Muuratut tulisijat" tarkentavaa tietoa: Rakentajan käsikirja 7 Rakentajan tietokirjat 532 11.5.2016 Hei! Heinolasta löytyy Talonrakentajan käsikirja: 7 Muuratut tulisijat vuosilta 2001 ja 2008. Huhtikuussa koko Päijät-Hämeen kirjastojen tietokannat yhdistyivät ja samalla alkuivat seutukuljetukset kirjastojen välillä, joten tämän ansiosta on mahdollista saada myös muualta Päijät-Hämeestä aineistoa Heinolaan maksutta. Esimerkiksi Lahdessa on kyseistä teosta myös tuoreempana painoksena vuodelta 2012.
Projektin laatiminen: talon rakennus projektin muodossa. Tietokoneella projektikaavio, mutta pitäisi olla kirjallisessa muodossa. 1616 25.2.2006 Tietoa kannattaa etsiä kirjastossa YKL-luokasta 66.3. Mm. seuraavat kirjat: Kankainen: Rakennushankkeen ohjaus Mäki: Aikataulukirja (Ratu 2004) Peltonen: Projektinjohtorakentamisen kehittäminen Koskenvesa: Pientalon rakentaminen Hietanen: Tietomallit ja rakennusten suunnittelu
Mistä löydän tietoja harjannostajaisista ja niihin liittyvistä perinteistä? 656 9.2.2004 Seuraavasta teoksesta löytyy tietoa harjannostajaisista ja niihin liittyvistä perinteistä. Vilkuna, Kustaa: Työ ja ilonpito: kansanomaisia työnjuhlia ja kestityksiä. Teoksen saatavuuden pääkaupunkiseudulla näet osoitteesta http://www.helmet.fi Miten monin eri tavoin harjannostajaisia vietetään nykypäivänä, näet esim. osoitteesta http://www.google.fi kun kirjoitat hakusanaksi harjannostajaiset.
Löydänkö tietoa mistään, mitä on aiemmiun tarkoittanut, kun lattian lämpöeristeiden väliin on piilotettu lusikka ? 827 21.5.2002 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkistosta (puh. 131 23 240, nettiosoite http://www.finlit.fi/kra/index.html ) saadun tiedon mukaan perinnetietoa ei ole talletettu siitä, että nimenomaan lusikka olisi pantu lattian väliin. Eri puolilta Suomea on kyllä talletettu perimätietoa, jonka mukaan metalliesine ylipäätään, veitsi tai sangen yleisesti raha, pantiin talon rakennusvaiheessa lattian väliin, kurkihirteen tai kynnyksen alle. Tämä toi taloon hyvää onnea ja varjeli pahalta ja taudeilta.
Löytyvätkö rakentamiseen liittyvät RYL-sopimusehdot kirjastosta (vai ovatko maksullista tavaraa kaupasta x)? 1371 13.12.2000 Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset teoksiin kuuluvat RunkoRYL 2000 talonrakennuksen runkotyöt, SisäRYL 2000 talonrakennuksen sisätyöt ja MaaRYL 2000 talonrakennuksen maatyöt. RYL:n laatiminen jatkuu, tästä lisää www-sivuilla http://www.rakennustieto.fi/ . Sivuilta löytyy myös Rakennustietosäätiön verkkokirjakauppa. RYL -teoksia sijaitsee mm. Helsingin suurimmissa kirjastoissa: Pääkirjasto Pasilassa, Kallion kirjastossa, Malmin kirjastossa, Rikhardinkadun kirjastossa ja Itäkeskuksen kirjastossa. Osa teoksista on lainattavissa osa vain käsikirjastossa. Nyt kun Plussa aineistotietokanta http://www.libplussa.fi/ on tilapäisesti poissa käytöstä voitte tiedustella teoksia aineistotiedustelunumerosta 310 8512.