Hyppää pääsisältöön
Lähetä kysymys kirjastonhoitajalle
Fråga bibliotekarien är bibliotekens nationella webbtjänst. Vi svarar inom tre vardagar.
Kysy kirjastonhoitajalta
Kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu.
Svenska
English
Kirjaudu
Haku
Asiasanat
A-Ö
Kysy
Vastaukset
Haku
Asiasanahakemisto
Kokoelmat
Info
Kysy
Hae
Kysy kirjastonhoitajalta
Asiasanahakemisto
Kirjain S
salter
Tilaa aihepiirin salter RSS-syöte
3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys
Luettu
Arvostelu
Vastattu
Avaa
Vastaus
Lankamaiset suolamuodostelmat
104
28.12.2022
Suolakiteet voivat kasvaa ja järjestyä eri tavoin riippuen mm. käytetystä suolasta, veden ja huoneen lämpötilasta ja käytetyn astian materiaalista. Tässä tapauksessa säiemäiset muodostelmat voivat johtua juuri käyttämästäsi kristallisuolasta mikäli muuten olet tehnyt lyhdyt täysin samalla tavoin kuin aiemminkin. Lähteet: https://www.thoughtco.com/growing-table-salt-crystals-607663 https://www.chemistryworld.com/news/salt-crystal-grows-legs-to-avoid-slippery-surface/4012469.article
Resepteissä (ulkomaisissa) on usein aineksena "kosher salt". Mitä se oikein on? Onko tavallinen suola lähellä vai miten sen voi korvata?
1578
1.8.2022
Kosher salt on karkeaa suolaa, joka on yleensä kaivettu suolakaivoksista. Siihen ei myöskään yleensä lisätä mitään lisäaineita, kuten jodia. Rakenteensa vuoksi kosher-suolassa on ilmeisesti vähemmän natriumia kuin muissa suolatyypeissä. Kosher-suolaa käytetään lähinnä Pohjois-Amerikassa, Euroopassa se ei ole kovinkaan yleistä. Euroopassa käytetään laajemmin merisuolaa, jolla kosher-suolan voinee useimmissa resepteissä korvata. Lähteet: Seasalt.com - What is Kosher Salt, katsottu 1.8.2022 Tastecooking.com - The Kosher Salt Question, katsottu 1.8.2022
Mikä on suolan kemiallinen merkki???
4123
19.9.2003
Suolan eli natriumkloridin kemiallinen merkki on: NaCl