Soinne Laura

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Hyvä kirjastonhoitaja! Etsin tuttavani puolesta satukokoelmaa, jota hän on lukenut 1940-luvulla. Kokoelman nimi oli "Satuja", se on todennäköisesti julkaistu… 274 22.11.2017 Olisikohan Laura Sointeen satukirja "Satuja" vuodelta 1946 ko. kirja? Kirjassa on satu "Hukkasaaren salaisuus", jossa sanotaan ikimuistoisesti "Annan pisaran verta!. Kirjasta on otettu uusia painoksia 1950, 1976 ja 1991. Joku näistä painoksista löytynee lähikirjastosi varastosta. Tämän kirjan sadut ovat todellisia kauhusatuja, jotka ovat painuneet useamman lapsisukupolven muistiin.
Etsin tietoa sadusta, jonka muistan joskus aikoinaan lukeneeni. Satu saattoi olla suomalainen, en tosin ole varma. En muista nimeä enkä kirjailijaa, vain… 2178 16.3.2010 Satu on varmaankin Laura Sointeen Hukkasaaren salaisuus. Sadun pojan nimi on Palda, ja sen tapahtumat ovat kovasti muistamasi kaltaisia. Sitä on myös esitetty Helsingin kaupunginteatterissa. Satu on alunperin ilmestynyt Sointeen kirjassa Varjojen linnan prinssit ja muita satuja vuonna 1918, mutta löytyy myös Sointeen kirjoista Satuja ja Seikkailusatuja. Näytelmänä se on julkaistu vuonna 1993. Kirjaa on myös kirjastoissa, täältä löydät tiedot Helmetin kokoelmista: http://www.helmet.fi/search~S9*fin/t?SEARCH=hukkasaaren&searchscope=9 Tiedot näytelmästä löytyvät Näytelmät.fi-sivuilta: http://www.naytelmat.fi/index.php?view=playListShow&id=2500
Missä sadussa tai tarinassa ovat mukana sisarukset Hannu ja Silja, köyhä tyttö Mirja ja helminauha? 1210 1.2.2007 Satu voisi olla Laura Sointeen Vuorenhaltijan lahja –kirjan satu nimeltä Mustat helmet (ilm. 1953). Siinä esiintyvät Pohjolan isännän poika Hannu ja Etelän isännän tytär Silja, mustat helmet ja köyhä tyttö Mirja. Karjaan kirjastossa kirjaa ei ole, mutta pääkaupunkiseudulla se on Pasilan kirjavaraston kokoelmissa, Arabianrannan, Kauniaisten ja Tikkurilan kirjastoissa.