Saimaan kanava

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kysyisin kirjailijaa sekä kirjannimeä. Muistan että kirja olisi väriltään sinertävä. Kirja on romaani, jossa kerrotaan Lauritsalan kanavan vaiheista sekä… 583 22.11.2007 Tarkoitat varmaankin Hackmanin sukua. Kirja on Pirjo Tuomisen Myrttiseppeleet. Siinä kerrotaan Hackmanin kauppasuvun vaiheista ja Saimaan kanavan rakentamisesta. Kirjaa edeltää Arvoisa rouva Marie, joka sijoittuu Viipuriin.
Kaipaan tietoja Saimaan kanavan rakentamisen aikaisesta hallinnosta ja seurakunnista. Kuinka työ oli hallinnollisesti organisoitu? Mistä työntekijät tulivat ja… 1505 11.10.2006 Lappeenrannan maakuntakirjastossa on paljon kirjallisuutta Saimaan kanavasta. Nimekkeisiin voi tutustua osoitteesta http://weborigo.lappeenranta.fi/ Tarkennetusta hausta kannattaa etsiä asiasanalla Saimaan kanava. - Hyvä, kattava teos kanavasta on esim. Jyrki Paaskosken vuonna 2002 ilmestynyt Viipuriin ja maailmalle : Saimaan kanavan historia. Siinä on mm. osioita: Kanavatyömaalla (Kolme komiteaa, Ammattimiehiä Ruotsista...) ja Kanavanrakentajat (Kanavarengit ja työmiehet, Vangit ja sotilaat, Kanava työpaikkana, Arkielämää kanavalla, Saimaan kanavan seurakunta). - Kirjastossamme ovat myös Saimaan kanavan seurakunnan väkilukutaulut 1800-1856 mikrofilmillä, jota myös kaukolainataan muihin kirjastoihin. - Lappeenrannassa on lisäksi Saimaan...
Milloin rakennettiin Saimaan kanavan, Mälkiän sulun kohdalla, ylittävä 6 tien silta? 910 28.8.2006 Silta valmistui joulukuussa 1967. Tämän jälkeen, keväällä 1968, purettiin edellinen vuonna 1958 valmistunut silta.