riidat

4 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–4.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko lapsille (päiväkoti-ikäisestä alakoululaisiin) kirjoitettu ja kuvitettu kirjoja, joissa käsiteltäisi hankaluuksia ja välirikkoja sukupolvisuhteissa?… 31 11.4.2022 Aivan tuota aihetta käsitteleviä kirjoja en löytänyt. Yleensä lastenkirjoissa isovanhemmuus on lämmin ja helppo asia tai sitten kirjat käsittelevät tärkeän ihmisen menettämistä kuolemisen näkökulmasta. Mukaan mahtuisi varmasti myös välirikosta kertovia kirjoja. Päiväkotien ja koulujen kirjatarvetta kannattaa tiedustella esim. Varhaiskasvatuksen tietopalvelusta tai Peda.netistä. Lapsille suunnattuja tunnetaito-kirjoja on kyllä tullut viimeaikoina muutamia sarjoja esim. Julia Pöyhösen ja Heidi Livingston Fanni-kirjat ( Helmet hakutulos) sekä Tiina Haapsalon, Katri Kirkkopellon ja  Laura Revon Molli-kirjat. (Helmet hakutulos) Hakusanalla tunnetaidot Helmet haku löytää 295 teosta lapsille ja aikausille. Helmet hakutulos
Kuka on kirjoittanut seuraavan lastenrunon? "RIIDAT Ihan kaikki voivat joskus raivota ja huutaa kurkku suorana. Mutta anteeksi kannattaa kyllä antaa ja pyytää… 76 27.1.2021 Runo on Eppu Nuotion, kirjasta Minä tykkään nyt : ilosta, ujostelusta ja muista tunteista (WSOY, 2019).
Onko olemassa yleisiä ohjeita miten toimia vaikean naapurin kanssa? Tarkoitan ihan ammattilaisen neuvoja asiaan. Olemme nyt kolmen naapurin kanssa jo 6 vuotta… 433 27.9.2016 Luulen, että tuossa tapauksessa voisi olla hyvä kääntyä Naapuruussovittelun keskuksen puoleen. Sen sivut löytyvät osoitteesta http://www.naapuruussovittelu.fi. Naapurisovittelun keskus toimii pääkaupunkiseudulla ja tarjoaa konsultointiapua. Heihin voi ottaa rohkeasti yhteyttä ja kertoa tilanteesta.
Miten leikitään nätisti yhdessä? Etsin iltatarinoiksi melkein 4-vuotiaalle kirjoja, joissa kerrotaan, miten kavereiden kanssa leikitään kauniisti ja kuinka… 1594 18.4.2006 Toivottavasti seuraavista aihetta käsittelevistä kirjoista on iloa ja hyötyä: Hintikka, Maija : Juuso ja Jalmari leikkivät kavereina. 2004 Parvela, Timo : Anna ja Antti : kiusankappale. 2003. Weninger, Brigitte : Pasi ja Eetu riidoissa. 1999. Uusitalo, Riitta : Armin kaverit. 2005. Stewart, Paul : Ollaan taas ystäviä. 2003. Ludlow, Anna : Lelut ovat minun! 2000. Moost, Nele : Kaikki riidoissa! : mutta pian sovitaan taas. 2004. Harainen, Pirkko : Emma on eri mieltä. 2000.