onginta

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Löytyykö Uudenmaan alueelta paikkaa, minne pyörätuolia käyttävä pääsisi mato-ongelle? 68 Suomen vapaa-ajankalastajien sivulle on listattu esteettömiä kalapaikkoja Suomessa. Uudeltamaalta löytyy Vihdin Kirkkojärvi/ Vihdin kirkonkylä ja Helsingissä Vantaanjoki, Kuninkaankartanon alasuvanto  https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalastus/esteettomat-kalapaikat/ Kysymys kannattaa lisäksi esittää Kalastus.com foorumilla https://kalastus.com/forum Facebookista löytyy sivusto Esteetön kalastushttps://www.facebook.com/groups/566965791050578/
Täällä kysyttiin onkimispaikoista ja sieltä tuli vajaa vastaus. Eli löytyykö jostain tietoa ns yleisistä paikoista minne voi mennä onkimaan. Kiinnostaisi. 119 Onkia saa periaatteessa missä tahansa. Ei siis ole olemassa erikseen onkimiseen osoitettuja paikkoja. Toki esimerkiksi uimarannalla tai toisen laiturilla ei saa onkia. Hyviä onkimispaikkoja voi etsiä esimerkiksi Suomen Vapaa-ajankalastajien verkkosivujen Kalastuspaikat-hausta valitsemalla kalastusmenetelmäksi onkimisen.
Löytyykö jostain tietoa missä järvillä eri paikkakunnilla saa onkia rannalta? Ei siis veneestä. Ja tarvitaanko mato-ongella jonkunlainen virallinen lupa? 363 Mato-ongella saa pääsääntöisesti onkia missä tahansa, eikä siihen tarvita erillistä lupaa. Poikkeuksena ovat mm. tietyt virtapaikat, joissa mato-ongella onkiminen on kielletty. Ks. https://www.eraluvat.fi/kalastus/hyva-tietaa/onkiminen-ja-pilkkiminen.html
Runo, jonka Mäkelä on esittänyt 60-luvulla. Runo käsittelee onkimista, poikaa ja aamua. Runossa luultavasti on säe:" Nimeni on Tapani eikä tärise vapani". 179 Välitimme kysymyksesi valtakunnalliselle kirjastoammattilaisten sähköpostilistalle, ehkäpä joku kollega jossakin päin Suomea muistaisi! Palaamme asiaan mikäli vain saamme sieltä vastauksen. Vai tietäisiköhän joku palvelumme seuraajista mistä runosta on kyse?
Saisiko onkia (2 kpl) lainaksi esim. viikoksi???? 361 Valitettavasti Helmet-kirjastoista ei löydy lainattavia onkia. Kaikki lainattavat esineet löydät Helmet.fi -sivustolta.