okkultismi

6 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–6.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko teillä 1100-1600-lukujen noituutta tai magiaa (kuten myös mystiikkaa ja alkemiaa) käsitteleviä kirjoja? 1375 Esimerkiksi nämä löytyvät Helmet-kirjastoista: Rosencreutz, Christian: Hermeettinen romanssi eli Christian Rosencreutzin kemialliset häät anno 1492. http://www.helmet.fi/search~S9*fin?/Xalkemia+keskiaika&searchscope=9&m=… Kulttuurien kiehtova historia : Idän ja lännen viisautta. http://www.helmet.fi/search~S9*fin?/Xmystiikka+keskiaika&searchscope=9&… Pahan tiedon puu: väärä tieto ja väärin tietäminen sydänkeskiajalta valistukseen / toim. Meri Heinonen & Janne Tunturi. http://www.helmet.fi/search~S9*fin?/Xmystiikka+keskiaika&searchscope=9&… Hildegard, Bingeniläinen: Hildegard Bingeniläinen: Hengähdä minussa, vihanta Henki http://www.helmet.fi/search~S9*fin?/Xmystiikka+keskiaika&searchscope=9&… Drury...
Yritän lainata Tiina Lindholmin toimittamaa kirjaa Varputaito: silmälasit näkymättömään. Se löytyy teiltä, mutta ei ole lainattavissa! Miksi? 1537 Kirjaa on tilattu ja se on tulossa. Se ei ole vain vielä ehtinyt saapua kokoelmaan, vaikka jo luettelotiedoissa näkyykin nimeketasolla. Joskus kirjat luetteloidaan kokoelmatietokantaan jo ennen kuin yhtään nidettä ehtii saapua kokoelmaan. Kirjojen saatavuustiedot näkyvät kuitenkin kokoelmaluettelossa tällöinkin. Esim. kyseisen kirjan saatavuus- ja nidetiedot eivät näy vielä kokoelmatietokannassa, koska kirjaa ei - vielä - ole yhtään nidettä pääkaupunkiseudun yleisten kirjaston kokoelmassa. Mutta tulossa siis on useitakin lainattavia kappaleita.
Mistähän tulee nimitys Ruusu-Risti? ruusu-ristiläisyys, Rosenkranz jne 3068 Hans Biedermannin "Suuri symbolikirja" kertoo ruusuristisymboliikan liittyvän renessanssin aikana syntyneen kristillis-esoteerisen Ruusuristiyhteisön historiaan. Ruusuristin tunnuskuvio on viisilehtinen ruusu ristin sisässä. Ruusuristin aatetta levitti kirjoituksillaan mm. saksalainen Johann Valentin Andrae (1586-1654) jonka omassa vaakunassa esiintyi myös ristin ja useiden ruusujen yhdistelmä. Legendaarista hahmoa Christian Rosencreutzia (1378-1484) pidetään usein ruusuristiaatteen alkuperäisenä perustajana. Rosenkreutz -sukunimi tarkoittaa nimenomaan ruusuristiä. Historiantutkimuksessa pidetään kuitenkin epävarmana onko mainittua Christian Rosenkreutz -nimistä henkilöä koskaan elänyt historiassa. Hänestä on hyvin vähän luotettavaa tietoa...
Mistä saisin tietoa noita-aakkosista internetin kautta? Jos voisit kertoa edes yhden sivun josta näkisin minkälaisia kirjaimia noita-aakkoset ovat. 2136 Tässä muutama osoite: http://www.geocities.com/TimesSquare/Alley/1557/fonts1.htm http://www.pathcom.com/~newmoon/alpha.htm From: http://www.thekindred.com/vampires/occult/occult.html Lisää löydät hakukoneilla käyttämällä fraasia "witch's alphabet"
Miltä internetsivulta löytää suomenkielistä tietoa okkultismista? Ja mistä löytää tietoa mitä okkultismi on? 671 Internetissä olevaa suomenkielistä aineistoa okkultismista voit löytää esimerkiksi seuraavista paikoista: - Ev.lut.kirkon sivuilta, joilta löytyy tietoa myös ns.uususkonnoista. http://www.evl.fi/ Valitse sivuilta linkki "www-palveluja", sieltä linkki "kirkko uskontojen maailmassa", sitten linkki "tietoa uskonnoista" ja linkki "New Age -liikkeen aatehistoriallista taustaa..." - Uskontojen uhrien tuki ry:n sivuilla on myös tietoa mm. okkultisista käsitteistä. http://home.icon.fi/usk-uhri/teosofia.html Lisää okkultismiin liittyviä Internet -sivuja voi etsiä esimerkiksi Google-haulla http://www.google.com Hakusanana voi käyttää esimerkiksi "okkultismi" -sanaa.
Mistä löytää Okkultismiin liittyviä kirjoja suomeksi? Siis kun haluaisin tietää Okkultismin periaatteista. Tai mihin he uskovat, siis Okkultistit? Olen lukenut… 983 Siitä mitä okkultismi on ja mihin he uskovat, voisit löytää tietoa esim. seuraavanlaisista suomenkielisistä kirjoista: - Eskola, Timo (toim.): Uuden aikakauden uskonnollisuus (2000) - Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo (1997) - Ojala, Kati: Mitä on New Age (1994) Lyhyen määritelmän sekä suppean historiallisen katsauksen voisit löytää myös tietosanakirjoista. Esimerkiksi Otavan suuressa Encyclopediassa on okkultismi -sanan kohdalla lyhyesti selostettu okkultismi -sanan merkitystä sekä okkultismin historiallista taustaa. Kaikki aiemmin mainitut teokset löytyvät Jyväskylän kaupunginkirjaston kokoelmista. Lisää vastaavia teoksia voisi etsiä tietokannastamme esimerkiksi hakusanoilla "okkultismi" tai "New Age -liike".