musiikkilehdet

11 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–11.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mikä musiikkilehti ilmestyi n. vuonna 1977? Oli kooltaan pienempi kuin esim Suosikki, Help tms. Paksumpaa paperia. Vähäinen sivumäärä, paljon kuvia ja… 211 Kyseessä saattaisi olla vuosina 1974–76 ilmestynyt Flip : teen magazine. Flip : teen magazine | Kansalliskirjasto | Kansalliskirjaston hakupalvelu (finna.fi) Flip Teen Magazine (afka.net) Jos tingitään nimen ”magazine”-vaatimuksesta, vaihtoehtoinen tarjokas voisi olla vuosina 1976–77 ilmestynyt Popfoto. Popfoto : uusi svengaava nuortenlehti | Kansalliskirjasto | Kansalliskirjaston hakupalvelu (finna.fi)
Löytyykö Helsingin - tai pääkaupunkiseudun kirjastoista vanhoja, 1980- ja 90-luvun Rumba-musiikkilehtiä? 241 Helmet-kirjastoissa Rumba-lehden vanhoja numeroita ei ole enää luettavissa. Lehden vanhat vuosikerrat on säilytetty Kansalliskirjaston kokoelmissa. Voit käydä lukemassa vanhoja Rumba-lehtiä siis Kansalliskirjaston tiloissa. Lisätietoja voit lukea Kansalliskirjaston sivuilta.   https://finna.fi/ https://www.kansalliskirjasto.fi/ https://kansalliskirjasto.finna.fi/
Saako jossakin lukea Melody Maker -lehteä vuodesta 1967 ? Netissä mainitaan usein "Entertainment Industry Magazine Archive", onko mahdollista päästää sinne… 344 Kirjaston kautta ei pääse netissä lukemaan vanhoja Melody Maker -lehtiä mainitsemasi sivun kautta tai muutenkaan. Kuopion Varastokirjastossa lehtiä on vuosilta 1975(vajaa), 1983 (vajaa), 1984 (koko vsk.), 1985,1986 (vajaat), 1987-2000 (koko vsk:t). Varastokirjastosta lehtiä lainataan kaukolainaksi kirjastosi kautta.
Kuka julkaisi Puhallinmusiikkilehteä? 700 Suomen Työväen Musiikkiliitto STM on julkaissut Puhallinmusiikkilehteä, mutta lehti ei ilmesty enää. Tampereella toimivan STM:n yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.stmmusic.net/
Tarvitsisin tietoa Suosikki-lehden alkuvaiheista. Onko Suosikista ilmestynyt mitään historiikkia tms tai onko lehtien lukijoista olemassa mitään tutkimusta… 2383 Suosikki on suomalainen nuorisolehti, joka on ilmestynyt vuodesta 1961. Lehden vaiheista löytyy tietoa seuraavilta sivustoilta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Suosikki ; http://www.helsinki.fi/~jerola/onil1908_ihSuosikki.html Kotimaisesta artikkeliviitetietokannasta Artosta löytyi pari artikkelia, joista voi olla apua aiheen käsittelyssä. Haapanen, Seppo : Mikä menee nuorten kaaliin? Julkaisussa: Aikakausilehdistö, 1992 : 4, s. 23-27. Karvala, Kaappo : Jyrki Hämäläinen : Suosikki ei ole historiaa. Julkaisussa: Markkinointi & mainonta : Talentum, 1996 : 8, s. 25. Lehdet on luettavissa Kansalliskirjastossa. Yhteystiedot: Unioninkatu 36 00014 HELSINGIN YLIOPISTO. puh. (09) 191 23196. Suosikki -lehden vuosikertoja löytyy vuodesta 1983...
Tiedustelisin, onko Kirjasto 10:sssa lainattavissa olevia Guitar Player-lehden numeroita esim. vuodelta 2005? 923 Guitar Player tulee kyllä Kirjasto 10:iin, mutta lehteä ei lainata vaan sitä voi lukea ainoastaan kirjastossa. Kallion kirjastosta, Richardinkadulta ja Töölöstä näyttäisi löytyvän lainattavia vanhoja vuosikertoja.
Mistä tietokannastanne saisin tietää kaikkien suomalaisten musiikki ja-nuortenlehtien nimet? 679 Suomalaisia musiikki- ja nuortenlehtiä pääset selaamaan esimerkiksi Makupalat-hakemistosta, jonka osoite on http://www.makupalat.fi/. Kohdasta Viestintä/Uutiset, lehdet ja edelleen kohdasta Muut lehdet löydät aiheittain jaoteltuja lehtiluetteloita. Sivun oikeasta reunasta löytyy hakemisto ja siitä kohta Nuortenlehtiä. Saman hakemiston kohdasta Muut lehdet löytyvät musiikkilehdet.
Tarvitsisin listan suomessa julkaistuista, olemassaolevista musiikkiaiheisista lehdistä 972 Kattavin luettelo suomalaisista musiikkilehdistä on Maija Suhosen kirjassa Suomalaiset musiikkilehdet (Suomen musiikkikirjastoyhdistys, 1993). Se sisältää tiedot kaikista Suomessa ilmestyneistä musiikkilehdistä vuoteen 1993 asti. Mukana on jo "kuolleita" lehtiä, mutta ei vuoden 1993 jälkeen ilmestyneitä. Moni luettelon lehti kuitenkin ilmestyy edelleen. Kaikenlaisista olemassaolevien musiikkilehtien luetteloista suosittelisin tässä tapauksessa Helsingin kaupunginkirjaston Lib-Press lehtitietokantaa: http://libpress.lib.hel.fi/ Siinä on mahdollista hakea Helsingin kaupunginkirjastoon tilattuja lehtiä myös aiheen ja julkaisumaan mukaan. Kirjoita vapaasanahaku-kohtaan musiikkilehdet ja klikkaa "Hae ja näytä lehdet". Kun saat...
Mitä te teette vanhoille lehdille, voikohan niitä ostaa (esim. kitara- ja musiikkilehdet)? 982 Turun kaupunginkirjaston musiikkiosasto myy lehtien vanhoja numeroita todella harvoin. Meillä on yleensä musiikkilehdistä n. 3 vuoden numerot tallessa ja vanhemmat lähetetään Kuopion Varastokirjastoon. Kitaralehtiä säilytetään muita lehtiä kauemmin niiden kovan kysynnän takia.
Onko lainattavana 1970-luvun nuorten lehtiä, Suosikkia, Stumpia tai Introa? Jos ei, onko luettavissa? Haluamme katsoa, miltä näyttivät ja miten pukeutuivat… 1794 Turun kaupunginkirjastossa ei ole näin vanhoja Suosikki-, Stump- eikä Intro-lehtiä, mutta sen sijaan 70-luvun Soundi-lehtiä löytyy musiikkikirjastosta. Tietoa poppareiden pukeutumisesta löytyy toki muistakin 70-luvun aikakauslehdistä sekä muusikoiden elämänkerroista. Mainittakoon tässä yksi muotia käsittelevä teos (valitettavasti englanninkielinen), joka löytyy musiikkikirjastosta: Joshua Sims: Rock fashion.
Onko jostain lainattavissa 60-luvun lopun lehtiä kuten Ajansävel, Iskelmä, Viikonloppu? 1500 Kuopion varastokirjastossa näyttäisi olevan ainakin "Iskelmää" vuosilta 1960-1967. Myös nimi "Viikonloppu" löytyy haulla, vuosi siinä näyttäisi olevan 1942, mutta onko kyseessä lehti, sitä ei haussa näy. Ajansäveltä en löytänyt mistään kirjastosta. Varastokirjastosta saa kaukolainoja kaikkien yleisten kirjastojen kautta. Ota yhteys kotikuntasi kirjastoon ja kysy sieltä tarkemmin heidän kaukopalvelukäytäntöään.