Mirja

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Löytyykö mistään "Lumikki ja 7 kääpiötä" -kirjan versiota jostain 60-luvulta (olin saanut kirjan lahjaksi -65, sittemmin hävinnyt). Kirja on kooltaan… 188 20.12.2016 Lumikki ja seitsemän kääpiötä / Bibliographic Record Display Nimeke:Lumikki ja seitsemän kääpiötä / suomeksi kert. Mirja Rutanen. Kieli:suomi Julkaistu:Helsinki : Kirja-Lito, [1965] Ulkoasu:94, [1] sivua : kuvitettu ; 4:o Alkuteoksen kieli:und Muu(t) tekijä(t):Rutanen, Mirja. Kirjaa ei löydy Helsingin kaupunginkirjastosta eikä Kuopion varastokirjastosta. Kansalliskirjastosta sen saa lukusaliin luettavaksi. Olen itse saanut kirjan 1966 syntymäpäivälahjaksi. Kuvat ovat todella vaikuttavat. Paha äitipuoli punaisine hiuksineen on kuin suoraa Angelica-sarjasta. Olen ollut töissäkin antikvariaateissa, enkä ole koskaan nähnyt tätä myytävänä. Samassa sarjassa on ilmestynyt myös Punahilkka. Onkohan yhtä vaikuttava kuvitukseltaan?
Tämän vuoden puolella muistaakseni joku nuori suomalainen nainen on julkaissut jazzahtavan esikois(?)levyn. Mutta nimeä en tiedä. Olisiko ehdotuksia? 870 13.6.2008 Tässä muutamia ehdotuksia: Mirja Mäkelä on julkaissut tänä vuonna Runoisa nimisen albumin. Mäkelän aiempi levy ilmestyi vuonna 2003. Runoisa levy on "luokiteltu" HelMet-verkkokirjastossa jazz-levyksi, mutta toisaalla sen mainitaan olevan genreltään Folk/World. http://meteli.net/levy/13175 Tiina Kallionpään esikoislevy Lady Day. http://www.tiinakallionpaa.com/page6.php Molemmat levyt ovat lainattavissa HelMet-kirjastoista: http://www.helmet.fi/search*fin?/Xjazz+suomi&searchscope=3&m=&l=&b=&SOR…
Mitä tarkoittaa Mirja -nimi? Mistä se on peräisin? 2378 31.10.2005 Mirja -nimi on lyhennelmä Mirjamista ja on ollut Suomen almanakassa Mirjamin kanssa samana päivänä ( 30.4.) vuodesta 1929. Mirjam on hepreaa ja tarkoittaa näkijätärtä tai herratarta, toisen tulkinnan mukaan kaivattua ja odotettua. Se on samaa juurta kuin Maria.Vanhassa testamentissa Mirjam on profeetta ja Mooseksen ja Aaronin sisar, joka myöhemmin mainitaan näiden rinnalla Israelin kansan johtajana (Miika 6:4). Mirjam tuli almanakkaan vuonna 1908. Lähde: Lempiäinen Suuri etunimikirja.