maastokartat

6 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–6.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kuulin, että Helsingin Kallion osa-alue Siltasaari olisi aikoinaan ollut ihan oikea saari ennenkuin se yhdistettiin Kallioon täyttämällä välissäoleva vesialue… 268 22.10.2020 Siltasaari erottuu hyvin otteesta C.H. Nummelinin laatimasta pienestä Helsingin osoite- ja matkailukartasta vuodelta 1867. Lisää Helsingin karttoja. Helsinki Region Infoshare. Helsingin kaupunginkanslia / kaupunginarkisto.
Onko jossain kirjastossa näkyvissä karttoja, joissa näkyy Rantarata ympäristöineen vastarakennettuna? 113 4.9.2020 Kansalliskirjastossa Helsingissä on Venäläinen topografinen kartta 1:42000, jonka kartan VI:22 tiedoissa Finnassa mainitaan  "vuonna 1899 valmistunut rantarata karttalehdellä". Kartta  (VI:22) koskee Pohjaa, Kiskoa ja Tenholaa (ca. 1900). https://www.finna.fi/Record/fikka.4300942 Ainakin tässä kartassa mainitaan rantarata kuvailussa, mutta muita radan alueen 1900-luvun alkupuolen topografisia karttoja tutkimalla selviää, näkyykö niissäkin rantarata. Kansalliskirjastossa karttoja saa luettavaksi lukusaliin. Jussi Iltasen teoksessa Radan varrella: Suomen rautatieliikennepaikat (2009) on luku rantaradasta, jossa on muutamia 1880-luvun topografisia karttoja (pieniä), joihin on jälkikäteen lisätty rantaradan linja. Markku Nummelinin...
Mistähän mahtaisi löytyä tarkkaa karttaa Rautavaaran Tiilikan ja Keyrityn alueista. Kartalla pitäisi näkyä alueen lammet, joet ja tiet, myös metsäautotiet… 1145 2.5.2006 Maanmittauslaitos on julkaissut Rautavaaran alueelta mm. nämä maastokartat (1: 20 000): Tiilikka (2005) ja Ala-Keyritty (2001) . Näissä kartoissa näkyvät hyvin jo esim. lammet, joet ja tiet. Iisalmen pääkirjastossa on käsikirjastossa (ei-lainattavana) Ala-Keyrityn kartta, mutta Tiilikan karttaa Iisalmessa ei ole. Maanmittauslaitoksen Kansalaisen karttapaikasta löytyy hyviä ja yksityiskohtaisia maastokarttoja: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?lang=FI Käyttöehdot ja tiedot tekijänoikeuksista kannattaa lukea ennen käyttöä. Karttapaikan kautta voi myös tilata karttoja itselleen.
Löytyykö mistään kirjastosta tarkkaa maastokartta CD-rom-ohjelmaa, mistä näkee hyvin Lapin maaston: esim. korkeuseroja, polkuja ja jokien puroja? Olen menossa… 1004 29.1.2002 Maanmittauslaitos on julkaissut cd-rom-muotoisen peruskartan PerusCD Itä-Lapin alueelta vuonna 1996. Sitä ei yleisten ja yliopistokirjastojen yhteistietokantojen mukaan ole saatavilla kirjastoista. Maanmittauslaitokselta sitä voi tiedustella. http://www.nls.fi/kartta/muut/yhttied.html -sivulla on Maanmittaustoimistojen yhteystiedot ja http://www.nls.fi/kartta/tuotteet/peruscd.html -sivulla voit tutustua PerusCD:hen. Maanmittauslaitoksen karttapalveluja on myös internetin kautta saatavilla, esim. Kansalaisen karttapaikka osoitteessa http://www.kartta.nls.fi/karttapaikka/info/kansalaisen.html Palvelu vaatii rekisteröitymisen, ja tarkemmat kartat ovat maksullisia.
Onko pääkaupunkiseudun kirjastoissa karttoja Länsi-Uudeltamaalta? Tarkemmin tarvitsisin Hankoniemen-Pohjan-Tammisaaren alueelta maastokarttoja, esim. 1:500000,… 1034 21.6.2000 Kyllä haluamasi karttoja löytyy, esim. Pohjasta, Hangosta, Ekenäsistä (jostain syystä Tammisaari on kirjattu tällä ruotsinkielisellä nimellä), Tenalasta jne., mutta maastokartat ovat mittakaavassa 1:20.000. Voit selata niitä itsekin pääkaupunkiseudun aineistotietokannasta(http://www.libplussa.fi/). Valitse tarkennettu haku, asiasana ja kirjoita siihen maastokartat. Saat tulokseksi 500 karttaa, eikä niitä kaikkia kannata selata, mutta voit tarkentaa hakua paikkakuntien nimien mukaan seuraavasti: valikosta "Hae vain ensimmäisellä ehdolla" valitset julkaisun nimen ja kirjoitat siihen paikkakunnan (esim. Pohja, Hanko, Ekenäs jne.). Kerralla voit etsiä vain yhtä paikkakuntaa. Koska haku on näinkin hankala, voin kertoa sinulle, että karttoja...
Onko teillä karttoja, joista selviää järvien syvyyskäyrät? 1568 10.2.2000 Ainakin maastokartoista löytyy tiedot Suomen järvien syvyyksistä. Näitä karttoja löytyy pääasiassa Helsingin, Espoon ja Vantaan pääkirjastoista. Suuri osa niistä on vain käsikirjastossa, ei siis lainattavissa. Pääkaupunkiseudun aineistotietokanta Plussasta (http://www.libplussa.fi) saat niistä luettelon käyttämällä hakusanaa maastokartat.