laitoskirjastot

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Minulla on kotona paljon lasten kirjoja prima kunnossa ja haluaisin lahjoitaa ne Lasten Sairaalan kirjastolle. Kun ei ole omaa autoa, voisiko joku tulla… 1019 11.4.2003 Helsingin kaupunginkirjaston laitoskirjastosta kerrottiin että lasten sairaalan kirjasto toimii Helsingin kaupungin määrärahaleikkausten vuoksi tällä hetkellä sponsorirahoituksella. Valitettavasti kirjastotoiminnan jatkuvuudesta ei ole takeita, tällä hetkellä sponsorisopimus on voimassa kuluvan vuoden loppuun. Lasten sairaalan kirjastoa ei voi siis ottaa lahjoitustasi vastaan, koska säilytystila on rajallinen ja kirjaston lakkautusuhka on olemassa. Niin halutessasi voitkin tarjota kirjakokoelmaasi suoraan lasten sairaalalle.
Teemme opinnäytetyötä kirjastojen kotipalvelusta. Mitähän kirjallisuutta tästä aiheesta löytyisi? 1684 21.3.2003 Aiheesta on tällainen kirja: Kovaa vääntöä laidassa vai yhteistoimintaa? : raportti vanhusten ja muiden erityisapua tarvitsevien kirjastopalveluista Helsingin kaupunginkirjastossa/ työryhmä Leena Haapkylä ...et al. 1996. Tarkista saatavuustiedot pääkaupunkiseudun aineistorekisteristä: http://www.helmet.fi Lisäksi on seuraavaa kirjallisuutta, jota ei ole pääkaupunkiseudeun yleisten kirjastojen kokoelmissa, mutta josta voitte halutessanne jättää kaukolainapyynnön johonkin kirjastoon: Niskanen, Tuija: Kirjaston kotipalvelu : tapaustutkimus Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjastosta. 1993 Vainikka, Ismo: Vanhukset ja yleisen kirjaston kotipalvelu : teemahaastattelututkimus. 1989 Järventausta, Leila: Yleisten kirjastojen kotipalvelu Suomessa....
Laitoskirjastoja on lakkautettu lukemattomia. Löytyisikö aiheesta tilastotietoa? Kuinka moni laitoskirjasto on kohdannut loppunsa lakkautusbuumin myötä, ja… 1390 23.12.2002 Löydät vastauksen kysymykseesi kolmelta viime vuodelta Suomen yleisten kirjastojen tilastot -verkkosivulta osoitteesta http://tilastot.kirjastot.fi/ Toimi seuraavasti: Valitse tilastotyyppi: Aikasarjat Valitse laajuus: Koko maa Paina: Hae Seuraavaksi Valitse: Kaikki vuodet > Lisää > Valitse Seuraavaksi Vieritä alaspäin kunnes tulet kohtaan Toimintayksiköt ja valitse sieltä Laitoskirjastoja, jolloin saat laitokirjastojen määrän kolmelta viimeiseltä vuodelta taulukkona ja graafisena kuvana - graafisen kuvan voi vaihtaa toiseksi kohdista Diagrammi 1 ja Diagrammi 2 Aikasarja pidemmältä ajalta pitää kerätä Kirjastopalvelun julkaisemista vuosijulkaisuista Kirjastot, jotka löytynevät ainakin isoimmista kirjastoista.