komediasarjat

7 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–7.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Missä huumoriohjelmassa oli sketsi, jossa tosi-tv-ohjelman kilpailijoiden lääkkeet vaihdettiin keskenään? Kilpailijat sekoilivat lääkepäissään ja "studioyleisö… 111 6.6.2023 Sarjan Ihmebantu (2009) viidennessä jaksossa oli sketsi muka alankomaalaisesta televisiosarjasta, jossa osallistujille annettiin tahallaan väärä lääkitys. Sketsissä näyttelivät Tommi Korpela ja Jani Volanen. Jakso Yle Areenassa
Haluaisin nähdä Anna Nicole Smithistä tehdyn The naked truth dokumentin Missä voisin nähdä sen? 102 2.8.2022 The Naked Truth (Paparazzi vastoin tahtoaan) oli vuosina 1995 - 1998 esitetty yhdysvaltalainen komediasarja, joka kertoi skandaalilehden vastentahtoisesta valokuvaajasta. Anna Nicole Smith esiintyi itsenään sarjan ensimmäisessä jaksossa "Wilde Again". Jakso on nähtävissä YouTubessa.
Islantilainen sarja Yövuorossa (jatko-osat päivävuorossa/vankilavuorossa) ihastutti kovin. Onko sitä saatavilla mistään suomenkielisin tekstein? 369 25.4.2022 Ikävä kyllä, näyttää siltä, että tätä tv-sarjaa ei ole saatavilla suomeksi tekstitettynä tallenteena sen paremmin kirjastoista kuin kaupallisilta toimijoiltakaan.
Millä nimellä esitettiin Suomessa 80-luvulla BBC:n komediasarjaa nimeltä Bread? 441 1.6.2020 Hei, Muistan itsekin tuon sarjan (tosin nimi oli jo unohtunut). Suomessa keksittiin sarjalle nimi " Perhe on pimahtanut" (alun perin Perhe on pahin -sarja (All in the family) innoittamana. Samalla sapluunalla keksittiin Michael J. Foxin tähdittämälle sarjalle Family ties nimi "Perhe on paras"). Onneksi tämä nimeämiskäytäntö on jäänyt lopullisesti pois.
Joskus 60-luvulla tuli suomenkielinen tvohjelma jossa oltiin muka villissä lännessä ja loppui siihen kun palkkionmetsästäjä (Klimenko?) Laskee ruumiita… 235 26.10.2018 1960-luvun ohjelmia on harvakseen tallella. Eikä niistä juurikaan ole sisältöselvityksiä. Valsitunut arvauksemme on Spede Show tai Speden saluuna, jotka pyörivät 1960-luvulla. Tai VEK. Jukka Virtasen, Aarre Elon ja Matti Kuuslan VEK-ryhmä oli 60-luvun Yle-viihteen ydinporukkaa. Jatkamme selvittelyä. Lähteitä: Annala, Jukka Toopelivisio Helsinki : Teos, 2006. Marjamäki, Tuomas Spede, nimittäin Jyväskylä : Docendo, 2017 Elävä arkisto: Jukka Virtanen & Matti Kuusla 80 vuotta http://vintti.yle.fi/yle.fi/teema/ohjelmat/juttuarkisto/elava-arkisto-j… VEK oli 1960-luvun viihteen voima-trio https://yle.fi/aihe/kategoria/elava-arkisto/vek-oli-1960-luvun-viihteen…      
Onko Pulmusten Al Bundy kenkämyyjä vai kenkäkauppias? Mielestäni oikea termi on kenkämyyjä, mutta jälkimmäistäkin näkee paljon nettikeskusteluissa. 574 17.8.2018 Englanniksi Al Bundy -hahmon ammatti on women's shoe salesman eli hän työskentelee myyjänä naisten kenkäkaupassa. Hänen esimiehensä on Gary. Kauppias-sanalla on kielitoimiston sanakirjan mukaan kaksi merkitystä: 1) kauppaa ammatikseen harjoittava henkilö 2) kaupustelija, kaupittelija, kauppaaja. Ykkösvaihtoehdossa kauppias voidaan tulkita yrittäjäksi eli hän on taloudellisesti vastuussa liiketoiminnasta kun taas myyjä on yrittäjän työntekijä ja alainen. Mutta kakkosmerkityksen huomioon ottaen myös termi kenkäkauppias kelpaa luonnehtimaan Bundya.
Mikä oli se englantilainen tv-sarja, ehkä -90 luvulla, jossa oli kaksi onnetonta kämppistä. Toinen oli lihava, yliampuvasti pukeutunut tyttö Lynda ja toinen… 1654 3.8.2018 Hei, kyseessä on vuosina 1999-2001 kolmen kauden verran pyörinyt brittikomedia Gimme, gimme, gimme. Suomessa sarjaa esitti Nelonen 2000-luvun alkupuolella. Pääosissa räävittöminä kämppiksinä olivat Kathy Burke ja James Dreyfus. Sarjaa ei valitettavasti löydy yleisten kirjastojen kokoelmista, mutta sitä lienee mahdollista ostaa BBC:n omasta kaupasta tai etsiä antikvariaateista.