kirjastotoimi

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko Helsingin kirjastotoimella yleisöpäätteissä yhteinen IP-osoite vai onko osoite konekohtainen? 882 4.10.2010 IP-osoite näkyy ulospäin samanlaisena kaikilta asiakaspäätteiltä.
Mistä tietoa kirjastojen oheistoiminnoista? 963 13.5.2002 Eri kirjastoilla on hyvin monenlaista oheistoimintaa. Ajankohtaisesta tarjonnasta saat parhaiten tietoa kirjaston nettisivuilta, tarkasta kirjaston osoite esim. osoitteesta www.kirjastot.fi. Voit myös soittaa kyseiseen kirjastoon, kirjastojen puhelinnumerot löytyvät myös tästä Suomen kirjastojen yhteisestä sivustosta. Ns. laajennetusta lastenkirjastotyöstä on julkaistu myös muutamia kirjoja, joista uusimpia lienevät Marja-Leena Mäkelän Sanajalkaseikkailu ja Satuseikkailu kirjastossa. Suonenjoen kirjaston puhelinnumero on 017-5133636 ja nettiosoite on http://www.suonenjoki.fi/.
Onko kirjastohoidosta tehty uusia kirjoja? En onnistunut löytämään uusia painoksia tai uusia teoksia kirjastonhoidosta. Kirjastonhoidon käsikirja ja… 694 22.2.2002 Ihan sellaisia teoksia kuin Kirjastonhoidon käsikirja ja Kirjastotyön perusteet ei ole tainnut ilmestyä ainakaan suomenkielisenä. Kirjastotyöhän on muuttunut huomattavasti viime vuosina ja mm. seuraavanlaisia kirjoja on tullut: - Tiedon tie : johdatus informaatiotutkimukseen /Ilkka Mäkinen, Kirjastopalvelu, 1999. - Kirjastot verkossa /toim. Ari Haasio ja Juha Piukkula. Kirjastopalvelu, 1999. - Kokkonen, Oili: Kirjastot ja uusi kirjatalous. Tampere : Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus, 1999. - Kirjasto koulussa : opas uuteen koulu- ja oppilaitoskirjastoon. Hki : Kirjastopalvelu, 1999. - Kivelä, Katja: Neuvonta- ja arkistopalvelun strategia. Hki: Eduskunnan kirjasto, 1999. - Verkostoituvat kirjastot / Ari Haasio ja Juha Piukkula (...
Onko kirjoja aiheesta kirjastot Internetissä? 1104 16.10.2000 Löytyy ainakin seuraavat teokset: Kirjastot ja internet 1997 toim. Ari Haasio ja Juha Piukkula, Kirjastot verkossa 1999 toim. Ari Haasio ja Juha Piukkula, Verkostoituvat kirjastot 2000, toim. Ari Haasio ja Juha Piukkula. Jos lisäksi haluat tutustua Internetin tarjontaan, niin sivulta http://www.kirjastot.fi (kirjastoala) löytyy runsaasti tietoa. Esimerkiksi "tutkimuksia ja selvityksiä tietoverkoista ja Internet-käytöstä kirjastoissa". Onnea tutkielmallesi!
Meillä Askolan Särkijärvellä kunta suunnittelee sivukirjaston lakkauttamista. Kyläyhdistyksellämme on useita tietokoneita ja internetyhteydet. Olisimme… 875 3.6.1999 En ole ainakaan tietoinen, että missään kirjastossa olisi tämäntyyppistä palvelua. Käytännön vaikeus on siinä, ettei internetin välityksellä ei pysty varaamaan kuin sellaista aineistoa, joka on lainassa. (jos tarkoitat kirjaston kokoelmatietoja internetissä). Meillä (Auran kunnassa) on sen sijaan lainausasema, jota paikallinen kyläyhdistys pitää talkoovoimin avoinna kahtena iltana viikossa (kesällä yhtenä). Heitä on n. 7 hengen porukka, joka vuorottelee lainauksessa. Tämä on yksi mahdollisuus, mutta on siinäkin tietysti omat hankaluutensa : se vaatii ihmisiltä aikamoista sitoutumista ja toisaalta teettää kyllä kirjaston henkilökunnallekin aika paljon lisätyötä, kun kaikenlaisia sekaannuksia luonnollisesti syntyy enemmän kuin jos...