juristit

7 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–7.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Juridiikkaa ja idiomeja? Suomennan juristin muistelimia. Tekniset termit kääntyvät sanakirjan avulla, mutta kaipaan suomenkielisiä alan idiomeja. Mistä… 83 9.6.2023 Suomalaiset juristit ovat julkaisseet yllättävän niukasti muistelmia, joissa keskityttäisiin nimenomaan juristin uraan. Alla on listattu joitakin kirjoja, jotka saattaisivat sopia tarkoitukseen. Aurejärvi, Erkki. Kovaa peliä (Into, 2013) tai Kovempaa peliä (Into, 2022) Honka, Olavi. Muistelmia ja mielipiteitä (WSOY, 1972) Kahri, Tapani. Viheltääkö pilli?: työmarkkinamiehen muistelmat (Otava, 2001) Koskinen, Pirkko K., Ernamo, Timo & Hovi, Sanna-Mari. Illallisella Pirkko K. Koskinen (WSOY, 2012) Laatunen, Lasse. Kolmikannan kulisseissa (Art House, 2017) Reini, Jorma & Pietiäinen, Jukka-Pekka. Pispalasta Bulevardille (Edita, 1996) Lisäksi Juristiuutiset-lehden artikkeleista voi olla hyötyä.  
Ovatko kaikki Korkeimman oikeuden jäsenet juristeja? 233 20.12.2020 Korkeimman oikeuden toimintaa säätelee laki korkeimmasta oikeudesta. Sen mukaan: "Korkeimmassa oikeudessa on oleva presidentti ja vähintään kaksitoista oikeusneuvosta. Presidentiksi ja, Korkeimman oikeuden esityksestä, oikeusneuvoksiksi nimittää Hallitus oikeamielisiä ja lainoppineita miehiä, joilla on taitoa ja kokemusta tuomarintoimissa." Korkeimman oikeuden virassa toimivat jäsenet ovat oikeusneuvoksia. He ovat ennen nimitystään työskennelleet erilaisissa lakimiestehtävissä kuten tuomareina, asianajajina, syyttäjinä, lainvalmistelijoina tai oikeustieteen tutkijoina. Korkeimmassa oikeudessa he osallistuvat jaostoissa kaikenlaisten asioiden käsittelyyn. https://www.korkeinoikeus.fi/fi/index/korkeinoikeus/jasenetjahenkilosto… Korkeimman...
Kysyn eräästä pokkarista. Päähenkilönä asianajajaksi valmistuva harjoittelija nainen. Syyttäjä, jolle naIsen piti viedä kirjekuori. Kuoressa oli tapettu… 213 31.5.2019 Kaivattu kirja on Sidney Sheldonin Enkelten raivo. https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_8119
Löytyykö Taimi Määttä-nimistä juristia/laimiestä matrikkeleista? 1605 30.3.2010 Suomen lakimiehet 2007 -matrikkelista ei löydy Taimi Määttää. Määttä -nimisiä naispuolisia juristeja tässä matrikkelissa on Määttä, (os. Manninen) Aila Kaisa ja Määttä (os. Oksa) Johanna Miriam.
Onko Saimi Määttä nimistä juristia/lakimiestä olemassa vai olisikohan kyseessä valelakimies? Löytyykö matrikkeleista tai muualta? Googlaamalla en löydä. 1110 23.3.2010 Saimi Määttä -nimistä juristia ei löydy Suomen lakimiehet 2007 -matrikkelista.
Oikeustieteeseen liittyviä elämäkertoja niin ulkomaalaisia kuin kotimaisia on hyvin vaikea löytää. Mistä voisi saada asiaan liityvää tietoa? Onko teillä antaa… 1485 8.3.2005 Helmetin (www.helmet.fi) sanahaussa voi käyttää hakusanoina esim. juristit, asianajajat, oikeustiede ja oikeustieteilijät sekä muistelmat ja elämäkerrat. Tässä muutama tuloksista: Miten meistä tuli oikeustieteen tohtoreita / Heikki Halila ja Pekka Timonen (toim.)(2003); Oikeutta maalla ja kaupungissa : tuomiokuntien ja raastuvanoikeuksien muistitietoa / toimittaneet Mari Hatakka ja Juha Nirkko (2000); Kemppinen, Kullervo: Laamanni muistelee (2000); Rekola, Esko: Viran puolesta (1998).
Onko Töölön kirjastossa (tai muualla) lakimiehen vapaaehtoispalveluja tarjolla? 1826 31.8.2004 Töölön kirjastossa on todellakin tarjolla maksutonta lakineuvontaa maanantaisin klo 17-20 4.kerroksessa Kokoushuoneessa. Asiakirjoja ja muita toimeksiantoja ei kuitenkaan näissä tilaisuuksissa laadita. Asianajopäivystys on varsin suosittua, ja siihen jonotetaan. Kannattaa tulla ajoissa, jotta saa asiansa käsiteltyä yhden illan aikana. Jonotusnumeron saa paikan päältä.