Havaiji

4 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–4.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Aloha, etsin kirjallisuutta joka keskittyy Havaijin kulttuuriin ja historiaan. Ei matkaopas-tyylistä vaan kattavampaa. Joku antropologin kirja olisi todella… 361 19.9.2016 Hei! Helsingin yliopiston kirjastosta löytyy seuraavat teokset: Anahulu - the anthropology of history in the kingdom of Hawaii 1, Historical ethnography sekä toinen osa, Anahulu - the anthropology of history in the kingdom of Hawaii 2, The archaeology of history. Tekijänä näissä on Patrick V. Kirch ja Marshall Sahlins, teokset ovat vuodelta 1992. Kirjastojen yhteistietokannasta Melindasta saa hakusanoilla Havaijin kieli useita hakutuloksia, esim. cd-rom Opi havaijia: oleellisia sanoja ja sanontoja aloittelijoille ja myös Helmet-kirjastoista löytyy havaiji-suomi-havaiji -sanasto (Pasilan, Hakunilan ja Sellon kirjastoista).
Löytyisikö teiltä musiikkia (cd ) Havaijilta, esim. jotain instrumentaalista? Tarvitsisimme päiväkodin kansainvälisyysviikolle materiaaleja- 809 20.10.2011 Havaijilaista musiikkia on esim. alla olevilla cd-levyillä. Levyjä on eri Helmet-kirjastoissa, paikallaolon voi tarkistaa Helmet-verkkokirjastosta: http://helmet.fi/ - Hawaii : traditional hula / Halau Hula Ka No'eau - Legends of ukulele - Cherish the mele of our kupuna - Aloha no na kupuna = Love for the elders - On a coconut island : Music of Hawaii - Aloha Hawaii - Guitare Hawaienne authentique = Authentic Hawaiian guitar
Kauan sitten - 50-luvun lopulla? - luin nuortenkirjan, jonka tapahtumat sijoittuivat sokeriruokoviljelmälle Havaijille (muistan Mauna Kean ja/tai Mauna Loan)… 896 23.5.2011 Etsimäsi teos voisi olla Armine von Tempskin "Pami-tytön paratiisi" (http://www.helmet.fi/record=b1544173~S9*fin), joka on Nuorten Toivekirjaston kirja nro 31 ja julkaistu suomeksi vuonna 1953. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Havaijille, jossa Pamela-tyttö ja hänen perheensä asuvat maatilalla. Kirjan lopussa Mauna Loa -tulivuoren purkauksella on merkittävä vaikutus tapahtumiin.
Mistä löytäisin tietoa Hawai`in saarista? minulla on vaikeuksia löytää niistä tietoa netistä! 867 15.8.2002 Hawai`i tai Hawaii, suomalaisittain Havaiji, on Yhdysvaltojen osavaltio. Englanninkielisiä sivuja netissä esim. http://www.hawaii.net/ tai http://www.ehawaiigov.org/ tai http://www.hcc.hawaii.edu/ ja http://www.gohawaii.com/.