Espoo

51 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kun lainat alkavat taas erääntyä, olisiko aiheellista varmistaa että kirjastoihin pääsee myös sisään? 83 30.1.2021 Tosi ikävä kuulla, että et ole päässyt sisään kirjastoon! Me Espoon kirjastolaiset olemme pahoillamme. Kirjastot eivät itse tee pihojensa lumitöitä. Osassa on omat kiinteistönhuoltajat, jotka hoitavat myös lumityöt. Osassa taas lumitöistä on vastuussa Espoon kaupunki.  Kirjastot ovat varmasti välittäneet valituksesi edelleen, mutta aina emme voi nopeuttaa auraustilannetta. Monesti ongelma on laajempi. Koko Espoon auraustilanteesta on tietoa sivulla: https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Usein_kysyttya_lumitoista Asiasta voi kysellä tarkemmin esim. Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu p. 0981625100.  
Kuka on suunnitellu Kala-Maija 1:n talon Matinkylässä? http://www.espoonasunnot.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/espoonkruunu/embeds… 57 20.5.2020 Espoon kaupungin Rakennusvalvonta vastasi, että kyseisen talon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Oy Simo Järvinen & Co. Simo Järvinen ja Eero Valjakka suunnittelivat yhdessä esim. Olarinmäen alueen.  
Nyt kun on koronasulku päällä, tuleeko palauttamattomista aineistoista sakkoa? 111 18.3.2020 Espoossa kirjasto on suljettu 13.4.2020 asti. Lainat eivät eräänny eivätkä maksut kerry sulkemisaikana. 
Kalevi Keihänen rakennutti Pohjois-Tapiolaan osoitteeseen Visakoivunkuja 6 talon, joka sittemmin purettiin rivitaloyhtiön tieltä. En löytänyt talosta mitään… 1442 2.3.2020 Kalevi Keihäsestä ei toistaiseksi ole kirjoitettu elämäkertaa. Kuvalähteitä Korpilinnastakin on vaikea löytää. Kansanfunkis-verkkosivustolla on Raimo Sallisen piirtämä kuva Korpilinnasta vuodelta 1982. http://kansanfunkis.fi/muistatko-purettuja-funkistaloja/ Pääkaupunkiseudun kirjastojen asiakaskoneilla on mahdollista tutkia Helsingin Sanomien aikakoneen avulla lehden numeroita takavuosikymmeniltä. 29.5.1973 julkaistussa numerossa oli kokosivun juttu Keihäsestä otsikolla: "Nää on suuret systeemit - Keihänen, Cassius ja Callas". Artikkelissa kerrotaan jonkin verran Korpilinnasta ja kuvituksena on valokuva Keihäsen hulppeasta kotibaarista.  5.7.1978 Helsingin Sanomat kertoi Korpilinnan pakkohuutokaupasta. Valokuvassa kansa parveilee...
Saako lainaukset palauttaa mihin vaan kirjastoon vai vain siihen mistä lainattu? 101 29.2.2020 Kyllä, jos olet lainannut kirjan jostain Espoon, Helsingin tai Vantaan kirjastoista, niin sen voi palauttaa mihinkä tahansa muuhun näiden alueiden kirjastoon takaisin. Esimerkiksi Espoon kirjan voi palauttaa Vantaalle. Helmet kun on iso pääkaupunkiseudun kirjastoverkko, joka kattaa aikaisemmin mainitsemani alueiden kaikki kirjastot. https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Mika_Helmet_on   
Kausikortteja on Helmet alueella lainattavissa kolmeen paikkaan. Onko näin? 62 28.1.2020 Kausikortteja on Helmet alueella kolmeen kohteeseen. Tapiolan sinfoniettan konsertteihin, Torpan poikien ja Westend indianssien matseihin. (Löytyvät haulla "Kausikortti esine") https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Skausikortti%20esine%20PQ%3D%3D__Orightresult__U?lang=fin&suite=cobalt Vastaanotto on ollut innostunutta eli kortit ovat yleensä aina lainassa ja asiakkaat kyselevät niitä kovasti. Useampi orkesteri, teatteri ja joukkue voisi tietysti innostua vielä tarjoamaan omia kausikorttejaan. Espoossa tosin on vaihtoehto kausikorttien lainaamiselle. Se on kaikukortti. "Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa...
Löytyykö isolla fontilla kirjoja Espoon kirjastoissa? 96 10.1.2020 Isotekstisiä teoksia löytyy kaikista Helmet-kirjastoista. Voit etsiä nämä teokset Helmet-haulla kirjoittamalla hakulaatikkoon sanan isotekstiset. Tämän jälkeen voit rajata hakua kirjaston, kielen ja kokoelman mukaan hakutulossivun vasemmassa laidassa olevilla rajoittimilla. Isommat valikoimat isotekstisiä teoksia ovat Sellon ja Ison Omenan kirjastoissa. https://www.helmet.fi/fi-FI
Kysyisin tarkkaa päivämäärää Lindholmin Sahan tulipalolle Suvelassa vuonna 1977. 81 25.11.2019 Helsingin Sanomien aikakoneella löytyi uutinen, jossa kerrottiin Lindholm Oy:n höyläämön ja puutavaravaraston palosta. Juttu ilmestyi keskiviikon 13.7.1977 lehdessä. Uutisjutun mukaan: "Nopeasti kahlitsemattomaksi levinnyt suurpalo tuhosi tiistaina aamupäivällä Lindholm Oy:n höyläämön ja sen yhteydessä olleen puutavaravaraston Espoossa." Palo syttyi siis 12.7.1977.
Kuulin taannoin, että vanhuksilla on mahdollista saada kotisiivous/ikkunoiden pesu puoleen hintaan ilmoittamalla, Haluankin kysyä: kenelle? Kelaan?… 129 11.7.2019 Varmasti tuollaisiakin palveluja löytyy. Parhaimman asiatuntija-avun saat soittamalla Espoon seniorineuvontaan Nestoriin tai lähettämällä heille sähköpostia.   nestori@espoo.fi ja arkisin klo 9–15 puh. 09 816 33 333. 
Julistetulostinta ei enää löytynyt Varaamon kautta. Onko laite poistettu kokonaan käytöstä? 102 5.7.2019 Kyllä valitettavasti julistetulostin on tällä hetkellä huollossa ja siksi pois varaamosta. Pahoittelumme.   Onneksi Julistetulostin on   kohta korjattu ja Sellon pajan palveluvalikoimissa. Tarkkaa päivää emme vielä uskalla luvata, joten kone ilmaantuu varaamoon kun se taas toimii..  
Lähellämme on Pikku Laivassa pieni kirjasto. Olen kuullut, että siellä on kopiointimahdollisuus. Onko siellä myös mahdollisuus silputa asiakirjoja? 100 1.7.2019 Valitettavasti silppuri ei kuulu Pikkulaivan kirjaston valikoimiin. Lähin asiakirjojen tuhoamismahdollisuus löytyy Ison Omenan kirjastosta Palvelutorilta.
Vastaanottaako kirjastot kirjalahjoituksia? Minulla on monta kovakantista harrastekirjaa jotka haluaisin antaa eteenpäin? 158 21.2.2019 Kyllä vain, kiitos kysymästä! Jokaisessa espoolaisessa kirjastossa on "tuo ja vie" hylly tai kärry tai laatikko. Henkilökunta käy hyllyä/kärryä läpi säännöllisesti. Kirjat voi jättää joko suoraan kierrätyspisteeseen tai käyttää ne kirjaston infotiskin kautta.  Emme takaa, että kirjat päätyvät kirjaston kokoelmiin, mutta ne saavat varmasti jostain arvostavan ja hyvän kodin.
Helmet alueella Espoo ja Vantaa kelluttavat kokoelmiansa. Onko heillä myös yhteinen hankintapolitiikka ja budjetti? 162 18.2.2019 Espoolla ja Vantaalla on kummallakin oma budjettinsa. Kaupungeilla täytyy olla. https://vm.fi/kuntien-ja-kuntayhtymien-talousarviot-ja-taloussuunnitelmat Kumpikin kirjasto hankkii silti yhteistä kokoelmaa koko Helmet-kimpan kanssa. Helsinki  ja Kauniainen ovat kimpassa mukana ja hyötyvät Helmetin yhteisestä kokoelmasta. Kirjasto kimppaan kuuluminen ja etenkin kirjojen kelluminen on helpottanut hankintaa. Kirjoja (tai muuta aineistoa) ei tarvitse hankkia useita kappaleita joka paikkaan, vaan voidaan hankkia useampia nimekkeitä pienempiä kappalemääriä. Jotkut suositut teokset aiheuttavat hetkittäin ongelmia. Valitsijat monesti jo arvaavat ennalta yleisön suosikit ja hankkivat niitä runsaammin joka kaupunkiin. Silti varausjonot joskus...
Olen varannut kirjoja Entressen kirjastoon. Onko mahdollista saada kyseiset kirjat sittenkin Matinkylän kirjastoon? 196 11.7.2018 Jos kirjat ovat vasta varausjonossa, voit vaihtaa niiden noutopaikan Helmet-sivulla omissa tiedoissasi tai soittamalla Entressen tai Matinkylän kirjastoon. Jos kirjat jo odottavat sinua Entressessä, et voi valitettavasti enää siirtää niitä Matinkylään. Myöskään matkalla olevan varauksen noutopaikkaa ei voi muuttaa.
Minulla on 24 kpl Mexicoa ja Väli-Amerikkaa koskevaa kirjaa, joista englanninkielisiä 17 ja espanjankielisiä 7. Kirjat on painettu n 2010 ja koskettelevat ko… 285 18.1.2018 Otamme mielellämme vastaan lahjoituksia, mutta emme lupaa ottaa kirjoja osaksi kokoelmaamme. Jokaisessa Espoon aluekirjastossa (Entresse, Iso omena, Sello, Soukka ja Tapiola) on hylly tai kärry lahjoituskirjoille. Jos kirja ei päädy kirjaston kokoelmiin, se saa varmasti hyvän kodin jonkun asiakkaamme luota. Kovin suuria kirjamääriä ei kannata kerrallaan tuoda hyllyyn, sillä kirja löytää varmemmin kodin kun se on tarjolla väljässä hyllyssä.
Onko kirjastossa paperien tuhoojaa. on kerääntynyt papereita.joissa paljon henk koht tietoa. enkä haluaisi laittaa niitä paperijätteisiin saksimalla työ on… 428 29.12.2017 Helsingissä Jätkäsaaren ja Rikhardinkadun kirjastoissa on paperisilppuri, jota asiakkaat voivat käyttää. Espoossa Entressen, Sellon, Kivenlahden, Nöykkiön, Soukan, Tapiolan ja Viherlaakson kirjastot tarjoavat paperisilppurin asiakkaiden käyttöön. Listan Helmet-kirjastojen palveluista löydät palvelusivustolta kohdasta Kirjastot ja palvelut. Kirjastojen yhteystiedot voit tarkistaa Helmet-palvelusivustolta kohdasta Kirjastot. http://www.helmet.fi/fi-FI http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut
Onko Espoon kirjaston omatoimikirjastoissa käyttösääntöjä ja mistä sellaiset voisi lukea? Kielletäänkö säännöissä toisten (tuntemattomien) ihmisten päästäminen… 287 3.11.2017 Kiitos palautteestasi. Meillä on Espoon yhteiset Omatoimiohjeet, mutta niiden siirtäminen Helmet-sivuille on jäänyt puolitiehen. Hoidan Asian kuntoon pikimmiten. Ohjeet löytyvät silloin Info-välilehdeltä. Kirjastossa ohjeita pitäisi olla asiakkaiden saatavilla paperisina.
Voinko käyttää kirjaston tietokonetta asiakirjojen tekemisiin omalla muistitikulla. 207 18.4.2017 Voit käyttää kirjaston asiakaspäätteitä omien asiakirjojen tekemiseen ja niiden tallentamiseen muistitikulle kaikissa Espoon kirjastoissa. Oma muistitikkukin on sallittu väline.
Kysymykseni liittyy Espoon asuinalueisiin ja niiden jakoihin. Kuuluuko Lystimäki Olariin? Olen aina ajatellut, että Lystimäki ja esim. Tontunmäki ovat omia… 701 10.4.2017 Espoon kaupungin sivuston mukaan Espoo jakaantuu viiteen kaupunkikeskukseen (Leppävaara, Tapiola, Matinkylä-Olari, Espoonlahti ja Espoon keskus) ja pienempiin paikalliskeskuksiin (Kauklahti ja Pohjois-Espoon Kalajärvi): http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaupunginosat Espoon virallisen kaupunginosaluettelon mukaan Lystimäki ja Tontunmäki eivät ole virallisia kaupunginosia: http://www.espoo.fi/download/noname/%7B1FB2DFBE-D345-44E0-A003-B7082925… Wikipedia-artikkelin mukaan Lystimäki on Olarin kaupunginosan osa-alue ja Tontunmäki Niittykummun: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Espoon_kaupunginosista
Minulla kävi unohdus ja kirjaston kirjoista meni myöhästymismaksu. Mihin nämä rahat käytetään kirjastossa? 553 17.2.2017 Espoossa tai yleensäkään kaupunginkirjastoissa kirjasto ei saa myöhästymis- eikä muistakaan asiakasmaksuista suoraa tuloa. Asiakasmaksut menevät kaupungin yhteiseen kassaan. Kirjaston määrärahat päätetään kaupungin muun budjetin yhteydessä.