Andalusia

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Opisken kokiksi ja teen opinäytetyötä aiheesta andalusialainen keittiö. Tarvitsisin teoriatietoa ym. Andalusialaisesta keittiöstä 964 12.1.2012 Kuopion kaupunginkirjaston kokoelmiin kuuluvat mm. seuraavat Andalusian ruokaperinnettä käsittelevät teokset: - Kultainen keittokirja, osa 3. - Vivi-Ann Sjögren: Andalusian karkea suola - Cocina Andaluza - Antti Uusitalo: Sherry Viimeksi mainittu kirja on lainassa, mutta sisältänee nimestään huolimatta asiasanoituksen mukaisesti myös andalusialaista ruokakulttuuria. Lisäksi kirjastomme kokoelmiin kuuluu espanjalaista ruokakulttuuria käsitteleviä teoksia, joissa mahdollisesti on tietoa myös andalusialaisesta ruokakulttuurista, esimerkiksi Adrian Linssen: Tapas, Keith Floyd: Floyd Välimerellä ja Pepita Aris: Espanjalainen keittiö.
Olen menossa lomamatkalle viikoksi Nerjaan. Lukisin mielelläni jonkin kirjan, missä tapahtumapaikkana on Nerja tai Analuusia. Dekakri tai romaani. Tiedätkö, on… 1564 18.11.2010 Nerjaan sijoittuvaa romaania tai dekkaria ei löytynyt, mutta Andalusia-aiheisia joitakin. Viimeisenä mainittu on kiinnostava muistelmateos ja keittokirjakin. Kaikki kirjat ovat lainattavissa Helmet-kirjastoista: www.helmet.fi - Öinen ratsumies / Antonio Muñoz Molina (2010) - Onnen poika Andalusiassa / Erkki J. Vepsäläinen (2001) - Veijarit ratsastavat jälleen / Erkki J. Vepsäläinen (2000) - Tehtävä Malagassa : jännitysromaani / Helen MacIn (1973) - Andalusian karkea suola / Vivi-Ann Sjögren (2004)
Löytyisikö jostakin musiikkikirjastosta levyä "Al-Son", jossa Begoñda Olavide esittää keskiaikaista musiikia Andalusiasta ja Marokosta? 1197 10.7.2007 Begoña Olaviden ja Mudeiar-yhtyeen levyä Al-Son ei löydy kirjastojen kokoelmista. Internetistä osoitteesta www.soundandmusic.com levyn tiedot löytyvät. Onko levyä saatavissa, jää epäselväksi, mutta Helsingin kaupunginkirjastolle voi aina tehdä hankintaehdotuksen. Lomake löytyy kirjaston internetsivuilta www.lib.hel.fi/fi-FI/forms/hankintaehdotus.asp . HelMet-kirjastojen kokoelmista löytyy yksi levy, jolla Begoña Olavide esiintyy: Isabel I, reina de Castilla - luces y sombras en el tiempo de la primera gran reina del renacimiento 1451-1504. Lauluja ja soitinteoksia Isabel I:n ajalta 1451-1504. Andalusialaista keskiaikaista musiikkia löytyy kolmelta levyltä: Orchestra Arabo-Andalusa di Tangeri. Incontro a Tangeri. Musiikkia Andalusiasta...