ajo-opetus

9 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–9.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Saako opetusluvalla harjoitteleva nuori ajaa autoa, jolla vedetään peräkärryä? Poliisit eivät osaa tähän kysymykseen vastata. 531 Opetusluvalla ajava harjoitteleva nuori ei saa vetää peräkärryä. Opetusluvan varassa tapahtuva ajo on juurikin harjoittelua, eikä oikeuta peräkärryn vetämiseen.   Lähde: soitto Traficomin (linkki vie Traficomin sivulle) Ajokortti- ja lupaneuvontaan (12/2023)
Nykyaikana ainakin suomessa pitää ensin käydä autokoulu, ennen kuin saa ajokortin. Ennen ajokortin saamista pitää suorittaa hyväksytysti teoriakoe ja ajokoe… 549 Autoilun alkuaikoina ajokorttia ei ollut vielä käytössä. Opettelu autolla-ajoon oli alussa sitä, että oppi tuntemaan "koneen" ja huoltamaan sitä, jos siihen tuli vika kesken matkaa. Opettajana toimi usein auton myyjä, ja opetus tapahtui auton vierellä mukautettuna sisällöllisesti oppilaan aikaisempiin taitoihin ja tietoihin. Ajokortit tulivat käyttöön vasta, kun autoilua ja liikennettä alettiin virallisesti säännellä 1900-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana. Suomessa liikenteen sääntely alkoi Helsingissä vuonna 1907. Silloin voimaan tulleiden järjestyssääntöjen mukaan autonkuljettajiksi aikovilta edellytettiin, että he asiantuntevan henkilön antamalla todistuksella pystyivät osoittamaan täysin perehtyneensä automobiilin rakenteeseen,...
Mistä kirjastosta löytyy traktori kortin suorittamiseen liittyvä tietokone cd?mahdollisimman läheltä ypäjää 1472 Kirjastoissa ei ole traktorin ajo-opetukseen liittyvää cd-levyä. Ainoastaan kirja löytyy: Tanskanen Timo, Mopo, traktori, moottorikelkka: kuljettajakoulu. Ypäjää lähin kirjasto on Hämeenlinna. Kirjan voi saada kaukolainaksi oman lähikirjaston kautta.
Onko hämeenlinnan pääkirjastossa mitään kirjaa missä kerrotaan liikennemerkit ja moottori pyörällä ajosta lähinna skootterilla ja derbillä. 1004 Kirjastosta löytyy esim. Tieliikennekirja (uusin painos ilmestynyt tänä vuonna), josta saat aivan tuoreinta tietoa liikennemerkeistä ja liikennesäännöistä. Meiltä löytyy myös cd-rom-levyjä, joiden avulla voit harjoitella liikennesääntöjä ja liikennemerkkejä, esim. Oulun Nettinikkareiden liikennekoulu. Kirjastosta voit lainata myös moottoripyörän tai skootterimopon huolto- ja korjausoppaita. Voit varata näitä netin kautta, jos sinulla on käytössäsi nelinumeroinen tunnusluku, tai voit tehdä varauksen puhelimitse tai käydessäsi kirjastossa.
Löytyykö autokoulukirjallisuutta b-korttia varten venäjäksi tai englanniksi? 1133 Ajo-opetusta käsittelevää uudempaa kirjallisuutta englanniksi löytyy pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen yhteisestä Helmet-aineistotietokannasta seuraavasti: -Traffic instruction for a driver / Matti Karhima, Mervi Kytömies-Pellikka, 1999 -Off-road driving techniques / Nick Dimbleby, 1997 -Drive correctly in Finland, 1996 - Passing your driving test, 1995 Helmet-tietokannasta löytyy yksi ajo-opetusta käsittelvä teos venäjäksi ja se on: - Pint, A. A.: Samoutsitel bezopasnoi ezdy, 2000 Saatavuustiedot voi tarkistaa Helmet-tietokannasta, osoitteesta http://www.helmet.fi .
Löytyisikö mistään autokoulun oppikirjaa venäjänkielisenä? 1343 Kirjastojen tietokannoista löytyi yksi julkaisu, jossa käsitellään ajo-opetusta venäjän kielellä. Julkaisun tiedot: NIMEKE: Jezdite pravilno na dorogah Finljandii Julkaisija: Liikenneministeriö JULKAISTU: Helsinki : Ministerstvo transporta i svjazi Finljandii, Sluzba informatsii, 1994 ULKOASU: 40, <3> s. : kuv. ; 22 cm ALKUTEOS: Maantiellä maan tavalla LISÄPAINOS: 1996 Kirjaa on hankittu Oulun, Tampereen, Helsingin ja Turun kaupunginkirjasto-maakuntakirjastoihin. Kirjan saatavuuden voi tarkistaa Maakuntakirjastojen kokoelmatietokannoista http://www.kirjastot.fi/showhierarchy.asp?hid=1247
Tarvitsen opetuslupa-CD:n tai vastaavantyyppisen apuohjelma B-ajokortin suorittamiseen. Mahdollisesti Oulaisten kirjastosta. 1409 Oulaisten seudulla löytyy "Ajokorttikoulu"-niminen ajo-opetusohjelma Ala-Vieskan, Yli-Vieskan ja Kalajoen kirjastojen kokoelmista. Voit tarkistaa rompun saatavuuden verkosta osoitteessa http://tiekko-info.ppnet.fi/ Kysy kaukolainamahdollisuudesta omassa (Oulaisten) kirjastossasi. Cd-rommin julkaisija on Sompsa, julkaisuvuosi 1998. Se sisältää harjoitustehtäviä liikennesääntöjen opiskeluun, tieliikennelain ja -asetuksen (1.1.1998) selityksineen. Käyttövaatimukset: 486-prosessori, Windows 3.1 tai 95, 8 Mt keskusmuisti, 7 Mt vapaata kovalevytilaa, värinäyttö (640x480, 256 väriä), CD-ROM-asema, hiiriohjain.
Tarvitsisin autokoulun oppikirjan. Minkälaisia vaihtoehtoja löytyisi? 1675 Lundsten, Henrik, Tieliikennekirja Helsinki, Edita, 1998 Karhima, Matti, Liikennekoulu autonkuljettajille Kouvolassa, Oppi-kolmio, 1998, Keuruu, Otava Ajokorttikoulu Vantaa, Sompsa, cop. 1998 CDROM Ajokorttikoe, Sompsa, [1996], video
Ajokorttitutkinnossa käytettävä multimediaohjelma? Olen nähnyt jossain ohjelmistoluettelossa, mutta nyt ei meinaa löytyä mistään. 977 Voit tiedustella kyseistä ohjelmaa Suomen autokoululiitosta numerosta 09-4542300 (Opetustarvike Oy). Myös osoitteesta http://www.sompsa.fi löytyy tiedot Ajokorttikoulu-nimisestä cdrompusta, joka on myös Helsingin kaupungikirjaston kokoelmissa.