turkin kieli

8 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–8.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Löytyykö Joensuun maakuntakirjastosta turkin- tai kurdinkielisiä kirjoja? 391 12.7.2017 Vaara-kirjastoista löytyy turkin- ja kurdinkielisiä kirjoja. Voit hakea niitä valitsemalla "tarkennetussa haussa" haluamasi kielen ja aineistolajiksi kirjan, http://vaarakirjastot.fi/ Turkinkielisiä on enemmän, kurdinkielisiä vain joitakin. Joensuun kaukopalvelun kautta tilaamme Monikielisestä kirjastosta eri kielisiä siirtokokoelmia harvinaiskielistä tai yksittäisiä kirjoja.
Turkin kielen oppimateriaalia 324 16.8.2016 Kangasalan kirjastosta löytyy seuraavat oppimateriaalit: Valtakari: Kalabalik: suomi-turkki keskusteluopas, 2011 Riihelä: Turkkia matkailijoille (kirja + cd), 2008 Atilla: Turkin kielen opas, 1995 Muiden Piki-kirjastojen valikoiman voit tarkistaa Piki-verkkokirjastosta.
Onko kirjastossa turkinkielisiä pienten lasten kuvakirjoja? 739 19.11.2008 Pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastoissa on yhteensä 230 turkinkielistä kuvakirjaa. Saat ne esille klikkaamalla HelMet aineistohaun http://www.helmet.fi etusivulla kohtaa tarkenna halua. Kirjoita hakuruutuun kuvakirjat ja valitse alasvetolaatikosta kieleksi turkin kieli. Voit varata kuvakirjoja lähetettäväksi mihin tahansa pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen toimipisteeseen, jos niitä ei ole omassa lähikirjastossasi. Lastenkirjoista ei peritä varausmaksua.
Herra Jackin ihmeellinen huone (The Man with a maid) on anonyymi kirjoitus. Onko tämän kirja olemassa turkin kielellä? Jos on mikä sen nimi on? 1829 1.12.2006 Asian selvittämisen tekee vaikeaksi se, että tekijä on anonyymi eli tekijää ei tiedetä. Koska kirjan mahdollisesta turkinkielisestä nimestä ei ole tietoa eikä tekijän nimeä ole, ei käännöksen olemassaoloakaan voi varmistaa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei käännöstä ole, ainakaan sitä ei eri tietokannoista englanninkielisellä nimellä haettaessa löytynyt.
Haluaisin tietoa, missä voi opiskella turkin kieltä? samoin kenen kustantamia kirjoja on saatavilla kirjastosta ja mistä niitä voi itselleen ostaa. 1037 20.6.2006 Hyvinkään kaupunginkirjaston kokoelmista voi etsiä turkin kielen opiskelumateriaalia Ratamo-verkkokirjastosta http://kunta.hyrinet.fi/ratamo-kirjastot/ . Kirjoittamalla hakusanoiksi asiasanat "turkin kieli" ja "kielikurssit", tulokseksi saadaan 12 viitettä. Tässä muutama esimerkki: Turkish phrase book & CD. Glasgow: HarperCollins, 2005. Kirja + cd-levy. Pollard, David: Turkish. London : Hodder Headline, 2003. Kirja + cd-levy Opi turkkia: kehitä kuullunymmärtämistäsi ja puhetaitoasi. Helsinki : Plan 1, 1999. 1 Cd-rom-levy. Kirjakaupoista voi myös tiedustella näitä oppimateriaaleja. Turkin kielen opiskelumahdollisuuksia voi tiedustella esim. paikallisesta kansalaisopistosta, ks. http://www.hyvinkaankansalaisopisto.net/ .
Löytyykö turkinkielistä lainattavaa Turusta? Lähinnä romaaneja. 922 28.12.2004 Kyllä löytyy! Turun pääkirjaston aikuistenosastolla on luokassa 84.91 turkinkielistä kaunokirjallisuutta. Myös lasten- ja nuortenkirjastosta löytyy turkinkielisiä nuortenkirjoja.
Mitä eri kielioppikirjoja ja tehtäväkirjoja on olemassa Turkin kielestä? 1406 14.10.2004 Pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen Helmet-tietokannasta http://www.helmet.fi löytyisivät seuraavat teokset: Atilla: Turkin kielen opas (2002) Bayraktaroglu: Colloquial Turkish (1995) Lewis: Turkish (1992) Helsingin yliopiston Helka-tietokannasta (jota voit käyttää vain kirjastossa) löytyvät mm. seuraavat: Serin: Workbook : for H. Sebüktekin's Turkish for foreigners (vol. 1) (1995) Sebüktekin: Turkish for foreigners Vol. 1 (1995) Bremer: Opi turkkia 1 (1988) Tokat: Turkin kielioppi- ja harjoitusmoniste lukuvuodeksi 1985-86 (1987)
Onko suomen historiaa käsitteleviä teoksia turkin kielellä? 772 3.7.2001 Suomen kirjastojen luetteloista ja kansallisbibliografiasta ei löytynyt turkinkielistä suomen historiaa, ei myöskään internetistä. Suomi-Turkki kulttuuriseuran puheenjohtaja kertoi, että Suomessa ei tällaista kirjaa ole julkaistu. Turkin kansalliskirjaston (http://www.mkutup.gov.tr ) tietokannasta (hakusivun osoite: http://kitap.mkutup.gov.tr:4500/ALEPH/eng/NLT/NLT/NLT/FIND-A ) hakusanalla Finlandiya löytyy 37 dokumenttia, joiden kaukolainaus Suomeen on todennäköisesti mahdollinen, mikäli näiden joukossa on halutunlainen teos. Ankaran yliopistosta (http://www.ankara.edu.tr ) voi tiedustella, olisiko Suomen historiasta tehty siellä opinnäytteitä. Suomalaisia ystävyysseuroja: Suomen turkkilainen yhdistys r.y. http://fintur.hypermart.net/...