taiteilijanimet

10 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–10.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kenen säveltäjän nimimerkki on "A. Isku"? 66 KANTO - kansalliset toimijat -palvelun mukaan A. Isku on todelliselta nimeltään Harri Saksala: https://finto.fi/finaf/fi/page/000184950      
Mitä tarkoittaa kirjailija Ge Fein nimi? Se on taitelijanimi ja käsitykseni mukaan siihen sisltäyy viittaus johonkin, mutta mihin? Kiitos :) 194 Kysyin asiaa Ge Fein suomalaiselta kustantajalta Aulalta ja sain vastauksen kirjojen suomentajalta Rauno Sainiolta:    Monista muista kiinalaiskirjailijoista poiketen Ge Fei käyttää taiteilijanimeä, joka ei suoranaisesti tarkoita mitään. Kirjailija päätti 80-luvulla keksiä itselleen taiteilijanimen, koska hänen oma nimensä Liu Yong oli liian yleinen ja tavanomainen. Pelkästään yhdessä shanghailaisen yliopiston asuntolassa oli hänen lisäkseen kaksi muutakin samannimistä miestä. Oli sanomattakin selvää, että koko Kiinassa Liu Yongeja täytyi olla tolkuton määrä. Kirjoitusmerkit taiteilijanimeä varten löytyivät sanakirjasta: hän avasi kirjan kahdelta satunnaiselta aukeamalta ja etsi näiltä sivuilta mieleisensä. Merkit 格 (gé) ja 非 (fēi)...
Mikä on tausta sille, että tanskalainen taidemaalari Peder Mörk Mönsted (1859-1941) käyttää myös nimeä Peder Dark Coin? 238 Liittyisikö tämä yksinkertaisesti hänen nimeensä. Nykytanskaksi dark coin (tumma kolikko) olisi mørk mønt.
Mistä Pekka Tammilehdon taiteilijanimi Topi Sorsakoski on peräisin? 1131 Kirjassaan Agents forever (Ajatus, 2003) Santtu Lehto kertoo Tammilehdon taiteilijanimen olevan peräisin siltä ajalta, kun tämä oli kitaristina Jussi Raittisen Jussi & The Boys -yhtyeessä (1975-80): "Legenda Topi Sorsakoskesta sai alkunsa Boysin keikkabussihuumorina: Pekka ja Jussi Raittinen alkoivat kehrätä kasaan tarinaa kuvitteellisesta, 1950-luvulla vaikuttaneesta hanuristi Topi Sorsakoskesta, joka 'joi järkkäreiden viinat ja astui heidän vaimonsa'. Keikkabussin viihdykkeeksi syntynyt legenda astui todellisuuteen, kun bändi antoi lopulta Pekalle lempinimen Topi, ja eräällä keikalla Raittinen viimein esitteli yleisölle 'uuden kitaristinsa, Topi Sorsakosken'."
Mistä tulee Pekka "Albert" Järvisen taiteilijanimi Albert? 617 Kuten wikipedia-artikkelikin mainitsee, viittaa edesmenneen kitaristin Pekka "Albert" Järvisen taiteilijanimi bluesmuusikko Albert Kingiin. Järvinen ihaili Kingin kitarasoundia ja soittotyyliä. John Fagerholmin ja Jaakko Riihimaan kirjoittaman elämäkerran mukaan usein Järvisen kanssa samoissa piireissä pyörinyt Edward Wesala keksi ajatuksen ensimmäisenä: "Suomen Albert King, Pekka 'Albert' Järvinen!". Aluksi juttuun suhtauduttiin lähinnä vitsinä, mutta hiljalleen alkoi Järvinen käyttää nimeä eri jamikokoonpanoissaan. Viimeistään vuonna 1974 taiteilijanimi jäi pysyvään käyttöön.     https://fi.wikipedia.org/wiki/Albert_J%C3%A4rvinen https://fi.wikipedia.org/wiki/Albert_King Albert Järvinen / John Fagerholm, Jaakko Riihimaa (Johnny...
Tuleeko taikuri David Copperfieldin taiteilijanimi Dickensin samannimisestä kirjasta? Ja jos tulee, miksi? 426 Taikuri David Seth Kotkinin taiteilijanimi David Copperfield tulee tosiaankin Dickensin samannimisestä kirjasta koska hän pitää nimen soinista. https://en.wikipedia.org/wiki/David_Copperfield_(illusionist)
Miten voi rekisteröidä taiteilijanimen itselleen ja miten varmistaa, ettei sitä jo ole jollakin. 3071 Vastaavaa on kysytty aikaisemmin myös Helsingin kaupunginkirjaston Kysy.fi-palvelussa: http://www.kysy.fi/kysymys/mista-loydan-vastauksen-taiteilijanimi-kysym… Kannattaa siis ottaa yhteyttä suoraan Patentti- ja rekisterihallituksen asiakaspalveluun ja kysyä sieltä neuvoa ja tarkempia ohjeita: https://www.prh.fi/fi/index.html
Onko Eve muusikko Jarkko Even oikea sukunimi? 1250 Kyllä, Eve on Jarkko Even alkuperäinen sukunimi, jonka hän on saanut isältään Timo Eveltä. Kyseessä ei ole taiteilijanimi.
Mikä on Haloo Helsingin Ellin oikea nimi? 2108 Hei, Ellin oikea nimi ei ole julkisesti tiedossa. Artistinimenä hän käytää Elli Haloo.
Mistä Rauli Badding Somerjoki otti taiteilijanimensä Badding? 3855 Heikki Metsämäen ja Juha Miettisen Badding-elämäkerran (Gummerus, 1996, 9519743103, s. 45-6.) mukaan Badding-puhuttelunimen keksi Raulin koulukaveri Rauli "Rafe" Tanskanen keskikoulun viidennellä luokalla. Englanninkieliset nimet olivat tuollin "in". Badding ei tarkoittanut mitään erityistä, se vain kuulosti hyvältä. Hakuteoksessa Iskelmän tähtitaivas (WSOY, 2004) on esitetty, että Somerjoki muokkasi taiteiljanimensä Michael Bondin lastenkirjojen Karhuherra Paddington -hahmosta, koska hän samastui karhuherran haurauteen ja herkkyyteen. Vaikka ensimmäinen Paddinton-kirja ilmestyi Englannissa jo 1958, suomennokset ilmestyivät vasta vuoden 1973 jälkeen. Somerjoen levykannessa nimi Badding oli jo v. 1970.