suomalais-ugrilaiset kansat

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko jossain olemassa luetteloa Venäjän suomalais-ugrilaisten kansojen suomennetusta kaunokirjallisuudesta? Kiinnostaisi lukea joitakin näytteitä. 224 17.8.2018 Valmista luetteloa suomalais-ugrilaisten kansojen suomennetusta kirjallisuudesta ei ole. Kansallisbibliografia Fennican mukaan Venäjän suomalais-ugrilaisten kansojen kirjallisuudesta on suomeksi luettavissa kansanrunoja ja -satuja. Muutama romaani ja runokokolemakin löytyi. Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmista löytyvät seuraavat teokset: Heimokannel. Mordvalaisia, tšeremissiläisiä, syrjääniläisiä ja votjakkilaisia kansanrunoja  3, Volgan ja Perman kannel (suom. O. Manninen, 1932. - Kalevalaseuran julkaisuja ; 5)  Velisurmaaja (vogulilaisesta kansanrunokokoelmastaan suomentanut Artturi Kannisto, 1938) Vepsän satuja (kerännyt ja selittänyt Elias Lönnrot ; nykysuomeksi muokannut Markku Nieminen, 2006) Virantanaz : vepsän eepos =...
Mikä on vuonna 2013 ilmestyneen kirjan oikea nimi? Muistelen, että nimi oli jotakin tyyliin: "pohjoismaiset myytit/mytologia"tai Skandinaavinen mytologia tms… 603 23.5.2014 Ehdottaisin Anna-Leena Siikalan kirjaa Itämerensuomalaisten mytologia (SKS, 2012).
Onko olemassa lainattavissa/ostettavissa olevaa videota/dvd:tä suomalais-ugrilaista kansoista? 1970-luvulla Lennart Meren tekemä Vesilinnun kansa on… 583 23.11.2007 Tampereen kaupunginkirjastosta löytyvät seuraavat videot aiheesta: -Kielisukulaisia ja kansankohtaloita, -Jälkiä: suomalaisten alkukotia käsittelevä sarja ja -Röntyskä: elävää kansanperinnettä pohjois-Inkeristä Videoiden saatavuutta voi katsoa sivulta http://kirjasto.tampere.fi/Piki?formid=find2 (asiasanaksi suomalais-ugrilaiset- ja aineistoksi videokasetti, joka löytyy aineistolajivalikkorivin oikeasta reunasta harmaan nuolen avulla)