SPSS

4 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–4.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Löytyykö jostakin kirjastosta SPSS tilasto-ohjelma? (tiedän, että oppaita ym. on lainattavissa, mutta entä itse ohjelmaa kokeiltavaksi). 722 14.3.2016 Valitettavasti HelMet kirjastoista ei näytä löytyvän SPSS tilasto-ohjelmaa. Moni yritys näyttää kuitenkin tarjoavat ohjelmasta ilmaisen koekäyttöversion. Esim. http://www-01.ibm.com/software/fi/analytics/spss/products/statistics/ 14 päivää.
Tiedustelen, onko Savonlinnan kirjaston asiakastietokoneissa missään SPSS -tilasto-ohjelmaa? 250 14.10.2015 Savonlinnan kirjaston asiakastietokoneissa ei ole SPSS- tilasto-ohjelmaa.
Etsin SPSS-ohjelman cd-romia, josta voisin ladata ohjelman itselleni. Onko Helsingin ja erityisesti Vuosaaren kirjastosta mahdollista lainata tällaista? 1034 2.11.2005 Kirjastot eivät yleensä hanki asiakkaiden käyttöön atk-ohjelmia, koska niihin ei saa lainausoikeuksia. SPSS-tilasto-ohjelma on yleisesti käytössä eri oppilaitoksissa (mm. yliopistoissa), jonne se on hankittu niin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin käyttöön esim. opinnäytetöitä varten. Yleensä käyttäjän on oltava oppilaitokseen rekisteröity opiskelija. Pääkaupunkiseudun kirjastoista (http://www.helmet.fi/) löytyy kyllä useitakin SPSS-ohjelman käyttöön liittyviä oppaita ja joissakin on mukana harjoituslevyke. Kirjallisuutta SPSS:stä löytyy hakusanalla SPSS.
Onko Helsingin pääkirjastossa / Töölössä tietokoineisiin asennettuna SPSS-tilastointiohjelmaa? Olen kesälomalainen Helsingissä ja pitäisi tehdä yksi… 971 4.6.1999 Valitettavasti Helsingin kaupunginkirjastoissa ei ole SPSS-ohjelmaa. Kirjastojen Verho-työasemilla on MS-office -ohjelmisto, johon sisältyy Excel-taulukkolaskenta. Lisätietoja osoitteessa http://www.lib.hel.fi/virkku