sipulit

2 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–2.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Ovatko kaikki sipulikasvit kotoisin samalta seudulta? 32 21.2.2024 Sipulikasveiksi voidaan kutsua kaikkia sipulin kasvattavia kasveja. Tällaisia ovat esimerkiksi monet kukkivat sipulikasvit  kuten liljat, tulppaanit ja amaryllikset. https://fi.wikipedia.org/wiki/Sipuli_(kasvinosa) https://puutarha.net/artikkelit/sipuli-ja-mukulakasvit/ https://en.wikipedia.org/wiki/Bulb Syötäviä sipulikasveja ovat laukkojen (Allium) sukuun kuuluvat kasvit. Näitä eri sipulilajikkeita hyödynnetään ruoanlaitossa. Niitä esiintyy luonnonvaraisina pääosin pohjoisen pallonpuoliskon eri alueilla lauhkeilla seuduilla. Monien syötävien sipulilajien arvellaan olevan kotoisin Länsi- ja Itä-Aasiasta. Wikipedia mainitsee esimerkiksi Iranin, Pakistanin, Keski-Aasian maat ja Kiinan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruokasipuli https...
Paahdetun sipulin valmistusohje? Paahdettu sipuli on suosittu retkeilijöiden keskuudessa, useita viitteitä ao. keskustelusivuilla, mutta ei valmistusohjetta. 11584 11.10.2002 Paahdetun sipulin ohjetta on joillakin keskustelupalstoilla mietitty ja monet keskustelijat ovat päätyneet samaan valmistustapaan: sipulit leikataan halutun kokoisiksi, kieritetään vehnäjauhoissa ja paistetaan öljyssä. Sipulia voi myös kuivata esim. uunissa. Kuivauksesta löytyy oppaita, esim. Sigri Sahlin: Kuivata ja syö hyvin. Oppaassa annetaan sipulin kuivausohje: sipuli viipaloidaan poikittain, ei ryöpätä, maksimi kuivauslämpö 40 C, kuivausaika 4-6 tuntia.