selkärangattomat

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitä nämä ovat, ehkä tulleet saunaan puiden mukana. Kuvattu yksinkertaisella mikroskoopilla. Olisivatko haitallisia, vain muutama oli elossa. 490 13.3.2018 En saa selville mikä "ötökkä" on kyseessä.  Selasin paikalla olevia alan kirjoja sekä tutkin mm. www.otokkatieto.fi-sivustoa enkä löytänyt kuvaa vastaavaa ötökkää .  Netissä on kuitenkin luotettava sivusto https://www.laji.fi/, jonka yhteistyökumppaneita ovat mm. useat Suomen yliopistot ja Ympäristöministeriö. Sivustolla on laji.fi-foorumi, josta teidän kannattaa kysyä tätä asiaa (https://foorumi.laji.fi/). Vaatii rekisteröitymisen. Kannattaa laittaa tietoa myös ötökän koosta. Ilmeisesti aika pienestä oliosta on kyse.  
Millä suomenkielisellä nimellä tunnetaan "spaghetti worm" (lat. terebellid polychaete)? 719 28.8.2006 Spaghetti worm, lat. Terebellid polychaete nimi tarkoittaa Töyhtömadot (Terebellidae)-heimon lajeja. Töyhtömadot kuuluvat Monisukamadot (Polychaeta)-luokkaan ja Nivelmadot(Annelida)-pääjaksoon. Lähde: Esim. Maailman eläimet, osa selkärangattomat, s. 218-225. Vastaus on Helsinign yliopiston Viikin tiedekirjaston tietopalvelusta http://www.tiedekirjasto.helsinki.fi/palvelut/tietopalvelu.htm .
Haluaisin tietää merisiilien vihollisista 1039 23.4.2003 On hauskaa että käännyit kirjaston puoleen kun tarvitset apua esitelmän teossa. Esitelmän teon tarkoituksena on muunmuassa tiedonhaun oppiminen, joten neuvon sinua erityisesti siinä. Aiheenasi on merisiili, josta ei ainakaan suomeksi ole kirjoja kirjoitettu, siksi onkin hyvä miettiä minkälaisista lähteistä tietoja voisi löytyä. Ja se ei olekaan ihan helppoa. Internetistä voi aiheesta hakea netin hakukoneiden avulla. Haettaessa Googlella http://www.google.fi sanalla merisiili tai merisiilit löytyy esimerkikisi Särkänniemen sivut, joissa kerrotaan että merisiilit ovat selkärangattomia piikkinahkaisiin kuuluvia merieläimiä, http://www.sarkanniemi.fi/akatemiat/ahdinakatemia/ved_as/ved_as_selka_0… . Piikkinahkaiset ovat merisiilien laajempi...