sähköinen aineisto

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko e-lehtiä mahdollisuus lukea omalla laitteella vain kirjaston tiloissa? Ymmärsin ensin, että olisi voinut esimerkiksi kotona lukea e-lehtiä, mutta siihen… 70 28.1.2020 Tampereen kaupunginkirjaston e-lehtipalveluista eMagzin ja ePressin lehdet ovat luettavissa vain kirjastossa (joko kirjaston koneelta tai kirjaston langattomassa verkossa omalta laitteelta). PressReader-palvelun lehtiä voi sen sijaan lukea rajoitetusti myös kotona. Asennettuaan omalle laitteelleen maksuttoman PressReader-sovelluksen voi kirjastossa käydessään ladata siihen palvelun lehtiä kirjaston langattomassa verkossa. Lehdet ovat tämän jälkeen luettavissa laitteella 72 tunnin ajan. PressReaderissa on yli 7000 elektronista sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 eri maasta.
Voinko mitenkään vaikuttaa siihen ettei e-kirja lataannu Ellibs-ohjelmaan vaan esim. Bluefire readeriin tms.? Lainauksessa ”lataa koneelleni”-toiminne siirtää… 94 4.2.2019 Oletan, että puhut mobiililaitteesta. Jos dokumentti aukeaa automaattisesti johonkin sovellukseen ja haluat muuttaa ohjelmaa, mihin dokumentti aukeaa, se tapahtuu laitteen asetuksista. Esim. Android-laitteen oletussovelluksen nollaamisen ohje löytyy linkistä: https://support.google.com/nexus/answer/6271667?hl=fi Ellibs on uudistanut e-kirjakokoelman nettisivun tiistaina 29.1. Helmet-kirjastojen kotimaisten e-kirjojen kokoelma sivulla https://www.ellibslibrary.com/helmet näyttää nyt siis hieman erilaiselta. Emme saaneet mitään tietoa muutoksista etukäteen. Tässä tietoa tähän mennessä huomatuista ongelmista. Sivustolla ei voi selata pelkkiä e-kirjoja. E-kirjoja on sekä EPUB- että PDF-tiedostoina. Tiedostomuoto-rajoittimessa voi valita...
Löytyykö eKirjastosta kielikursseja? 119 23.8.2018 Kirjastojen on mahdollista hankkia kielikurssimateriaaleja sähköisessä muodossa, mutta omalla kirjastokimpallasi Ratamolla näytti olevan vain kielioppimateriaaleja suomen kieltä opiskeleville. Joillakin muilla kirjastoilla (esim. Helmet) on LingoPro-sarjan englannin, ruotsin ja saksan e-oppimateriaaleja. Ne ovat interaktiivisia ohjelmia, joiden avulla voi hioa myös suullista viestintää kirjallisen lisäksi. Perinteisempiä kielikursseja on myös saatavilla sähköisenä. Niitä voit tutkia eKirjastossa osoitteessa http://ekirjasto.kirjastot.fi/ekirjat/kielikurssit-ja-sanakirjat/title Halutessasi voit ehdottaa näitä hankittavaksi myös omaan kirjastoosi.