Ridley Philip

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mikähän mahtoi olla ainakin parkymmentä vuotta sitten lastenkirja jossa pikkupoika seikkaili ja muistaakseni viemärissä asui krokotiili. Pojan äiti kysyi aina… 182 26.4.2021 Kaivattu kirja lienee Philip Ridleyn Riksraks (WSOY, 1992). Sen päähenkilö on Liskokadulla asuva Ruskin, jonka äiti sanoo joka aamu ensin "Suukko", sitten "Teetä?" ja sitten "Paahtoleipää?". Liskokadulla on myös karmea salaisuutensa: "Syvällä viemärin sopukoissa lymyää kammottava Riksraks, joka öisin nousee uhkaamaan Liskokatua."
Mitä kirjoja Philip Redley on kirjoittanut ja onko hän käsikirjoittaja? 828 17.5.2006 Mahdoitkohan tarkoittaa Philip Ridleyta? Hänestä on kysytty aiemminkin Kysy kirjastonhoitajalta-palstalla. Aikaisemmat kysymykset ja vastaukset löydät osoitteesta http://www.kirjastot.fi/tietopalvelu/arkisto.aspx . Ridely on myös ohjaaja. Hän on ohjannut lyhytfilmit Mrs. Beak (1987) ja The Universe of Dermot Finn (1989)sekä ainakin elokuvat The Reflecting Skin (1990)ja The Passion of darkley noon (1996).
Haluaisin tietoa Philip Ridley´stä. Teen kirjailijaesittelyä ja kirjaselostusta. En ole löytänyt suomenkielistä tietoa. 538 2.12.2003 Suomenkielistä tietoa Philip Ridleystä on teoksissa: - Koski, Mervi: Ulkomaisia nuortenkertojia 1, 2001 - Ulkomaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita /toim. Niklas Bengtsson, Tittamari Marttinen. Hyviä linkkejä nuortenkirjallisuuteen on koottu mm. Hämeenlinnan kaupunginkirjaston sivuille http://www.makupalat.fi/kirjat1a.htm . Lehtiartikkeleita Ridleystä ja hänen teoksistaan kannattaa katsoa esim. lehtiartikkelitietokanta- Aleksista. Monissa kirjastoissa Aleksi on myös asiakkaiden käytössä.