Pohjois-Korea

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Miksi Pohjois-Korean edellinen johtaja Kim Jong-il oli usein pukeutunut siihen vetoketjutakkiin ja sen värisiin housuihin? Joskus Kimillä oli Mao-puku. Mutta… 96 21.7.2021 En valitettavasti löytänyt kysymykseesi vastausta. Ilmeisesti syytä Kim Jong-ilin pukeutumistyyliin ei ole koskaan kerrottu.  Samaa asiaa on ihmetelty ja pohdittu esimerkiksi Daily NK -lehden artikkelissa vuonna 2006. Artikkelissa mainitaan, että Kim Jong-ilin vaatetus on herättänyt keskustelua lehdistössä ja suosiota kansan keskuudessa. On myös arvailtu, voisiko syynä pukeutumistyyliin olla jokin fyysiseen olemukseen liittyvä asia, jota vaatetuksella on haluttu peitellä.  (Lähde: Kim Jong Il, A Bigger Potbelly When Dressed in a Suit? - Daily NK )      Kim Jong-ilin pukeutumistyyli on myös synnyttänyt muotitrendejä:   N.Korea leader sets world fashion trend, Pyongyang claims | The Independent | The Independent     Muutamia teoksia,...
Hankitteko Shin dong-hyuk Pohjois-Korean vankilaoloista kertovaa kirjaa valikoimaanne? 979 7.9.2012 Kirjaa on tilattu Joensuun seutukirjastoon, mutta ei ole vielä saatu. Kirjan tiedot: HARDEN, Blaine Leiri 14 : pako Pohjois-Koreasta Gummerus 2012 Kirja kertoo Pohjois-Korean vankileirillä syntyneen ja kasvaneen ja sieltä paenneen Shin Dong-hyukin tarinan.
Aamulehdessä oli jonkin aikaa sitten arvostelu erään Pohjois-Koreassa eläneen naisen elämäkerrasta. Olin jo ehtinyt viemään sanomalehden paperinkeräykseen, kun… 956 4.1.2012 Aamulehden kulttuurisivuilla oli 22.12.2011 arvostelu Barbara Demickin kirjasta Suljettu maa : elämää Pohjois-Koreassa (Atena, 2011). Siinä kerrotaan kuuden Pohjois-Koreasta loikanneen tarina. Kirjaa löytyy monista PIKI-kirjastoista, mutta tällä hetkellä siihen on varauksia. Tilanteen voi tarkistaa verkkokirjastostamme (http://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena) tai kysymällä kirjastosta.