palautus

80 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitenkä kun Max. Lainauskerrat on 5 krt etänä. Voiko kirjan noiden jälkeen palautuksen yhteydessä lainata uudestaan. Oletuksena siis, että sillä ei ole… 32 12.12.2019 Jos lainaamastasi kirjasta ei ole varausta ja uusintakerrat ovat täynnä niin palauta aineisto asiakaspalvelussa niin saat sen heti takaisin ja lainatuksi. Se on henkilökunnalle nopeampaa kuin käydä läpi palautusautomaatilla palautettua aineistoa ja etsiä uudelleen lainaan haluamaasi teosta. Mitään karenssia ei ole aineistolla, josta ei ole varauksia.
Mulla olisi laina Järvenpään kirjastosta mutta muutin Espooseen. Millä ilveellä palautan kirjan teille kun en jaksa lähteä käymään Järvenpäässä täältä käsin? 86 1.11.2019 Valitettavasti Järvenpää ei vielä kuulu Helmet kimppaan. Helmet on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan alueen kirjasto. Posti voisi kuitenkin auttaa palautuksessa eli kirja kuoreen ja Järvenpäätä kohden. Järvenpään kirjaston osoite on Kirjastokatu 8 04410 Järvenpää  
Voinko palauttaa Töölön kirjastosta lainaamani kirjan Oodiin, joka pidempään avoinna? 33 29.10.2019 Voit palauttaa Helmet-kirjastosta lainaamasi aineiston mihin tahansa muuhun Helmet-kirjaston toimipisteeseen. Ainoa poikkeus tästä ovat esineet, jotka pitää palauttaa siihen kirjastoon, josta ne on lainattu. https://www.helmet.fi/fi-FI
Onko Maunulan kirjastossa mahdollisuutta palauttaa lainattu teos sunnuntaina, kun kirjasto on kiinni? 35 28.10.2019 Maunulan kirjastossa ei ole palautusluukkua, johon aineistoa voisi palauttaa kirjaston ollessa suljettuna. Helmet-palvelusivustolla kohdassa Kirjastot ja palvelut on lista kirjastoista, joissa on palautusluukku. Tiedot voi etsiä myös kunkin kirjaston sivuilta kohdasta Palvelut. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Maunulan_kirjasto/Palvelut
Voiko Turun Vaski-kirjaston musiikkiosastolta lainattuja nuotteja palauttaa ja uusia heti palautuksen jälkeen muualla kuin musiikkiosastolla? 67 27.5.2019 Voit palauttaa ja lainata nuotit uudelleen missä tahansa Vaski-kirjastossa. Uudelleen lainaaminen onnistuu, jos lainattavaan aineistoon ei kohdistu varauksia. Lainaamisesta ja palauttamisesta saat lisää tietoa Vaskin verkkokirjastosta https://vaski.finna.fi/Content/asiakkaana ja Vaski-kirjastojen käyttösäännöistä https://vaski.finna.fi/themes/custom/files/Kayttosaannot_uusi.pdf  
Moikka! Eilen palauttamani lainat (Kouvolan pääkirjastoon) eivät olleet palvelurikon vuoksi tallentuneet. Tulenko esittämään kuitin palautuksista? 76 22.5.2019 Valitettavasti meillä palautukset eivät ole kirjautuneet palvelinrikon vuoksi. Palautin nyt ne sinun  kolme myöhässä ollutta lainaa, joissa näkyi ruksi ja poistin myöhästymismaksut. Ilmeisesti loput ovat edelleen sinulla kotona lainassa.
Voinko palauttaa myöhästyneet kirjat kirjastoon omatoimiaikana, kun virkailijat eivät ole paikalla? Miten maksu suoritetaan? 69 24.4.2019 Voit palauttaa myöhässä olevat kirjat (jotka eivät vielä ole perinnässä) normaalisti omatoimikirjaston palautusautomaatilla. Jos olet jo saanut perintätoimistolta huomautuksen, on hyvä lähettää heille tieto palautuksesta. Helpoiten se sujuu kirjaston palvelutiskillä palveluaikaan. Mahdolliset maksut tallentuvat kortillesi ja voit maksaa ne joko verkossa Helmet-sivuilla tai kirjastojen palveluaikaan tiskillä. https://www.helmet.fi/fi-FI/Verkkomaksaminen(115033)
Onko Kouvolan pääkirjastossa palautusluukku? 47 29.3.2019 Kouvolan pääkirjastossa ei valitettavasti ole palautusluukkua. Voit kuitenkin palauttaa aineistoa myös omatoimikirjastoihin, joilla on pidemmät aukioloajat. Omatoimikirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Pääkirjastoa lähin omatoimikirjasto on Haanojan kirjasto.
Jos lainaan Helmet-kirjastokortilla esim. Espoon Helmet-kirjastosta kirjan, voinko silti palauttaa kirjan esim. Helsingin Helmet-kirjastoon? 81 19.1.2019 Voit palauttaa Helmet-kirjastosta lainaamasi aineiston mihin tahansa muuhun Helmet-kirjaston toimipaikkaan, siis myös yli kaupunkirajojen. http://www.helmet.fi/fi-FI
Onko eri kuntien kirjastojen välillä omaa sisäistä "postinkulkua"? Eräs kirja jäi joululomalla maalle, siinä on eräpäivä 4.2 ja olen miettinyt mikä olisi… 106 18.1.2019 Kirjan voi lähettää postitse suoraan siihen Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteeseen, jonka aineistoa ko. kirja on. Mikäli kirjasta ei löydy tietoa siitä, minkä kirjaston kokoelmiin se kuuluu, sen voi lähettää vaikka lähikirjastoosi, josta se palautuu omistajakirjastoon. Kirjastojen yhteystiedot löytyvät Helmet-palvelusivustolta kohdasta Kirjastot.  Kirjastojen välistä "sisäistä postia" ei ole. Kaukolainoja toimitetaan kirjastojen välillä eri puolille Suomea, mutta kaukolainosta peritään maksu. http://www.helmet.fi/fi-FI
Minä saan jatkuvasti muistutusviestejä kirjan palauttamisesta jonka olen jo palauttanut hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Miten minun tulee toimia? 76 23.11.2018 Kyseessä voi olla palautusautomaatin virhe, mikäli olet automaatin kautta kirjan palauttanut. Voit tarkistaa verkkokirjastosta näkyykö palauttamasi teos vielä lainoissasi ja jos näkyy, niin palautuksessa on voinut tapahtua virhe. Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella pin-koodilla. Voit myös mennä lähimpään kirjastoosi ja selvittää asian siellä antamalla kirjastokortin henkilökunnalle. He näkevät voimassa olevat lainasi ja voivat selvittää mitä kirjalle on käynyt. 
Olen lainannut kirjan pääkirjastosta. Voinko palauttaa sen Nummen kirjastoon? 47 8.11.2018 Hämeenlinnan kaupunginkirjaston aineiston voi palauttaa kaikkiin toimipisteisiimme ja kirjastoautoihin (myös Hattulan ja Janakkalan kunnankirjastojen toimipisteisiin) riippumatta siitä, mistä se on lainattu. 
Mihin palautan kirjastoautosta lainatut kirjat ja ne jotka olen tilannut muualta? 90 17.9.2018 Voit palauttaa lainasi mihin Vaski-kirjastoon tahansa, siis myös omaan kirjastoosi Muurlaan.
Miten toimin, kun sain eräpäivämuistutuksen kirjasta, jonka palautin Töölön kirjastoon 3.7. (samalla kun lainasin kaksi uutta kirjaa)? Ilmeisesti palautuksessa… 120 8.7.2018 Eräpäivämuistutukset saattavat tulla hiukan eri tahtiin kuin palautukset rekisteröidään eli aivan sataprosenttinen tosiaikaisuus ei näissä asioissa toteudu. Jos vielä arkiviikon alettuakin näyttää siltä, että laina on palauttamatta, silloin on todennäköisesti tapahtunut jokin tekninen virhe. Niitä toki aina silloin tällöin sattuu; piippaus kuuluu mutta mitään ei tapahtunutkaan. Järjestelmä kuitenkin toimii niin, että jos saman niteen lainaa joku muu, tieto edellisestä lainauksesta katoaa. Jos nide ei lähde lainaan, se löytyy kirjaston hyllystä. Kannattaa soittaa alkuviikosta Töölön kirjastoon, jos omista tiedoista näkee, ettei palautus ole vieläkään rekisteröitynyt. Kun henkilökunta löytää niteen hyllystä, se on helppo palauttaa uudelleen...
Meillä jäi kesken Marjatta Kurenniemen Putti ja Pilvilinna (tai mikä nimi onkaan...). Yritimme jatkaa sen äänikirjan kuuntelua netin kautta, mutta se oli… 164 13.6.2018 Hei, Kyseinen kirja on Ellibs-palvelussa. E-kirjat palautuvat automaattisesti kun niiden laina-aika on päättynyt eli niitä ei ole pakko palauttaa. Jos kuitenkin haluat palauttaa lainan tai tarkistaa onko sinulla tällä hetkellä e-lainoja voit katsoa lainaamiasi e-kirjoja Ellibs-palvelussa osoitteessa https://www.ellibslibrary.com/collection Palveluun kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.
Meille jäi isovanhempien kirjastosta lainaama lautapeli. 192 7.5.2018 Voit palauttaa Helmet-kirjastosta lainaamasi lautapelin mihin tahansa Helmet-kirjaston toimipisteeseen, myös yli kaupunkirajojen. Tämä koskee kaikkea Helmet-kirjastoista lainattua aineistoa, paitsi esineitä (esimerkiksi urheiluvälineitä). Ne pitää palauttaa siihen kirjastoon, josta ne on lainattukin. http://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa
Onko mahdollista palauttaa Isosta Omenasta lainaamani kirja Tapiolan kirjastoon? 127 29.3.2018 Kyllä, voit palauttaa aineiston mihin tahansa Helmet-kirjastoon toimipaikan aukioloaikana. Voit siis palauttaa Ison Omenan kirjastosta lainaamasi kirjat Tapiolan kirjastoon. http://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Helmetkirjaston_kayttosaannot(37540)
Jos olen lainannut kirjan Turusta niin voinko sen palauttaa Helsingissä kirjastoon? Paljonko sen ”siirtomaksu” on Turkuun? 177 9.3.2018 Tätä on kysytty aikaisemminkin ja kesällä 2017 Helmet -kirjastoista Helsingistä vastattiin, että niihin voi palauttaa ainoastaan niiden omaa aineistoa. Palautuspalvelut toimivat yleensä vain kirjastokimppojen sisällä, eivät eri kimppojen välillä. Mikäli teillä ei ole mahdollisuutta palauttaa kirjoja mihinkään Turun alueen Vaski-kirjastoon, kannattanee lähettää ne vaikka postitse siihen kirjastoon, jonka kokoelmaan ne kuuluvat.  
Voinko palauttaa Haanojan kirjastosta lainaamani äänikirjan Kouvolan pääkirjastoon? 83 9.3.2018 Kyllä voit palauttaa. Kymenlaakson Kyyti-järjestelmän sisällä on mahdollista sekä lainata että palauttaa aineistoa kaikista toimipisteistä.
Voiko Kouvolasta lainatun kirjan palauttaa postitse, jos ei sitä enää tarvitse, mutta on toistaiseksi satojen kilometrien päässä? Miten ja mihin osoitteeseen? 128 6.3.2018 Kyllä kirjan voi palauttaa postin mukana. Osoite on Kouvolan pääkirjasto Salpausselänkatu 33  45100 KOUVOLA. Vaikka olisit lainannut kirjan jostain toisesta toimipisteestä se kyllä palautuu pääkirjaston kautta.