makuaisti

2 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–2.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Olen yrittänyt etsiä tietoa musiikin vaikutusta ruokaan / syömiseen suomeksi että englanniksi. mutta ei ole tuottanut tulosta paria blogimerkintää… 1021 4.2.2013 Tiede-lehden artikkelissa 2012:2 http://www.tiede.fi/artikkeli/1510/maistat_mita_kuulet on viitattu joihinkin tutkijoihin. Bruno Meszistä mm. löytyy netistä useita viittauksia, esim. http://www.academia.edu/704926/The_music_of_taste http://www.molecularrecipes.com/molecular-gastronomy/taste-music/ http://www.perceptionweb.com/abstract.cgi?id=p6801
Hyvä tietokesää kirjastonhoitaja, Kysymykseni on: sokeri vs. kevyttuotteet 1. Mihin ihminen tarvitsee sokeria? 2. Miksi ihminen syö sokerita/makeaa,… 3024 11.7.2011 1. Sokerit ovat hiilihydraatteja, joita esiintyy luonnostaan kaikessa ihmisravinnossa. Makeutusaineena käytetty valkoinen sokeri puolestaan on valmistettu sokeriruo'osta tai -juurikkaasta puristetusta mehusta kiteyttämällä. Sokerit ovat ihmiselle tärkeä energian lähde, mutta niiden liiallinen nauttiminen voi aiheuttaa veren sokeripitoisuuden voimakasta vaihtelua, äkillistä nousua ja laskua, joka muistuttaa alkoholin aiheuttamaa nousu- ja laskuhumalaa. 2. Makea maku aktivoi mielihyväkeskuksia aivoissa, makean syöminen tuottaa mielihyvää. Erityisesti suklaassa on muitakin mielihyvää tuottavia ja keskushermostoa aktivoivia aineita kuin sokeri, muun muassa kofeiinia. Makean maun ohella veren sokeripitoisuuden nousu voi aiheuttaa mielihyvän...