Lewis

4 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–4.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Minkä ikäinen Liisa Ihmemaassa -kirjan Liisa on? 168 2.7.2021 Liisan ajatellaan yleensä olevan seitsemänvuotias Liisa ihmemaassa-kirjassa. Sen  jatko-osassa Liisa peilintakamaassa Liisa kertoo olevansa täsmälleen seisemän- ja puolivuotias, kuten oheisesta kirjan englanninkielisestä e-versiosta käy ilmi (luku 5): https://www.gutenberg.org/files/12/12-h/12-h.htm Liisa ihmemaassa tapahtuu toukokuun 4. päivänä, ja sen jatko-osa tasan puoli vuotta myöhemmin, 4. marraskuuta, mistä voimme päätellä Liisan olevan seitsenvuotias ensimmäisessä kirjassa. (englanninkielisen Wikipedian mukaan) https://en.wikipedia.org/wiki/Alice_(Alice%27s_Adventures_in_Wonderland)      
Mikä on ensimmäinen Narnia-kirja? 204 23.3.2021 Kronologisessa järjestyksessä ensimmäinen C. S. Lewisin Narnian tarinoista on Taikurin sisarenpoika (The Magician’s Nephew, 1955). Ilmestymisjärjestyksessä ensimmäinen Narnia-kirjoista on Velho ja leijona (The Lion, the Witch and the Wardrobe, 1950). Lasten- ja nuorten sarjakirjat (toim. Tuija Mäki, 2019)
Jason Lewisin trilogiasta Dark waters löytyy vain ensimmäinen osa kirjastoista ja sekin englannin kielellä. Onko toista ja kolmatta osaa tullut Suomeen? Saako… 86 17.7.2019 Jason Lewisin Dark Waters on suomennettu (Tummat vedet : lihasvoimin maailman ympäri), ja se on esimerkiksi Hämeenlinnan kirjaston kokoelmassa. Englanninkieliset jatko-osat (The seed buried deep ja To the brink) löytyvät Tapiolan kirjastosta. Voit saada ne sieltä lähimpään kirjastoosi kaukolainana.  Kaukolainat ovat usein maksullisia, esimerkiksi Hämeenlinnassa yksi kaukolaina maksaa 8 euroa. Voit tehdä pyynnön Vanamo-verkkokirjaston lomakkeella tai sähköpostiviestillä. https://www.vanamokirjastot.fi/kaukolainat?culture=fi    
Mikä on Lewis Carrollin Alice's adventures in wonderland teoksen ensimmäinen ruotsinkielinen käännös? 612 29.12.2009 Ensimmäinen ruotsinnos Carrollin v. 1865 ilmestyneestä teoksesta on Emily Nonnenin kääntämänä "Alice´s äfventyr i sagolandet" vuodelta 1870. Ruotsin tieteellisten kirjastojen verkkohaun linkki teokseen on tässä: http://libris.kb.se/bib/1579189 .