lainaus

11 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–11.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Minulle tuli ilmoitus eräpäivästä. Nyt kun tarkistan teosta (The West Coast Jazz Box: an anthology of California Jazz), niin siinä lukee Ei saatavilla. Miten… 42 29.6.2020 Hei! Kannattaa ottaa yhteyttä omaan kotikirjastoon tai muuhun Helmetin kirjastoon ja selvittää asia. https://www.helmet.fi/Masterpages/#tab-libraries Tuolta löytyy kaikki Helmet-kirjastojen yhteystiedot. Täällä palstalla emme selvitä asiakkaiden lainaustietoja, koska ne ovat tietosuojan alaisia. Toivottavasti teoksen mysteeri selviää! 
Onko teidän kautta mahdollisuutta lainata Helsingin Yliopistolta aineistoja? Tarvitsisin pro gradu työn NONPROFIT ORGANISAATIOT JA BRÄNDIPÄÄOMA. Case Suomen… 88 8.7.2019 Kysyin  asiaa tämän gradun osalta Helsingin yliopiston kirjaston kaukopalvelusta ja tämä gradu on sellainen, että se pitää pyytää siellä luettavaksi ja siitä ei edes saa kopioita. Osan saa kyllä meille lukusalikäyttöön.
Etsimme 10 kpl tablettitietokoneita lainaan pajaa varten, 22.4. klo 10-16. Osaisitteko neuvoa,mistä voisi lainata? 144 13.3.2018 Kirjastoissa ja kouluissa on kyllä käytettävissä tablettitietokoneita, mutta niiden lainaaminen tapahtumiin ei taida onnistua ilman jonkinlaista yhteistyökuviota. Teidän kannattaa siis tarjota yhteistyömahdollisuutta lähikoululle tai -kirjastolle.   Tablettietokoneita vuokraavat esim. http://talento.fi/tuotteet/ipadvuokraus/ ja https://www.yritystenverkkokauppa.fi/pages/shortrentalsection
Kirjan jonka olen lainannut on hukassa. Olen ehkä palauttanut sen kirjastoon. Kotoa se ei löydy mistään. Mitä teen? 404 18.9.2017 Kannattaa ensimmäiseksi ja pikaisesti ottaa yhteyttä - henkilökohtaisesti käymällä, sähköpostitse tai puhelimitse - kirjastoon, mistä aineiston olet lainannut. Vaskikirjastoissa toimimme tapauskohtaisesti, esim. uusimme lainan vielä yhden ylimääräisen kerran jos haluat lisää etsintäaikaa. Jos olet melko varma aineiston palautuksesta, tarkistamme ensimmäiseksi kirjaston hyllyt. Jos aineistoa ei löydy, laitamme sen halutessasi puoleksi vuodeksi "hakuun", eli tehoetsintään. Aineisto lainataan pois asiakkaan lainoista, siitä ei kerry myöhästymismaksuja eikä myöskään lähetetä muistutuksia tänä aikana. Jos aineistoa ei puolen vuoden kuluessa ole löytynyt, saat siitä kotiisi paperilaskun.
Voiko teiltä (Euran kirjastosta) lainata välineet äänikirjojen kuunteluun? 267 29.8.2017 Meiltä ei valitettavasti voi lainata cd-soittimia tai muuta kuuntelulaitetta kotiin. Jos sinulla on oma puhelin, niin voit kuunnella e-äänikirjoja joko kirjaston langattomassa verkossa tai omassa verkossa. Lisäksi kirjastolla on kannettavia tietokoneita ja kuulokkeita, joilla tavallisiakin äänikirjoja voi kuunnella kirjastossa. Näitä ei kuitenkaan lainata kotiin. Ystävällisin terveisin, Euran kirjasto
Voinko noutaa lapseni varaamat kirjat omalla kortillani ja maksaako se? 620 12.6.2012 Kyllä voit. Ota mukaan sekä lapsen kirjastokortti että omasi. Lasten aineistosta ei peritä varausmaksua, aikuisten aineistosta peritään. Varausmaksu ei siis mene sen mukaan, onko varaaja tai lainaaja aikuinen tai lapsi, vaan sen mukaan, onko varattu aineisto lasten tai aikuisten aineistoa.
Emme löydä kotoa mistään alla olevaa romppua Eka kieliromppuni : ruotsia : oleellisia sanoja ja sanontoja aloittelijoille 30049010717552 ERÄPÄIVÄ 09-11… 604 11.11.2011 Romppua voisi vielä etsiä kirjastosta, tässä tapauksessa Sellon kirjaston lastenosastolta. Jos romppu on palautettu, sen pitäisi löytyä sieltä. Jos se ei löydy kirjastosta eikä kodista, on romppu ikävä kyllä korvattava. Kannattaa aina ottaa palautuksista kuitit ja säilyttää niitä jonkin aikaa, jotta voi todistaa palautuksen.
Haluaisin tietää suomentamani Oi ihana toukokuu -kirjan valtakunnalliset lainausmäärät. 1610 10.11.2011 Valtakunnallisia tilastoja ei ole yhdestä kirjasta, mutta voin antaa HelMet-kirjastojen lainausmäärät. Oi ihana toukokuu -kirjaa on lainattu vuodesta 2002 lähtien 2026 kertaa. Lainojen uusimiset eivät ole luvussa mukana. Niteitä on yhteensä 69 kappaletta pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Yhtä nidettä on lainattu noin 30 kertaa. Luvut ovat vain suuntaa antavia. Kirjastolla on lainaustietoja vasta vuodesta 2002 alkaen, jolloin HelMet-kirjastoissa otettiin käyttöön uusi kirjastojärjestelmä. Vuotta 2002 edeltäviä lainaustilastoja ei ole saatavilla. Oi ihana toukokuu on julkaistu vuonna 1992, joten useita niteitä on jo todennäköisesti poistettu. Poistettujen niteiden lainaustietoja ei ole enää mistään saatavilla. Aivan tarkkoja lainausmääriä on...
Pystyykö pääkaupunkiseudulla lainaamaan soittimia pieniin yksityistilaisuuksiin? Esimerkiksi kitaraa, bassoa, pianoa, joitain rumpuja yms. 575 22.9.2011 Kirjasto 10:ssä on muutama kitara lainatavissa. Kirjoita helmetin hakukenttään "soitin" ja rajaa aineistolaji "esine" http://helmet.fi/search*fin/X http://www.kuinoma.fi/ palvelussa voi pientä maksua vastaan lainata mm. soittimia. Helsingin seudulla toimituspaikkoina toimivat Vallilan ja Viikin kirjastot.
Voiko Raision kirjan palauttaa Turkuun? 1804 7.1.2010 Vaski-kirjastojen kirjoja voi palauttaa toisiin Vaski-kirjastoihin. Kannattaa kuitenkin huomata, että mikäli palautat kirjan eri kunnan kirjastoon kuin mistä olet sen lainannut, kuljetusmaksu on 2 €. Jos palautus tapahtuu samaan kirjastoon mistä kirja on lainattukin, kuljetusmaksua ei peritä.
Pari vuotta sitten keskustelupalstalla mainostettiin ilmaista netistä saatavaa kaukopalveluohjelmaa. En muista nimeä. Voisitteko auttaa? 850 23.10.2003 Hei, kyseessä on OpenKake. Alkujaan Oulun yliopiston kirjaston käyttöön tarkoitettu ohjelma, joka nykyään on käytössä muuallakin. Ohjelma on vapaasti käytettävissä ja ladattavissa. Ks. osoite : http://www.kirjasto.oulu.fi/OpenKake/