bildbehandling

20 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitä ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia ja pikkuelokuvien tekemiseen tarkoitettuja ohjelmia nykyisin on? 396 7.1.2019 Ilmaisia tietokoneohjelmia, jotka soveltuvat valokuvien ja videoiden muokkaamiseen, on nykyään tarjolla paljon. Suomenkielisiä kuvankäsittelyohjelmia löytyy esimerkiksi hakemalla sanoilla "ilmainen kuvankäsittelyohjelma" ja englanninkielisiä hakusanoilla "free photo editing software". Joiltakin sivustoilta löytyy vertailuja, joissa selitetään tarkemmin, mitä eroja ohjelmien välillä on. Videoiden muokkaamiseen tai lyhyeiden elokuvien tekemiseen tarkoitettuja ohjelmia löytyy, kun hakee sanoilla "free video editing software".   Ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia on listattu täällä: https://www.techradar.com/news/the-best-free-photo-editor https://www.digitaltrends.com/computing/best-free-photo-editing-softwar…   Ilmaisia videoiden...
Onko missään Helsingin kirjastossa asiakaspäätettä, jolla voisi käyttää Photoshop-kuvankäsittelyohjelmaa? 484 27.12.2018 Kirjasto 10:n sulkeuduttua ovat sen palvelut siirtyneet laajennettuna Oodiin. Ohessa yhteystiedot Oodiin: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Keskustakirjasto_Oodi/…
Noviisina alalla tarvitsisin suosituksia parhaista internetistä löytyvistä ilmaisista ohjelmista, joilla voin muokata ja käsitellä videoita, musiikkia ja kuvia… 502 19.9.2017 Teknologiasivusto TechRadar on aivan vastikään rankannut parhaat ilmaiset editointiohjelmat, linkit suoraan artikkeleihin löytyvät vastauksen lopusta. Näiden asiantuntija-arvioiden mukaan tällä hetkellä saatavilla olevista ilmaisohjelmista videoeditoreista paras on Lightworks, musiikkieditoreista Audacity ja kuvankäsittelyohjelmista GIMP. TechRadarin kautta löytyvät myös linkit kyseisten ohjelmien latausta varten. Myös sivustolta https://www.ilmaisohjelmat.fi/ohjelmat löytyy kattavasti linkkejä erilaisiin ilmaisohjelmiin. Sivustolla on esitelty myös mainitut Audacity ja GIMP. TechRadarin arviot ilmaisohjelmista: http://www.techradar.com/news/software/applications/the-best-free-video… http://www.techradar.com/news/the-best-free-audio-...
Missä kirjastoissa voi skannata diakuvia tiedostoon? Miten voi varata aikaa ja saada apua? 761 31.1.2017 Diaskannauksen pitäisi onnistua Espoossa Sellon, Tapiolan ja Entressen kirjastoissa - ainakin jos kyseessä ovat tavallisimman kokoiset diat. Opastuksen ja ajan diaskannaukseen voi varata Lainaa kirjastolainen -palvelun kautta täyttämällä opastuspyyntötilauksen. Kirjastosta otetaan yhteyttä henkilökohtaisen opastusajan sopimiseksi. Lainaa kirjastolainen -lomakkeen linkki sekä tietoa muista asiakasopastuksista Espoon kirjastoissa: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Opastukset/Asiakasopas…
Onko jossain kirjastossa (esim. Iso Omenan) käytössä Adobe Creative Cloud -ohjelmia? 844 22.5.2015 Helsingissä Kaupunkiverstaalla on käytettävissä Adoben Creative Cloud -ohjelmisto. Lähde: www.kaupunkiverstas.fi/laitteet Espoossa Entressen kirjaston mediatyöasemilla on Adobe Production Premium Creative Suite 6, mutta Espoosta ei löydy esim. Illustrator tai Lightroom ohjelmia.
Onko Entressen kirjaston Mediatyöasemalla Adobe Photoshop Elements ja Lightroom? 527 22.1.2015 Entressen kirjaston mediatyöasemilla on Adobe Production Premium Creative Suite 6, eli täysi Photoshop, ei suppeampaa Elementsiä. Lightroomia ei valitettavasti ole.
Haluaisin oppia käyttämään Pixlr editor -kuvankäsittelyohjelmaa. Missä olisi suomenkielisiä ohjeita mahdollisimman monenlaiseen kuvan käsittelyyn? Kaipaisin… 1598 18.12.2013 Netissä on käytettävissä verkkopalvelu http://pixlr.com/, josta löytyy Pixlr Editor suomenkielisenä.HelMet-kirjastoissa järjestetään mm. kuvankäsittely kursseja, jotka löytyvät sivulta www.helmet.fi Kirjastot ja palvelut/Opastukset/Opastuskalenteri. Esim.ensi keväällä on tulossa kuvankäsittely kurssi Tikkurilan kirjastossa jossa käsitellään myös Pixlr editor -kuvankäsittelyohjelmaa.
Onko minkään Turun alueen kirjaston tietokoneella mahdollisuutta käyttää Adobe Photoshop kuvankäsittelyohjelmaa, tai vaihtoehtoisesti jotain muuta vastaavaa? 998 30.1.2013 Turun kaupunginkirjaston pääkirjaston uutistorilla on yksi varattava tietokone missä on Adobe Design Premium CS 5.5 paketti mihin kuuluu Photoshop CS 5.1-ohjelma. Lisäksi kaikissa asiakastietokoneissamme on Gimp kuvankäsittelyohjelma.
Onko englannin kielistä sanaa kuvahakuun millä löytäisi työpöydän kokoisia kuvia missä olisi monta pientä kuvaa yhdessä ? 1169 4.5.2011 Kokeilepa näitä: wallpaper small images. Internetissä on ilmaisohjelmia mm. PhotoVisi sekä FotoFlexer, joilla voi tehdä kuvakollaaseja.
Olen ostanut Adobe Photoshop Elements 7. Mikä mahtaa olla viimeisin suomenkielinen ko. ohjelmiston käyttöopaskirja? Onko se tosiaan Adobe Photoshop Elements 4… 2415 7.10.2008 Uusimmat suomenkieliset Photoshop Elements -kirjat ovat: - Kloskowski: Valokuvien viimeistely ja korjaus : Photoshop Elements 5 (2007) - Asch, David: Photoshop elements : temput ja vinkit (2008) [Opaskirja versioon 6] Photoshop Elements 7 -versiosta ei ole vielä julkaistu suomenkielistä opaskirjaa.
Onkohan Lahden kaupunginkirjaston toimipisteissä missään asiakkaiden käytettävissä PhotoShop-kuvankäsittelyohjelmaa. Mikäli on, niin mikähän versio siitä on… 1058 21.4.2008 Lahden kaupunginkirjastossa ei ole Photoshopia asiakkaiden käytettävissä. Ainoa tarjolla oleva kuvankäsittelyohjelma on Adobe Photoshopin ilmaisversio, joka ei korvaa maksullista ohjelmaa. Se on tarkoitettu ohjelmaan tutustumiseen ja siitä puuttuu mm. tallennustoiminto. Lahden tiedekirjastossa (Vapaudenkatu 23) asiakkaat voivat käyttää seuraavia kuvankäsittelyohjelmia: Adobe Photoshop CS (8), Adobe Photoshop Elements 2 ja Corel Photo House 1.0. Tiedekirjasto on avoinna ma, ti, to ja pe klo 11-19, ke klo 13-19 ja la klo 10-15. Kesäaikana ja juhlapyhien aattoina käytössä ovat poikkeavat aukioloajat. Tiedekirjaston puhelinnumero on 03-8125420. Asiakkaat eivät voi asentaa ohjelmia kirjaston koneille, mutta omalle koneellesi voit, jos sinulla...
Kyselen digitaalisen videokuvaukseen liittyvää kirjallisuutta, editoinnista, kuvansiirroista ym. Mistä ja miten? 843 22.10.2007 Aiheesta kertovat esim. seuraavat teokset: Ang, Tom: Digivideo - kuvaajan käsikirja (Kustannus-Mäkelä 2006) Jones, Frederic H.: Digivideoijan käsikirja (IT-press, 2003) Välikylä, Jaakko: Digivideokoulu (Docendo 2005) Lisää aiheeseen liittyvää kirjallisuutta voitte hakea verkkokirjastomme kautta, osoitteessa http://kirjasto.tampere.fi/Piki?formid=find2, laittamalla hakulomakkeelle asiasanoiksi "digitaalitekniikka" ja "videokuvaus".
Millaisia kuvankäsittelyohjelmia on olemassa? 824 21.9.2005 Yleisimmät kuvankäsittelyohjelmat ovat Photoshop ja Paint Shop Pro. Niistä löytyy kirjallisuutta Tampereen kaupunginkirjastosta. Internetistä voit hakea näitä kirjoja Piki-verkkokirjastosta, osoitteesta http://kirjasto.tampere.fi/Piki?formid=find2 Asiasanalla kuvankäsittely ja rajauksella Tampereen kaupunginkirjasto saa 24 teosta, jotka ovat uutuusjärjestyksessä. Kirjojen saatavuutta voi tarkastella samalta sivulta.
Onnistuuko sellainen digitaalinen kuvanparannus oikeasti, mitä näkee televisiosta vaikkapa C.S.I. -ohjelmassa? Eli, että voi zoomata kuvaa ja tarkentaa sen… 1907 6.5.2004 Kirjastomme kokoelmista löytyy runsaasti teoksia digitaalisesta kuvankäsittelystä, mutta ne liittyvät lähinnä digikameroilla otettujen kuvien käsittelyyn sekä erilaisiin kuvankäsittelyohjelmien ominaispiirteisiin. Rikostutkimukseen liittyvää kirjallisuutta on kokoelmissamme puolestaan hyvin rajoitetusti. Suosittelisinkin että käännyttekin kysymyksenna kanssa erikoiskirjastojen puoleen kuten esimerkiksi: Poliisikoulun kirjasto (http://www.intermin.fi/poliisi/poliisikoulu/home.nsf/pages/C47335536340…) tai Poliisiammattikorkeakoulu (http://www.poliisi.fi/pakk) Palvelussa www.poliisi.fi on hakumahdollisuus palvelun sisältämiin tietoihin osoitteessa http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/webquery?openform Tässä muutama kokoelmistamme löytyvä...
Kysyisin miksi tietokoneen näytöllä (RGB) ja neliväripainotuotteessa (CMYK) on käytössä nämä kaksi eri väriavaruutta. 2012 7.5.2003 RGB-värimalli on käytössä näytöissä, digitaalikameroissa ja skannereissa. Nimi tulee pääväreistä eli Red, Blue, Green. Värijärjestelmä on summaava eli additiivinen, mikä tarkoittaa, että värisävyt syntyvät värillisten valojen yhdistymisestä. Yhdistymisessä valon määrä lisääntyy. Värimalli sopii parhaiten näytölle, se koostuu punaisista, sinisistä ja vihreistä pisteistä, jotka näyttävät sulautuvan yhteen ja luovat vaikutelman eri värisävyistä. CMYK-värimallin lyhenne tulee sekundaarivärejä tarkoittavista sanoista Cyan (syaani), Magenta (aniliininpunainen), Yellow (keltainen) ja Key color (musta). Malli on subtraktiivinen, eli se perustuu painovärin valon absortio-ominaisuuksiin. CMYK-väritilaa käytetään em. ominaisuuksiensa vuoksi...
Onko teillä ohjekirjaa suomeksi Coreldraw 8 kuvan- ja tekstinkäsittelyohjelman opettelemiseksi. 1029 8.5.2002 Pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy ainakin kaksi suomenkielistä Corel Draw 8:aa käsittelevää teosta, Reima Flyktmanin Corel Draw 8 sekä Outi Lammin samanniminen teos. Flyktmanin kirjaa on Espoon pääkirjastossa ja Matinkylässä, molemmat niteet tosin tällä hetkellä lainassa, luokka 75.11. Lammin teosta ei ole Espoon kokoelmissa, mutta Helsingin ja Vantaan kirjastoissa yhteensä 17 kpl, ja sitäkin voi siis tilata myös Espoon kirjastoihin. Saatavuustilanne vaihtelee, saatavuustietoja voi tutkia myös Internetin kautta osoitteessa http://www.libplussa.fi/ (nimekehaku CorelDraw#).
Onko linkkivinkkejä digitaalista kuvankäsittelyä ja videoeditointia puivista keskusteluryhmistä ja "ask expert"-saiteista? 1140 30.10.2001 Tässä muutama vihje: Digital-Artist Email List (digital-artist) http://www.topica.com/lists/digital-artist/?cid=143 Digital Video Association (DVA) http://www.topica.com/lists/dva/?cid=7553 Digital Video Editing sisältää käyttäjien keskustelufoorumin: http://www.digitalvideoediting.com/Htm/DVEditHomeSet1.htm Googlen uutisryhmähaku ( http://groups.google.com/ ) listaa digitaalisen kuvankäsittelyn uutisryhmiä: http://groups.google.com/groups?hl=fi&group=comp.graphics sekä videoeditointiin liittyviä ryhmiä: http://groups.google.com/groups?q=video+editing&hl=fi&meta=group%3Dcomp…
Miten saan auki *.dat- loppuiset failit. Ne ovat ilmeisesti pakattuja kuten zipatut failit. Tässä tapauksessa se sisältää AutoCad- kuvia ja on lähetetty… 2601 9.2.2001 Tässä tapauksessa tiedostomuoto ei kerro mitään itse tiedostosta. Todennäköisesti käytetty sähköpostiohjelma muuttaa sille itselleen tuntemattomat tiedostomuodot .dat päätteisiksi. Voiko liitetiedoston avata suoraan sähköpostiohjelmasta valitsemalla käytettävä ohjelma (winzip, autocad)? Jos tiedät että tiedosto on pakattu voit avata sen winzip ohjelmaan ja purkaa sen ihan normaaliin tapaan. Mikäli et omista kyseistä ohjelmaa, sen saa haettua internetistä osoitteesta www.winzip.com . Mikäli tiedosto ei ole pakattu voi sen yrittää avata suoraan AutoCadissä. Jos tiedosto ei aukea suoraan, voi tiedosto päätteen yrittää muuttaa manuaalisesti käyttöjärjestelmässä AutoCad-muotoon. AutoCadin kotisivut löytyvät osoitteesta www.autocad.com . Jos...
Löytyykö Photoplus-kuvankäsittelyohjelmasta ohjekirjaa, mielellään suomenkielinen? 871 14.9.2000 Kyseessä lienee englantilaisen Serif-nimisen yhtiön tuote. Sille ei ole olemassa suomenkielistä ohjekirjaa, eikä verkkokirjakaupoista löytynyt mitään myöskään englanninkielellä. Yhtiön kotisivuilta osoitteessa http://www.serif.com löytyy jonkinlaisia ohjeita. Voisit myös kysyä kirjastosta kuvankäsittelyn suomenkielisiä yleisoppaita. Uusimmasta päästä ovat esim. Haugland: Digitaalinen kuvankäsittely (2000) ; Linjama: Kuvankäsittely (1998); Pesonen: Kuvittele - kuvankäsittelyn oppikirja (1998); Pihlanko: Digitaalinen kuvankäsittely (1999). Hyviä vinkkejä voi löytyä myös muiden kuvankäsittelyohjelmien oppi- ja opaskirjoista.
Olisikohan Yle:n tai MTV3:n koulutusmateriaalien hakutietokantaa missään? Tarvitsisin digitaalisesta kuvankäsittelystä videota. 925 21.2.2000 YLEn tallennemyynti löytyy osoittesta http://www.yle.fi/tallennemyynti/. Sivun alaosan linkin kautta pääsee YLE-opetuspalvelujen sivulle ja sieltä edelleen myyntituotteisiin. Digitaaliseen kuvankäsittelyyn liittyviä videoita ei näyttänyt löytyvän ainakaan Oulun eikä Helsingin kaupunginkirjastoista, ei myöskään maakuntakirjastoista. Cd-rom-muodossa löytyy jotain aineistoa ko. aiheesta. Voit tarkistaa Oulun kirjaston aineiston osoitteessa http://www.ouka.fi/kirjasto/intro/index.html. Maakuntakirjastojen kokoelmia pääset selaamaan osoitteessa http://www.kirjastot.fi/monihaku/maakuntakirjastot.htm. Käytä asiasanoja kuvankäsittely, digitaalitekniikka, digitaalinen tallennus, ja rajaa aineisto cd-romeiksi.