kunnallishallinto

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kun kirjastolla on esittelytilaisuus kunnan päättäjille, ketä tilaisuuteen voi odottaa? Tuleeko paikalle itse kaupunginjohtaja, kaupungin hallitus ja kaikki… 690 7.4.2006 Kutsun kohdentamisesta luonnollisesti päätetään tarpeen mukaan. Suppeassa versiossa esittelytilaisuus suunnataan lähinnä kulttuuritoimenjohtajalle sekä kirjasto- ja kulttuurilautakunnalle. Näin silloin, kun halutaan varmistaa, että he ovat mahdollisimman hyvin kirjaston tilanteen tasalla. Laajassa versiossa, kun esim. otetaan käyttöön uusi kirjastorakennus,voidaan kutsua kaikki kunnan päättäjät ja myös tiedotusvälineiden edustajat.
Miten tavallisten ihmisten mahdollisuudet vaikuttaa poliittisesti ovat muuttuneet? Erityisesti kansanedustuslaitoksen, kunnallisen demokratian sekä… 1152 8.5.2003 Suomen eduskunnan historia säätyvaltiopäivistä nykyaikaan on osoitteessa http://www.eduskunta.fi/fakta/historia/index.htm . Lisää kansanedustuslaitoksen historiasta löytyy kirjoista, esimerkiksi: Suomen eduskunta : tausta, toiminta, rakennus,(1991)ja Suomen keskushallinnon historia 1809-1996,(1996). Valtionhallinnon ja kunnallishallinnon kehityksestä on teoksessa Sääski, Kaija, Vornanen, Jouni, Asikainen, Jaakko: Yhteiskunta ja hallinto. 2. p., (1998). Kunnallispolitiikan ja kunnallishallinnon kehityksestä kerrotaan muun muassa kirjassa Harisalo, Risto, Rajala, Tuija, Ståhlberg, Krister: Kunnallispolitiikka. (1992). Uudempaa tietoa kunnallispolitiikasta ja kunnallishallinnnosta saa vaikkapa Lasse Oulasvirran ja Christer Brännkärrin Toimiva...
Mitkä ovat kunnan toimialat? Miten ne määritellään? Mitkä ovat yleistoimialoja ja mitkä erityistoimialoja? 1175 24.4.2001 Esimerkiksi seuraavissa teoksissa kerrotaan kunnan toiminnasta ja toimialasta: Sääski, Kaija: Yhteiskunta ja hallinto. WSOY, 1998. Heuru, Kauko: Uusi kuntalaki, Painatuskeskus, 1995.