kissaeläimet

6 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–6.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Miksi kissa tekee tarpeensa hiekkaa ja peittää ne?Tekevätkö kaikki kissaeläimet niin? Mistä periytyy kotona olevat kissan hiekkalaatikot?Milloin niitä alettiin… 1665 2.3.2012 Morris, Miksi kissä kehrää, WSOY 1989, s. 37-38: "Kissat hautaavat ulosteensa vaimentaakseen sen hajun" Ilves hautaa samalla tavalla jätöksensä. Muitten kissaeläinten jätöskulttuurista en löytänyt tietoja. Hiekkalaatikot ovat ilmeisesti yleistyneet sitä mukaa, kun kissoja on alettu pitää pelkästään sisäkissoina etenkin kaupunkikulttuureissa.
Haluaisin tietoa servaalista. 684 24.3.2011 Tunturisusi.com antaa servaalista seuraavaa tietoa: SERVAALI (Leptailurus serval) Servaali luetaan kuuluvaksi keskikokoisiin kissaeläimiin. Se on korkeajalkainen, hoikka kissaeläin, joka on helposti tunnistettavissa pienestä päästä, pitkästä kaulasta ja suurista, pystyistä korvista. Servaalilla hännässä on mustia rengaskuvioita. Servaalilla on pisimmät jalat kaikista kissaeläimistä, suhteutettuna sen oman vartalon kokoon. Servaalin täplikäs, vaalean kullanruskea tai kermanvalkoinen, kaunis turkki, jossa on suuria mustia täpliä ja juovia - on saanut aikoinaan kyseenalaisen kunnian koristaa monen afrikkalaisen heimon päällikköä tämän aseman tunnuksena. Servaaliurokset painavat 9 - 18 kg, naaraat 9 - 13 kg. Servaalin ruumiilla on pituutta 67...
Miksi netissä levitellään tietoa, että pantteri ja leopardi on sama eläinlaji? Mielestäni näin ei ole asianlaita ennen ollut. Tähän pitää saada piste ihan heti… 2930 14.1.2008 "Mustia leopardeja kutsutaan panttereiksi - sekä täplikäs leopardi että musta pantteri ovat siis sama eläinlaji, mutta kyse on vain saman eläinlajin erilaisista värimuodoista." Tämä tieto löytyi sivustolta, jossa on vielä lisää tietoa ja valokuvia:http://www.tunturisusi.com/kissat/pantteri.htm . Wikipedia on yhteisöllinen palvelu, eli sinne pääsee kommentoimaan tekstejä. Kannattaa siis kirjoittaa mielipiteensä suoraan Wikipediaan.
Mitä leopardi syö? 2826 23.11.2005 Leopardin ruokavalio on monipuolinen, siihen sisältyvät mm. antiloopit, linnut, käärmeet ja pienikokoiset nisäkkäät. Lisää leopardin ruokavaliosta löydät osoitteessa http://www.tunturisusi.com/kissat. Lisää kissaeläimiin liittyviä hyödyllisiä sivustoja löytyy Makupalat-linkkilistan sivuilta eläimet -linkin takaa osoitteessa http://www.makupalat.fi.
Löytyykö jostain kirjasta tai nettisivulta tietoa jaguarundista tai pussihukasta? 639 15.4.2002 Eläintietokirjasarjojen nisäkkäitä käsittelevistä osista (Esim. Maailman luonto tai Uusi ZOO,tarkista saatavuus pääkaupunkiseudun kirjastojen tietokannasta http://www.Libplussa.fi ) löytyy jonkin verran suomenkielistä tietoa pussihukasta,mutta Jaguarundista löydät parhaiten tietoa internetistä. Jaguarundista löytyvä tieto on valitettavasti pelkästään englanninkielistä. Laittamalla esim.Googlen tai Altavistan hakuun hakusanaksi Jaguarundi saat monipuolista tietoa sekä kirjallisesti että kuvina.
Haen tietoa leopardeista. Pystyn käyttämään internetiä sekä kirjaston kirjoja. Mm. seuraavista asioista minun täytyy kirjoittaa esitelmässäni: tuntomerkit … 1465 24.1.2001 Internetistä löytyy tietoa leopardista. Suomenkielisiä löydät esimerkiski evreka-haun kautta ( http://www.evreka.fi/ ). Täsmällisin haku tulee käyttämällä hakusanoina "Panthera pardus", ja valitsemalla kieleksi suomi. esimerkiksi sivu http://pp99.fazermakeiset.fi/3611/ppleopardi.htm Muilla kielillä löytyy myös paljon leopardista myös paljon tietoa. Jos vaihdat kieleksi englannin ja siirrät valintanapin kohtaan "hae maailmalta", saat yli 1500 viitettä, joiden läpi kahlaamisessa on tietenkin työtä. SIeltä voisi poimia esimekiksi osoitteen http://library.thinkquest.org/11234/leopard.html Seuraavista kirjoista löydät leopardeja koskevia tietoja: KINGDON, Jonathan: The Kingdon Field Guide to African Malmmals. Academic Press, 1998. S....