kirjastopolitiikka

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitä tarkoittaa kansallinen kirjastoverkosto? Ja mikäli se ei ole yhtäkuin Suomen kirjastoverkosto, niin miten ne eroavat toisistaan? Minulla on termit… 1059 2.4.2011 Kirjastopoliittisessa ohjelmassa 2001–2004 esitettiin visio kaikki kirjastosektorit käsittävästä kansallisesta kirjastoverkostosta. Ks. artikkeli Kansalliskirjasto-lehdessä: http://www.kansalliskirjasto.fi/yleistieto/kklehti/42007/rauhanomaisest… Uusin kirjastopoliittinen ohjelma on esitetty julkaisussa Opetusministeriön kirjastopolitiikka 2015: http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Julkaisut/2009/liitteet/o… Tässä ei käytetä enää nimitystä kansallinen kirjastoverkosto vaan esim. kirjasto- ja tietopalveluverkosto.
Kun kirjastolla on esittelytilaisuus kunnan päättäjille, ketä tilaisuuteen voi odottaa? Tuleeko paikalle itse kaupunginjohtaja, kaupungin hallitus ja kaikki… 682 7.4.2006 Kutsun kohdentamisesta luonnollisesti päätetään tarpeen mukaan. Suppeassa versiossa esittelytilaisuus suunnataan lähinnä kulttuuritoimenjohtajalle sekä kirjasto- ja kulttuurilautakunnalle. Näin silloin, kun halutaan varmistaa, että he ovat mahdollisimman hyvin kirjaston tilanteen tasalla. Laajassa versiossa, kun esim. otetaan käyttöön uusi kirjastorakennus,voidaan kutsua kaikki kunnan päättäjät ja myös tiedotusvälineiden edustajat.
Mistä löydän tietoa Helle Kannilasta? 885 15.9.2005 Kattava Helle Kannila -sivusto löytyy verkosta osoitteesta http://www.kaapeli.fi/~fla/kannila/ . Tiiviin selostuksen löydät myös Ylen Suuret suomalaiset -sivulta osoitteesta http://www.yle.fi/suuretsuomalaiset/100_suurinta/index.php?top100_id=80… Kannattaa myös kokeilla hakua HelMet -kirjastojen aineistotietokannasta, jos haluat muutakin kuin verkkomateriaalia. Laita HelMet-haussa (www.helmet.fi) kohtaan sanahaku "helle kannila" ja aineistotyypiksi kirjat niin näet, mitä pääkaupunkiseudun kirjastoissa on saatavana.