keittokirjat

23 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Etsin keittokirjoja, kasvisruoka, missä ohjeissa ei olisi pitkää listaa aineksista ja mitkä valmistuisivat melko nopeasti. Olen tykännyt Virpi Mikkosen … 83 23.11.2022 Lastenosaston keittokirjakokoelmaan kannattaa tutustua; kohdeyleisö huomioon ottaen on sekä tarvittavien ruoka-aineiden määrä että valmistamiseen käytettävä aika kohtuullinen. Kirja Lapsiperheen vegaanikeittokirja lupaa sujuvoittaa arkea. Tarjolla on tiistain kohdalla nopeita pannureseptejä. https://vegaaninruokavuosi.com/2020/09/17/lukunurkka-lapsiperheen-vegaa…    
Haluaisin tietää ovatko reseptit pysyneet samoina 18. painoksesta lähtien, teos on Otavan: Kotiruoka – keittokirja kotia ja koulua varten. 197 11.4.2022 Kysyin neuvoa Otavalta ja Päivi Syrjänen vastasi näin: "Todella kiinnostava kysymys! Kirjaa on uudistettu tai päivitetty useita kertoja, ja 100-vuotisjuhlavuonna 2008 ilmestyi myös alkuperäisen Kotiruoan näköispainos. Sen jälkeen on tehty vuonna 2018 kevyempi sisällöllinen päivitys. Myös kannen väri vaihtui tuolloin muutama vuosi sitten ruskeasta mintunvihreäksi. Tuoreimmassa uudistuksessa alun teoriaosiota ajanmukaistettiin kevyesti, ja mm. ruokaympyrä vaihtui nykymuotoiseen ruokakolmioon. Kirjaan tuli myös uusia reseptejä. Kirjan alussa on pieni historiikki, josta selviää, että isoimmat muokkaukset on tehty 1950- ja 1960-lukujen vaihteessa sekä 1980-luvun lopussa. Vuoden 2008 uudistuksesta minulla ei ole kirjallista materiaalia. Tämä...
"Keittokirja" tai leivonnais / herkkukirja, käsittääkseni kaikissa resepteissä vain 3 aineosaa. Tekijä taisi olla suomalainen nainen ja kirjan nimessäkin… 110 20.12.2021 Hei, Kyseessä on varmaankin tämä: Vaan 3 = Only 3 / Emma Ivane (tunnettu myös nimellä Emma Iivanainen), Cosy publishing, 2018
Olen 60-luvun lapsi ja aikaan liittyy paljon muistoja. Muistan lasten/nuorten keittokirjasarjan, jonka ohjeista taisimme kokeilla kaikki. Kirjat lainasin… 186 27.1.2020 Olisikohan kyseessä Weilin + Göös-kustantamon vuonna 1969 julkaisema "Lasten oma keittokirja", tekijä Ursula Sedgwick. Kyseessä on isokokonen kirja, joka oli värikkäillä piirroksilla kuvitettu. Olen itse myös 60-luvun lapsia, ja muistan että apteekista kävin hakemassa jotain kirjassa mainittuja aromeita.
Etsin eestin ja venäjän kielestä suomenettuja tai englanniksi tai ruotsiksi käännettyjä ruokaan ja yrtteihin/yrttilääkintään liittyviä teoksia. 319 8.10.2019 Tässä ruokaan liittyviä kirjoja: Venäläinen keittiö : yksityiskohtaiset valmistusohjeet / [venäjänkielinen alkuperäisteksti: O. Zykina] ; [suomenkielinen teksti: Kari Uotinen] Suuri venäläinen keittokirja : historia, raaka-aineet, perinneruuat / [suomentanut Katja Kangasniemi] ; [laatijat: Natalya Vladimirovna Ilyinykh, Irina Gennadyevna Roytenberg] Classic Russian cooking : Elena Molokhovets' a gift to young housewives / translated, introduced and annotated by Joyce Toomre Virolainen keittiö / [johdanto: Mare Suitsu] ; [reseptit: Harri Ilves, Lia Virkus] ; [suomennos ja toimittaminen: Terhi Pääskylä-Malmström] Herkkuja perunasta / Epp Mihkels ; [valokuvat: Jaan Heinmaa] ; [suomennos: Jouko Vanhanen] Viron kansalliskeittiö / [teksti...
Suomen suosituin keittokirja lienee "Kotiruoka". Onko siitä tehty myös ruotsinkielistä versiota ja mistä kirjastosta sellaista voisi kysellä? 553 3.5.2019 Edit Reinilän (myöhemmin Reinilä-Hellman), Sofie Caloniuksen ja Valma Krankin (myöhemmin Krank-Heikinheimo) Kotiruoka : keittokirja kotia ja koulua varten, jonka ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 1908, julkaistiin ensimmäisen kerran ruotsiksi vuonna 1909 nimellä Kokbok för hem och skola. 30-luvulle tultaessa ruotsinkielisestä laitoksesta oli julkaistu 6 painosta (7. painos ilmestyi vuonna 1935). Kaikkiaan Reinilä-Hellmanin ja kumppanien alkuperäiseen teokseen perustuvasta Kokbokista otettiin 11 painosta, joista viimeinen ilmestyi 1952. Vuonna 1960 julkaistu 12. painos oli toteutettu kokonaan uusin tekijävoimin. Alkuperäistä Kokbok för hem och skola -kirjaa on saatavilla kaukolainaksi esimerkiksi Varastokirjastosta. https://finna.fi/...
Julkaisin juuri toisen ruokakirjani ja se on lainattavissa ainakin Helmet-kirjastopalvelusta. Harmikseni huomasin, että kirjan nimi on väärin, koska kustantaja… 315 2.10.2017 Kiitos palautteesta. Eipä hätää. Helmet-tietokannassahan näkyy teoksesta vasta kustantajan ennakkotieto. Kirja ei siis vielä ole edes saapunut fyysisesti luettelointiosastollemme eikä sitä näin ollen ole vielä varsinaisesti luetteloitu tietokantaan. Kun kirja saapuu, tietokannassa olevat ennakkotiedot täydennetään ja niissä olevat mahdolliset virheet korjataan.
Tuskin saan vastausta tähän, mutta yritän.Aikoinaan löysin kirjastosta kirjan joka oli"seeprakuosinen"ruokakirja.Niitä kuului enempikin sarjaan.Siellä oli… 529 24.10.2016 Sarja voisi olla 1970-luvulla ilmestynyt Seepra-sarja tai lähinnä 1980-luvulla ilmestynyt Isoseepra-sarja. Sarjoissa ilmestyi kirjoja monista aiheista, mm. keittokirjoja. Yleisten kirjastojen kokoelmissa näiden sarjojen kirjoja on enää vähän jäljellä, joten sisältöä emme pysty tarkistamaan. Yksi mahdollinen olisi Isoseepra-sarjan Pikkulämpimät ja iltapalat-Herkkuja pieneen nälkään -kirja, jonka kuva löytyy antikvariaatin sivuilta: http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=385824
Tarvitsen suomalaisten kartanoiden historiaa ja ruokaperinnettä/ ruokaohjeita käsittelevää kirjallisuutta. Onko sitä mahdollisesti saatavilla? 845 13.11.2014 Helmet-kirjastojen kokoelmista löytyvät alla mainitut suomalaisten kartanoiden ruokaperinnettä käsittelevät kirjat: - Urajärven kartanon keittokirja : Lilly von Heidemanin reseptejä vuosilta 1905-1910 / [kirjoittaja: Jouni Kuurne] (2014) - Tertti : kartanon keittokirja / [teksti ja toimitustyö: Mikko Takala] (2014) - Makuja mahtipitäjästä : ruokaa, kulttuuria, tarinoita / Laura Kolbe, Birgitta Stjernvall-Järvi, Vuokko Virolainen, Mervi Pasanen (2011) - Laukon kartanon keittiössä / Leena Lagerstam (2008) - Vuoksen lohta ja Pietarin kaviaaria : Imatran seudun gastronomiaa ja kartanoelämää / Risto ja Ritva Lehmusoksa (2008) - Ihmisiä ja elämää Kirjakkalan, Mathildedalin ja Teijon vanhoissa ruukkikylissä / Leena Rossi (toim.) (2003) -...
Löytyykö kirjastosta Pietari Brahen tekemää keittokirjaa? 1173 22.8.2012 Turun kaupunginkirjaston kokoelmista löytyy Ingrid Larsson Haglundin kirjoittama kirja "1600-tals recept ur Per Brahes kokbok : mat och minnen från Visingsborg, Sveriges första grevskap". Kirjan luettelotietueeseen on kirjattu myös toinen nimeke "Per Brahes kokbok". Kirja on julkaistu vuonna 1997. Muuta Pietari Braheen ja ruokaan liittyvää kirjaa en Vaski-kirjastojen kokoelmista löytänyt.
Opisken kokiksi ja teen opinäytetyötä aiheesta andalusialainen keittiö. Tarvitsisin teoriatietoa ym. Andalusialaisesta keittiöstä 1074 12.1.2012 Kuopion kaupunginkirjaston kokoelmiin kuuluvat mm. seuraavat Andalusian ruokaperinnettä käsittelevät teokset: - Kultainen keittokirja, osa 3. - Vivi-Ann Sjögren: Andalusian karkea suola - Cocina Andaluza - Antti Uusitalo: Sherry Viimeksi mainittu kirja on lainassa, mutta sisältänee nimestään huolimatta asiasanoituksen mukaisesti myös andalusialaista ruokakulttuuria. Lisäksi kirjastomme kokoelmiin kuuluu espanjalaista ruokakulttuuria käsitteleviä teoksia, joissa mahdollisesti on tietoa myös andalusialaisesta ruokakulttuurista, esimerkiksi Adrian Linssen: Tapas, Keith Floyd: Floyd Välimerellä ja Pepita Aris: Espanjalainen keittiö.
Olisiko vinkkejä keittokirjasta, joka mielellään löytyy teiltä kirjastosta. Lähtökohdat: olen työtön ja viimeksi tehnyt ruokaa kotitaloustunneilla 70-luvulla… 1558 6.10.2011 Alla muutamia edullisten ja helppojen ohjeiden keittokirjoja. Ne kaikki löytyvät Helmet-kirjastoista. Vinkkinä vielä, että keittokirjoja on kirjastoissa paljon: voi säästää jo etsimällä ohjeet kirjaston kirjoista. (http://www.helmet.fi/search~S9*fin/) - Penninvenyttäjän keittokirja: hyvää kotiruokaa edullisesti / Marttaliitto - Joka tyypin ruokakirja / Ville Lehto, Laura Pihlaja - Tonnikalan tuolla puolen / Marjaana Parikka & Sanna Johansson - Uusavuttomien keittokirja: edullista ja maistuvaa ruokaa / Meri-Tuuli Karri Martat antavat myös nettisivuillaan neuvoja ja ohjeita edulliseen ruuanlaittoon: http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/edullinen_kotiruoka/
Onko teillä lainattavissa lääkäri Antti Heikkilän kirjoittamia kirjoja? 1543 9.6.2011 Turun kaupunginkirjaston kokoelmissa on mm. seuraavat Antti Heikkilän kirjat: Täydentävä hoito (1996) Mies, prätkä ja maantie : peloista ja niiden voittamisesta (1997) Selkä (1998) Ruumiin evankeliumi (2000) Hevosmies (2001) Elämän paras aika (2002) Hyvän olon keittokirja : opas vähähiilihydraattiseen ja ravinteikkaaseen ruokavalioon (2003) Hyvän olon keittokirja 2 (2004) Mielenrauha (2005) Ravinto & terveys (2006) Näin me keitämme (2007) Diabeteksen hoito ruokavaliolla (2008) Siunattu kipu (2009) Tarkemmat tiedot kirjojen sijainnista ja saatavuudesta löytyvät Vaski-verkkokirjastosta http://borzoi.kirja.turku.fi/Intro?formid=find2&sesid=1208850732&ulang=…
Onko teillä kirjaa: Julia Child: keittokirja 2173 30.11.2010 Tarkoitatko tätä kirjaa: Ranskalaisen keittiön salaisuudet: alkuperäisiä ranskalaisia ruuanvalmistusohjeita / [alkuteoksen toim. Julia Child, Louisette Bertholle & Simone Beck]. Suomennoksesta otettiin vuonna 2009 11. painos, ensimmäinen suomennos on vuodelta 1968. Muita suomennettuja kirjoja Julia Childilta ei ole. Tämä kirja on Helmet-kirjastojen kokoelmissa: www.helmet.fi
Olisiko teillä antaa vinkkiä jostain kirjasta, jossa olisi 50-luvun ruokaohjeita kerättynä? Sain ajatuksen rakentaa kahvipöydän tarjottavia 50-luvun mukaan… 2730 26.3.2010 Helmet-verkkokirjastosta saadaan esille muutamia kirjoja aiheesta haulla: ruokaperinne leivonnaiset Toivottavasti seuraavista olisi iloa. Vanhan ajan kahvileivät, toim. Arja Nurminen, Anna-Liisa Salo. Kauppiatten kustannus 1980. Pitokokin herkkuja : [wanhanajan reseptejä], Veera Tuomi. Kustannus HD 2009. Leivos : tutkielma ylellisyyden muotokielestä, Bo Lönnqvist. Schildt 1997. Kirjassa mielenkiintoinen leivosluettelo vuosilukuineen (tosin nämä leivokset ajoittuvat varhaisempaan aikaan, paljolti 1800-luvulle). Seuraavat kirjat löytyvät haulla: ruokaohjeet 1950-luku Kisatytön keittiö : Maija Honkasen ruokavuosi 1952 Muistoja kotiliedeltä : reseptejä 1950-luvulta nykypäiviin Joka kodin keittokirja / Ulpu Järvinen, julk. 1950 Todettakoon...
Kuinka paistan pihvin medium miinus, medium ja kypsäksi oikeaoppisesti. Netissä on paljon paistoaikoja, mutta ne tuntuvat vaihtelevan eri sivustoilla, vaikka… 3222 20.10.2009 Turun kaupunginkirjaston kokoelmissa on useita keittokirjoja, joissa annetaan erilaisille lihoille selvät paistamisajat. Oleellista lopputuloksen onnistumiselle on myös lihan esikättely, kuten esille otto huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista, pihvien leikkaaminen poikkisyin sekä kalvojen poistaminen ja pinnan pyyhkiminen kuivaksi. Teoksessa Brita Olsson: ”Suuri lihakirja” on Paistamisajat – taulukko (s. 15), jossa eri lihoille ja ruhonosille annetaan paksuuden mukaiset paistamisajat pannussa. Näillä ohjeilla liha on sisältä vaaleanpunaista ja punertava lihaneste tihkuu ulos paistetulta puolelta. Siinä annetaan myös vinkkejä miten pihvin saa punaisemmaksi tai läpeensä kypsäksi. Samanlaiset ohjeet löytyvät myös teoksesta ”...
Haluaisin oppia tekemään helppoja ja hyviä kala- ja kasvisruokia. En käy kauppahallissa ruokaostoksilla vaan pienen paikkakunnan X-marketissa, missä ei ole… 1583 29.4.2009 Kirjastoissa on paljon kala- ja kasvisruokien keittokirjoja. Kannattaa käydä tutkimassa keittokirjahyllyjä. Alla on joitakin, joiden ohjeissa käytetään pääasiassa tavallisia, peruskaupoista saatavia aineksia: - Aurinkomaa : koko perheen kasviskeittokirja / Tuija Ruuska - Juuri kuten haluatte : juuresruokia / Roland Persson - Herne rokkaa : herneruokakirja / ruokaohjeet, teksti ja kuvat: Jere Nieminen - Papu, porkkana ja hillopulla : kasvisruokaa perheelle / Marianne Kiskola - Härkäpapua sarvista : herkullista kasvisruokaa läheltä / [Inna Somersalo ... et al.] - HERKUTELLAAN kalalla : yli 250 kala- ja äyriäisruokaohjetta / [päätoimittaja: Birgitta Rasmusson] - Rehellistä ruokaa : Heidin kanssa keittiössä / Heidi Hautala, Kaisa Leka, Janne...
Löytyykö keittokirjaa joka olisi maksasairauksista kärsiville 1050 22.12.2008 Keittokirjojen tekijät eivät ole liiemmin muistaneet maksasairauksista kärsiviä. Tuorein suomeksi julkaistu - ja jokseenkin ainoa lajissaan - on Karin Kinstedtin Maukasta ja terveellistä sappi- ja maksavikaisille (Kirjayhtymä 1978). Suomenkielisen maksakirjallisuuden perusteos, Alfred Vogelin Maksa ja terveys (uusin painos A. Vogel oyn kustantamana 2008) sisältää osion maksapotilaalle sopivasta ravinnosta sekä suppean valikoiman ruokaohjeita.
Onko "Dr. Philin" kirja Cookbook tulossa jossain välissä? 978 28.7.2008 Tarkoitat varmaankin Dr. Philin (Phillip C. McGraw) teosta ”The ultimate weight solution cookbook”, julkaistu vuonna 2004. Harmillista kyllä, kyseistä keittokirjaa ei löytynyt pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen yhteisestä hankintatietokannasta. Teosta ei siis ole tällä hetkellä niillä listoilla, joista aineistoa kirjastoihin valitaan. Voit toki tehdä tästä Dr. Philin opuksesta hankintaehdotuksen vaikkapa Helsingin kaupunginkirjaston sähköisellä lomakkeella: http://www.lib.hel.fi/fi-FI/forms/hankintaehdotus.aspx. Kirjaa ei muuten taida olla ainakaan englanninkielisenä missään suomalaisessa yleisessä tai korkeakoulun kirjastossa. Ruotsia taitavat voivat kysellä tätä teosta Turun kaupunginkirjastosta: McGraw, Phillip C.: Sjustegsmetoden...
Onko saatavissa sellaista vanhaa kirjaa, jonka nimi on kansanemännän keittokirja? Tekijänä on ilmeisesti Alma Forsten v.1902. 952 2.10.2007 Kirja on saatavissa kaukolainaamalla, myös tuo 1. painos vuodelta 1902. Voitte kaukolainata kirjan oman kirjastonne kautta.