käytäntö

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Olen miettinyt seuraavaa: Olen viime aikoina lukenut paljon suomennettua kiinankielistä kirjallisuutta. Kiinassa on tapana ilmoittaa henkilön sukunimi ensin,… 357 15.10.2016 Kirjastoissa teokset on tapana aakkostaa hyllyyn kirjailijan kotimaan henkilönnimikäytänteitä noudattaen. Meikäläisittäin "väärinpäin" olevissa kiinalaisissa nimissä sukunimeksi valitaan korrektisti nimen ensimmäinen osa ja etunimeksi jälkimmäinen: Murong Xuecun on aakkostettaessa MURONG, Xuecun ja Mo Yan on MO, Yan. Vieraiden nimijärjestelmien soveltamisesta suomalaiseen malliin: Sukunimi? Etunimi? : maahanmuuttajien nimijärjestelmistä. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, 2002
Minulla on lainassa (ja tulossa) Henriette Kress:n kirjoja. Esim Mintusta voikukkaan. Tilatessani huomasin, että kirjoja on aika paljon kirjastojen hyllyssä… 722 4.6.2013 Kirjaston luetteloista poistettavaa aineistoa ei voi varata itselleen etukäteen. Henkilökunnan resurssit eivät toistaiseksi vielä riitä siihen.
Veljeni meni naimisiin jonkin aikaa sitten. Olin silloin häiden järjestämisessä mukana, vaikka en kuulu ev.lut. kirkkoon. Pappi kielsi minua jakamasta… 1005 9.8.2012 Kyselimme asiaa tutulta helsinkiläispapilta. Hänen mukaansa kyseessä ei ole valtakunnallinen käytäntö, vaan kyseisen papin henkilökohtainen näkemys. Ainakaan Helsingissä kirkkoon kuulumattomuus ei millään tavalla estä osallistumasta kyseisiin tehtäviin/ohjelmanumeroihin!
Olen varannut yhden kirjan, joka on lainassa ja sen palautuspäivä on mennyt jo viikko sitten. Eikö tälle henkilölle voisi ilmoittaa, että palauttaisi kirjan?… 1355 4.4.2011 Valitettavasti ehdottamasi käytäntö peräänkuuluttaa varattua kirjaa ylimääräisin keinoin ottamalla suoraan (esim. puhelimitse) yhteyttä lainaajaan ei ole käytännössä mahdollista. Lainoista lähetetään 8. päivänä eräpäivästä muistutus, oli lainasta varaus tai ei, sekä toinen muistutus kahden viikon päästä eräpäivästä. Kirjastolla ei siis ole mahdollisuutta luvata asiakkaalle varaamansa aineiston saamista edelliseen eräpäivään mennessä.
Kysyisin mitä kirjastojen kauko-lainaaminen maksaa ja miten kauko-lainaaminen tehdään, miten kallista se on... jos asun Helsingissä ja tilaisin cd-levyn… 1298 20.8.2008 Pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kaukolainauskäytännöstä on tietoa internet-sivulla www.lib.hel.fi. Sivun oikeassa yläkulmassa on otsake Hakemisto, jota klikkaamalla avautuu aakkosellinen hakusana-hakemisto. K-kirjaimen alta löytyy hakusana Kaukopalvelu. Täällä on kerrottu kaukolainauksen yleiset periaatteet ja maksut. Kaukolainaksi tilataan vain sellaista aineistoa jota ei ole ollenkaan pääkaupunkiseudun kirjastojen kokoelmissa. Sivulla on myös kaukopalvelulomake asiakkaille. Lomakkeen voi siis täyttää suoraan verkossa, kaukolainapyynnön jättäminen ei välttämättä edellytä käyntiä kirjastossa.