kauppakirjat

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Jos omistaa maata, tonttimaata tai viljelysmaata, miksi kutsutaan omistusoikeuden todistavaa asiakirjaa? Onko sekin kauppakirja? 1045 12.6.2009 Myös maakauppojen asiakirja on nimeltään kauppakirja. Kaikista kiinteistökaupoista sovitaan kauppakirjalla. Kiinteistöjä ovat talot, tilat ja tontit. Lähde: Perheen lakiopas. Wsoy, 2006.
Asuntokauppakirjan malli. 32222 3.3.2004 Asuntokaupan kauppakirjamalleja löytyy asiakirjamallioppaista, mm. Asiakirjamalleja / Seppo Kemppinen et al. Kauppakaari, 2002. Myös pankeilla ja kiinteistövälittäjillä on omia kauppakirjamalleja. Valmiita lomakkeita voi ostaa esim. kirjakaupoista. Kauppakirjasta tulisi selvitä ainakin seuraavat seikat: - tiedot myyjästä ja ostajasta (nimet, osoitteet ja puhelinnumerot) - asunto-osakeyhtiön nimi ja osoite - osakkeiden numerot ja määrä sekä huoneiston numero - tiedot huoneistosta (talo, porras, numero, huoneiden lukumäärä ja pinta-ala) - hinta ja maksuehdot - osakekirjojen luovuttamisajankohta - omistus- ja hallintaoikeuden siirtymisajankohdat ja milloin yhtiövastike tulee ostajan maksettavaksi - maininta varainsiirtoveron maksamisesta -...
Kun maatilasta lohkotaan osa ja myydään, on siitä asiakirjat maamittaustoimistossa. Mutta kun tila myydään esim perillisille, eikä tilan koko muutu, ei… 5684 24.3.2003 Kysymykseenne siitä, mihin arkistoon kopiot kauppakirjoista laitetaan vastaan, että kauppakirjat eivät välttämättä löydy muilta kuin myyjältä, ostajalta sekä julkiselta kaupanvahvistajalta. 'Julkinen kaupanvahvistaja on kiinteistökaupan todistusviranomainen. Julkiset kaupanvahvistajat ovat virkamiehiä tai käräjäoikeuden määräämiä kaupanvahvistajia. Virkansa puolesta kaupanvahvistajia ovat mm. maistraatissa toimiva julkinen notaari ja henkikirjoittaja. Maaseudulla ja pienissä kaupungeissa toimii käräjäoikeuden määräämiä kaupanvahvistajia, jotka ovat esim. pankinjohtajia.' (Linnainmaa, Leena: Lakiopas oman kodin hankkijalle. Helsinki 2002, s. 66) Kauppakirjoja - varsinkin vanhempia - voi yrittää kysyä myyjän, ostajan ja kaupanvahvistajan...
Loytyyko asuntokaupassa tarvittavan kauppakirjan tekoon valmiita pohjia? 2891 21.1.2003 Asuntokaupan kauppakirjaan tarvittavia pohjia myydään kirjakaupoissa. Lakimiesliiton julkaisemassa Asiakirjamalleja -oppaasta löytyy malleja valmiista kiinteistön tai asunto-osakkeen kauppakirjasta ja Leena Linnainmaan ja Marianne Palon Asunnonhankintaoppaassa (2000) on tyhjiä pohjia esitetty liitteenä, mutta ne eivät ole kopioitavissa.
Mistä löydän kauppakirjalomakkeen kiinteistökauppaa varten? 2750 23.8.2000 Esimerkiksi teoksista Kasso, Matti, Asunto- ja kiinteistökauppa, Lakimiesliiton kustannus, Helsinki, 1998 ja Lakitieto, osa 3 (Asiakirjakaavoja), Otava, Helsinki 1983 löytyy malleja. Internetistä tietoa asunnon kauppakirjasta löytyy Kansalaisen käsikirjasta (http://www.opas.vn.fi/) osasta perhe -> asuminen -> asunnon ostaminen.