kartastot

6 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–6.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
1900-luvun alkuvuosina julkaistu venäjänkielinen Suomen kartasto 330 23.11.2020 Onnistuin löytämään Finna-hakupalvelusta yhden venäjänkielisen Suomen kartaston, joka on julkiastu vuonna 1901. Kyseinen kartta löytyy nimellä Atlas" kart" k" Voennomu obozrěnìû Finlândskago voennago okruga (Атласъ картъ къ Военному обозрѣнію Финляндскаго военнаго округа). Kyseistä karttaa säilytetään Kansalliskirjastossa. Suomen kirjastojen kokoelmissa on suuri määrä vanhoja karttoja sekä kartastoja. Osa historiallisista kartoista on myös digitoitu. Suomen eri kirjastoissa säilytettäviä karttoja on helpointa etsiä Finna-hakupalvelun avulla. Voit etsiä kartastoja Finnassa esimerkiksi hakusanayhdistelmällä Suomi ja kartastot. Haun tehtyäsi näet hakutulosten vasemmalla puolella erilaisia rajaustyökaluja, joilla on mahdollista tarkentaa...
Mikä mahtaa olla uusin kattava, paksu maailmankartasto, jossa olisi valtioiden liput ja ajantasaiset tiedot samaan tapaan kuin Genimapin Vegassa vuodelta 2004?… 698 29.10.2013 Uusin maailmankartasto on Karttakeskuksen suuri maailmankartasto (2013). Se on tilattu Helmet-kirjastoihin, ja pikapuoliin lainattavissa: http://www.helmet.fi/fi-FI Alla muita uusimpia: - Tammen suuri maailmankartasto (2011) - Karttakeskuksen pieni maailmankartasto (2011) - The new atlas of world history : global events at a glance : with 433 illustarions and 56 maps / John Haywood (2011) - Oxford primary atlas / editorial adviser Patrick Wiegand (2011)
Löytyykö Helsingin kaupunginkirjastosta, mieluiten Töölöstä: Harju, Erkki-Sakari, Kuninkaan kartastot Sprengtportenin Savon Kartasto, SKS, toimituksia 1322… 808 2.1.2012 Teosta ei ole Töölön kirjastossa, mutta sitä löytyy parista muusta HelMet-kirjastosta. Valitettavasti kirjat ovat tällä hetkellä lainassa ja niistä on kaksi varaustakin, mutta osoitteesta http://www.helmet.fi/record=b2016746~S9*fin voi tehdä teoksesta varauksen. Teosta on tilattu myös Pasilan ja Itäkeskuksen kirjastoihin, joskaan tilatut kirjat eivät ole vielä saapuneet kirjastoon asti. Varauksen tekemällä saat kuitenkin kirjan, joka palautuu nopeimmin. Varausmaksu on 50 senttiä, ja se maksetaan kirjaa noudettaessa.
Olisiko kartastoa (tai kirjaa) josta näkyisi Euroopassa tapahtuneet valtioiden rajojen muutokset 1800 - 2009. 1086 17.2.2009 Kirjassa The Times history of Europe esitellään Euroopan historiaa pääasiassa karttojen kautta. Kirja alkaa vuodesta 900 eKr. ja päättyy vuoteen 2001. Myös verkosta löytyy karttoja Euroopan historiasta: http://www.euratlas.com/time2.htm http://www.zum.de/whkmla/histatlas/europe/haxeurope.html Tämänhetkinen tilanne selviää esim. vuonna 2008 julkaistusta karttakirjasta Maailmalla, Eurooppa. Netitse Nyky-Euroopan kartta on vaikkapa näillä sivuilla: http://www.maailmankartta.fi/eurooppa.htm http://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppa Kirjat ovat lainattavissa monista Helmet-kirjastoista: http://www.helmet.fi/search~S9*fin/X
Kartasto, jonka nimeke on Suomi Kartasto, Suomen Matkailijayhdistys (...)toimikunta, Helsinki 1909. Siis "turistikartta", lähinnä kai luonteeltaan … 1125 14.2.2000 Näköispainos Suomi Kartastosta vuodelta 1897-1915 löytyy pääkaupunkiseudulla Teknillisen korkeakoulun kirjastosta ja Helsingin yliopiston kirjaston eri toimipisteistä. Kartastoa ei voi lainata. Skannaamisesta voitte kysyä ao. kirjastoista, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteista http://hul.helsinki.fi/hyk/tervetuloa/auki.html (Helsingin yliopiston kirjasto) ja http://www.hut.fi/Yksikot/Kirjasto/Yhteystiedot/ (Teknillinen korkeakoulu).
Mistä löytyy maailman kartasto, jota voi tietokoneelta katsella ? 892 2.6.1999 Helsingin kaupunginkirjaston ylläpitämällä Maailma-info sivulla on joitakin linkkejä. Internet-osoite on: http://www.lib.hel.fi/mcl/maailma.htm . Eilen julkistetun linkkikirjaston (http://linkkikirjasto.kirjastot.fi/) kautta löytyvät taas osoitteet http://www.mapquest.com/, http://www.lib.utexas.edu/Libs/PCL/Map_collection/Map_collection.html ja http://geography.miningco.com/library/maps/blindex.htm .