hiilihydraatit

6 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–6.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kuinka paljon keskimäärin proteiinipatukoissa on sokeria? paljonko on f(x)=4-50^6-100 376 15.9.2016 Kuluttaja-lehti on testannut vuonna 2007 (lehden numerossa 5, s. 17-19) proteiinipatukoita. Lehti testasi 12 patukkaa, mutta selvitti vain niiden hiilihydraattimäärän, ei pelkkiä sokereita. Testin mukaan patukoiden hiilihydraattimäärät sataa grammaa kohden vaihtelivat 23:sta 61:een. Mtv:n Kevyesti testattu -blogi testasi viisi proteiinipatukkaa. Niissä oli sokereita 2-28 grammaa 100 grammaa kohden: http://blogit.mtv.fi/kevyestitestattu/2013/05/03/patukat-syynissa/ Sokereiden määrä patukkaa kohden vaihtelee siis suuresti, eikä keskimääräinen määrä ehkä kerro kovin paljon. Laskusi on varmaankin koulutehtävä. Apua sen ratkaisemiseen kannattaa kysyä opettajalta.
Eroaako xylitoli ja vaikka ruokosokeri tai rypälesokeri sokerijuurikkaasta prosessoidusta sokerista samoissa määrissä nautittuna sen suhteen miten sokeri… 2742 27.10.2011 Eri sokerit vaikuttavat verensokeriin hiukan eri tavoin. Tavallinen sokeri (sakkaroosi), siirappi, hunaja, hedelmäsokeri (fruktoosi), sorbitoli, ksylitoli (koivusokeri), maltitoli ja mannitoli nostavat kaikki verensokeria, koska ne ovat puhdasta hiilihydraattia. Näistä sokereista kuitenkin ksylitoli, sorbitoli, maltitoli, mannitoli ja erytritoli eivät imeydy kokonaan, ja nostavat verensokeria vähemmän kuin tavallinen sokeri. Hedelmäsokeri vaikuttaa verensokeriin hieman hitaammin kuin tavallinen sokeri. Rypälesokeri eli glukoosi taas imeytyy nopeimmin ja vaikuttaa siis nopeimmin. Diabeetikko voi käyttää sitä ensiapuna nostamaan liian matalaa verensokeria. Ruokosokeri koostuu glukoosista ja fruktoosista, ja se nostaa verensokeria hiukan...
Hyvä tietokesää kirjastonhoitaja, Kysymykseni on: sokeri vs. kevyttuotteet 1. Mihin ihminen tarvitsee sokeria? 2. Miksi ihminen syö sokerita/makeaa,… 3028 11.7.2011 1. Sokerit ovat hiilihydraatteja, joita esiintyy luonnostaan kaikessa ihmisravinnossa. Makeutusaineena käytetty valkoinen sokeri puolestaan on valmistettu sokeriruo'osta tai -juurikkaasta puristetusta mehusta kiteyttämällä. Sokerit ovat ihmiselle tärkeä energian lähde, mutta niiden liiallinen nauttiminen voi aiheuttaa veren sokeripitoisuuden voimakasta vaihtelua, äkillistä nousua ja laskua, joka muistuttaa alkoholin aiheuttamaa nousu- ja laskuhumalaa. 2. Makea maku aktivoi mielihyväkeskuksia aivoissa, makean syöminen tuottaa mielihyvää. Erityisesti suklaassa on muitakin mielihyvää tuottavia ja keskushermostoa aktivoivia aineita kuin sokeri, muun muassa kofeiinia. Makean maun ohella veren sokeripitoisuuden nousu voi aiheuttaa mielihyvän...
Haluaisin tietoa liittyen Montignacin dieettiin ja glykeemiseen indeksiin. Yleistietoa olen kyllä löytänyt hyvin, mutta haluaisin erityisesti suomenkielistä… 721 17.8.2009 Seuraavissa kirjoissa on listattu eri ruoka-aineitten glykeemiset indeksit: Lindberg, Syön itseni hoikaksi: solakkuutta tasapainoisesta ruokavaliosta ; WSOY 2003 Lauritzson, Hyvät hiilarit : näin onnistun hiilihydraattitietoisella menetelmällä. Myös nettisivustolla http://www.kotkansiipi.com/Page48.htm on listattu elintarvikkeiden GI-arvoja
Mikä on parapähkinän hiilihydraattipitoisuus /100g? 2524 24.1.2008 Suomenkielisistä ruoka-aineiden ravintoarvoja käsittelevistä kirjoista tai Internet-sivuilta en onnistunut löytämään tietoa parapähkinän ((Bertholletia excelsa) hiilihydraattipitoisuutta. Sen sijaan englanninkielisiltä Internetsivuilta löytyi seuraavia tietoja: Food Standards Australia New Zealand Food Standards Australia New Zealand (FSANZ) is an independent statutory agency. http://www.foodstandards.gov.au/monitoringandsurveillance/nuttab2006/on…: Hiilihydraatteja : Available Carbohydrate 2.4 g / 100 g Kaupallisilta sivustoilta löytyi linkki: http://www.kluth.com/seiten/hauptseiten/5_naehrwerte/warenkunde_e/waren… Kcal/100 g Vitamins and Minerals Nutritional Content per 100 g 660 vitamins B1, E, potassium, phosphorus, magnesium calcium...
Onkohan saatavana hiilihydraattilaihdutuskirjaa? En muista kuka oli kirjoittanut, mies se oli ja muistaakseni sukunimi alkoi L-kirjaimella. 941 15.12.2003 Tarkoittanet Fedon A. Lindbergin Syön itseni hoikaksi -kirjaa. Muita vähähiilihydraattisia dieettejä löytyy Robert C. Atkinsin, Antti Heikkilän ja Pertti Pakarisen kirjoista. Uusimpia teoksia aiheesta ovat Rick Gallopin kirja GI-dieetti ja Fredrik Paulunin Verensokeriblues vuodelta 2003.