hedelmäpuut

4 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–4.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko olemassa hedelmäpuuta tai marjapensasta, jonka lajikenimessä olisi sana pumpuli jossakin muodossa, jollakin kielellä? 1150 28.5.2012 On olemassa Bombax ceiba –niminen hedelmäpuu, josta käytetään yleisemmin nimeä cotton tree: http://en.wikipedia.org/wiki/Bombax_ceiba Se ei kuitenkaan ole lajike, eli ihmisen jalostustyön tulos. Ongelmana asian selvittelyssä on mm. se, että lajikkeita syntyy jatkuvasti uusia ja vanhoja poistuu viljelystä. Monien lajikkeiden, esim. Suomessa viljeltävien hedelmäpuulajikkeiden nimet ovat venäjänkielisiä, mikä vaikeuttaa selvitystä kääntämisvaikeuksien takia. Ainakaan alla olevista kirjoista ei löytynyt etsimääsi: - Kotipihan marjat & hedelmät : koristeellisia, monivuotisia hyötykasveja Suomen oloihin : hoito-ohjeet / Ella Räty (2011) - Puutarhan marjat / Leif Blomqvist (2008) - Omenapuu / Anssi Krannila & Anne Paalo (2010) - Äppel i...
Haluaisin tietää miten ja mihin aikaan vuodesta luumupuu kannattaa kaataa, jotta vältytään saamasta juurivesoja. 1921 25.2.2010 Puutarhakirjoista ei löytynyt vastausta siihen, kuinka juuriversojen kasvu voidaan estää luumupuun kaadon jälkeen. Toimituksemme kääntyi Puutarhaliiton asiantuntijan puoleen. Hänen mukaansa juuriversojen kasvua ei pysty estämään, oli puun kaatamisajankohta mikä tahansa. Juuriversoja kasvaa kuitenkin vähiten, jos puu kaadetaan keskikesällä. Tällöin puu on käyttänyt juuriston hiilihydraattivarantoja uusien lehtien ja vuosikasvainten kasvattamiseen, mutta yhteyttämistuotteita ei ole vielä palautunut takaisin juuristoon. Asiantuntijamme mukaan juuriversoista pääsee mm.sivelemällä niitä glyfosaattivalmisteilla ohjeiden mukaan.
Onko kirjaston valikoimissa omenapuiden kasvatusta/satoisuutta käsitteleviä teoksia? 620 30.6.2005 Omena- ja muita hedelmäpuita käsittelevät mm. seuraavat kirjat: - Alanko ja Lagerström, Kukkapuut - Räty, Kotipuutarhan hyötykasvit - Tuovinen ja Heikinheimo, Hedelmä- ja marjakasvien tuhoeläimet - Krannila, Omenapuu Kaikkia kirjoja on Helsingin kaupunginkirjaston kirjastoissa. Pääkaupunkiseudun aineistotietokanta Helmetin (www.helmet.fi) kautta löydät tiedot kirjastoista ja saat myös luettelon hedelmäpuita käsittelevista kirjoista kirjoittamalla Helmetin aihe-hakuun hedelmäpuut tai hedelmänviljely. Hyvä tietolähde puutarha-asioissa on myös puutarha.net-verkkopalvelu (http://www.puutarha.net/). Siellä on kaupan lisäksi mm. maksuttomasti käytettävä Puutarhakirja ja myös keskustelupalstaa selaamalla löytyy tietoa.
Mistä löytäisin tietoa hedelmäpuista ja erityisesti mandariinipuusta. 737 16.2.2002 http://www.makupalat.fi/-aihehakemistosta löytyy puutarhanhoito.Sieltä löytyy kattavaa tietoa ja linkkejä hedelmäpuista.Myös ulkolaisille sivuille.