euroviisut

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Montako kertaa kaikki Pohjoismaat on nähty Euroviisujen finaalissa ja milloin? 69 25.5.2021 Euroviisujen historiaa löytyy Euroviisujen sivulta, https://eurovision.tv/events. Sieltä löytyvät kilpailut vuosittain ja myös maat, jotka ovat olleet mukana. Grand final-osasta voi tutkia, mitkä maat ovat olleet finaalissa, siitä lähtien, kun kilpailu muuttui moniosaiseksi.
Mikä koru Monika Aspelundilla oli kaulassaan vuoden 1977 Euroviisuissa, kun hän esitti kappaleen Lapponia? 205 20.5.2021 Kysymys olikin vaikeampi kuin olisi voinut kuvitella. Monicalla on nimittäin eri korut eri esityksissä, joten Youtubesta löytyvistä esityksistä tämän Full show-videon korua en saanut selvitettyä. https://www.youtube.com/watch?v=vJvubxHPvo4. Koru on näyttävä. Luulin alkuun, että se olisi Lapponia-koru ja tiedustelinkin asiaa Kalevala-korusta, jonka osa Lapponia nykyään on. Sieltä vastattiin kuitenkiin, että Monikan koru ei ole Lapponia. Yritin etsiä kuvauksia tuosta esityksestä, mutta niistä ei löytynyt tietoa asun ja korujen suunnittelijasta. Vuoden 78 Mitä Missä Milloin -artikkelissa ei kerrota esiintymisasusta ja koruista, ei myöskään HS:n artikkeleissa (9.5.1977) mainita niitä. Valitettavasti varastostamme ei löydy näin viikkolehtiä...
Missä vanhemmassa laulussa laulettiin näin: "Kello käy, se käy ja mittaa aikaa / kello käy, ei siin oo mitään taikaa". Googlettamalla ei löydy mitään, ja… 288 23.7.2020 Kappalehaku Yleisradion Fono.fi -äänitetietokannasta antaa 55 hakutulosta, näistä Maaritin esittämä kappale Kello käy voisi olla lähimpänä, sen kertosäkeessä lauletaan "kello käy, kello käy, ja se mittaa meille aikaa, viipaloi elämää, tätä karua ja kylmää. Kello käy, kello käy, enkä tiedä mitä teen, itse nään ettei tää, tää ei voi jatkua". Kyseinen kappale on julkaistu vuonna 2005 albumilla Nälkää ja rakkautta. https://www.youtube.com/watch?v=sXhKW5KjqxU http://www.fono.fi/KappaleHakutulos.aspx?kappale=kello+k%c3%a4y&Page=1 Ei siin oo mitään taikaa -riimiä tms. Maaritin kappaleessa ei kuitenkaan ole.  
Danny lauloi Euroviisukarsinnoissa v. 1973 laulun Galileo Galilei. Ketkä neljä naista kuuluivat taustakuoroon? 1711 4.5.2011 Emme saaneet selville laulajien nimiä, mutta Ylen Elävän arkiston mukaan taustakuoron nimi oli Galileo Galilein viisi nuorinta tytärtä, vaikka taustalaulajia näyttää kyllä olevan vain neljä… http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=75&t=373&a=3198
Mistä laulusta "kaikkea on ja rahatkin riittää", jostain 70-luvun alusta, samoilta ajoilta kuin "ihana aamu/johnny? 9690 17.8.2010 Kyseessä voisi olla Kirkan "Kaikkea on". Kirka lauloi sen Suomen euroviisukarsinnoissa vuonna 1972.