ePress

12 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–12.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Löytyykö 1kk vanhat Savon Sanomat kirjastolta? 89 16.5.2022 Kyllä löytyvät. Pääkirjastolla parin viikon takaiset Savon Sanomat löytyvät lehtisalin lehtikaapista, ja vanhempia numeroita saat luettavaksesi kysymällä pääkirjaston 2. kerroksen asiakaspalvelusta. Jos asioit jossakin lähikirjastossa, voit kysyä lehtiä suoraan asiakaspalvelusta, koska säilytyskäytännöt voivat vaihdella.  Lisäksi Savon Sanomat löytyvät digitaalisina versioina ePress-palvelusta, jota pystyy käyttämään maksutta kirjaston tiloissa joko kirjaston tietokoneella tai omalla laitteella, joka on yhdistetty kirjaston langattomaan verkkoon.   E-aineistot Kuopion kirjastossa | Kuopio (finna.fi) 
Mistä löydän netti lehdet? 195 13.12.2021 Kuopion kaupunginkirjaston asiakkailla on käytettävissään sähköinen sanomalehtipalvelu ePress, jota voi käyttää ilmaiseksi paikan päällä kirjastossa eli kirjaston tietokoneilla tai omalla laitteella, joka on yhdistetty kirjaston langattomaan verkkoon. Pääset lukemaan sähköisiä sanomalehtiä kirjastossa menemällä osoitteeseen epress.fi tai verkkokirjaston e-aineistosivun kautta: E-aineistot Kuopion kirjastossa | Kuopio (finna.fi) .  Pääkirjaston lehtisalissa on myös iso pöytätabletti lehtien lukemista varten. Kotoa käsin palvelua ei valitettavasti pääse käyttämään.  ePress-palvelusta löytyy laaja valikoima kotimaisten sanomalehtien näköisversioita sähköisessä muodossa ja arkistoja selaamalla pystyy lukemaan myös sanomalehtien vanhempia...
Vaatiiko Heili -kirjaston sivulla olevaa rockaway -musiikkikurssiiin kirjautuminen eri tilin Heili -kirjaston tilin lisäksi? Minkä kirjastojen kortti oikeuttaa… 193 25.3.2021 Rockway-palveluun kirjaudutaan oman Heili-kirjastokortin tunnuksella. Kun valitset sinua kiinnostavan kurssin, näet samalla onko kurssi heti saatavilla. Sen jälkeen klikkaa Kirjaudu-painiketta ja kirjoita kirjastokorttisi tunnus avautuvaan ruutuun. Saat kurssin lainaan kahdeksi viikoksi. Palvelu on kirjaston asiakkaille maksuton. ePress -sanomalehtiä ei pysty lukemaan muualla kuin palvelun tarjoajan tiloissa eli kirjastoissa, eMagz-palveluun sen sijaan pääsee myös kotoa käsin. Kirjastoissa ja kotoa luettavissa eMagz-valikoimissa on eroja.
Voiko Iisalmen Sanomia lukea sähköisesti? 302 20.6.2018 Voit lukea ePressin kautta Vaski-kirjastoissa Iisalmen Sanomia https://vaski.finna.fi/Content/eaineistot?lng=fi Tätä tietokantaa ei ole mahdollista käyttää kotona.
Eikö noita ePressin sivulla olevia e-sanomalehtiä pääse lukemaan muualla kuin kirjastossa? Miten sivulle rekistöroidytään? Minulla on vanha kirjasokortti… 601 10.10.2017 ePress on todellakin sellainen sanomalehtitietokanta, jota pääsee lukemaan vain Vaski-kirjastossa. Linkki tietokantaan löytyy Vaskin yläpalkin kohdasta E-aineistot eli https://vaski.finna.fi/Content/eaineistot Tietokanta löytyy oikeasta reunasta, kun sivua vierittää alas päin. Tietokantaan ei tarvitse kirjautua kirjastokortilla.
Yritän lukea ePress sivulta Helsingin sanomia, mutta pyytää kirjautumaan sisään. Pistin kirjautumiseen kirjastokortin numeron ja salasanan mutta en pääse… 481 16.8.2017 Valitettavasti ePressiä voi käyttää vain kirjaston tiloissa. Etäkäyttö ei ole mahdollista. Ohessa kopio Helmetin sivuilta: ePress tarjoaa yli 200 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä näköislehtinä luettaviksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Palvelua voi käyttää kirjaston asiakaskoneilla tai langattomasti omilta tai kirjaston mobiililaitteilta kirjaston langattomassa verkossa. Palvelussa voi kerrallaan olla rajallinen määrä yhtäaikaisia käyttäjiä.
Tuleekohan Sellon kirjastoon Ilkka lehti? Mihin kirjastoon Espoossa tai Helsingissä tulee? 758 1.2.2016 Ilkka lehti tulee Espoossa Selloon (säilytysaika yksi kuukausi) ja Tapiolaan (säilytysaika kaksi viikkoa). Helsingissä Ilkka tulee Itäkeskukseen (säilytysaika kuukausi), Kallion kirjastoon (säilytys yksi viikko), Kirjasto 10 (säilytys yksi viikko), Pasilaan (säilytys neljä kuukautta, Rikhardinkadun kirjastoon (säilytys neljä kuukautta), Töölön kirjastoon (säilytys kaksi kuukautta)sekä Vuosaaren kirjastoon (säilytys yksi viikko) Lisäksi uusin verkkolehti löytyy osoitteesta http://www.ilkka.fi/ Ilkkaa voi lukea myös ePressissä Espoon ja Helsingin kirjastoissa. Arkisto ulottuu siellä 10 kuukauden päähän.
Miten pääsee lukemaan ePress lehtiä, vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan. Mistä ne saa ? 1024 22.8.2014 Valitettavasti sopimus sallii käytön vain kirjaston koneilta. ePress-lehtiä pääsee lukemaan kaikilta Kajaanin kaupunginkirjaston asiakaskoneilta ilman käyttäjätunnusta. Pääkirjaston lukusalissa on erillinen työasema, josta pääsee vain ePressiin. Muilta koneilta ePressiin voi mennä kirjston kotisivun kuvakkeesta.
Voiko ePress:issä olevia sanomalehtiä lukea muilta kuin kirjaston tietokonepäätteiltä, esim. kotoaan? Jos voi, mistä voi saada tarvittavan käyttäjätunnuksen? 1039 27.3.2014 ePress on sähköinen palvelu, jonka kautta voi lukea useiden kymmenien kotimaisten sanomalehtien näköisversioita. ePressin sanomalehtiä voi lukea vain kirjaston työasemilta. Vaski-kirjastoissa ePress-palvelua voi käyttää Kaarinan, Laitilan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Raision, Ruskon, Taivassalon, Turun ja Uudenkaupungin kirjastoissa. Oheisessa linkissä näkyvät ne tietokannat, joita voi käyttää etänä https://www.vaskikirjastot.fi/web/arena/tietokannat
Miten vanhoja lehtiä ePress-palvelussa voi lukea? Löytyykö vuoden 2012 lehtiä? 1190 10.12.2013 ePress kattaa näköisversiot viimeisten 60 päivän ajalta palveluun sisältyvistä lehdistä. Näitä voi lukea asiakaskoneilla niissä kirjastoissa, jotka ePress-palvelun ovat tilanneet. Tätä vanhempia lehtiä on saatavilla vaihtelevasti eri kirjastoissa painettuina tai mikrofilmiversioina, tarvittaessa myös kaukopalvelun avulla esim. Varastokirjastosta. Meillä Turun kaupunginkirjastossa helpoin tapa etsiä itse tiettyä lehteä kokoelmasta on kotisivujen lehtiluettelo: http://www05.turku.fi/kirjasto/linkit/lehtiluettelo/lehtilue.html
Haluaisn lukea suomenkielisiä lehtiä e-lehtinä. En kuitenkaan osannut sitä tehdä. Miten teen sen? 1003 21.10.2013 Suomenkielisiä e-lehtiä voi lukea omalta laiteelta, tietokoneesta tai mobiililaitteesta, vain niitä, jotka ovat PressDisplay-palvelussa. PressDisplayn löydät seuraavasti: valitse www.helmet.fi -sivulla ylävalikosta E-kirjasto ja sieltä Lehdet. Valitse edelleen Kirjaudu e-lehtipalveluihin ja sieltä PressDisplay ja täytä sitten kirjautumistunnuksena kirjastokorttisi numerosarja. Samanaikaisia etäkäyttäjiä palvelussa voi kuitenkin olla vain 27. PressDisplayssä valitse ylävalikosta Select Title by language, josta löydät Finnish. Näitä lehtiä ovat tällä hetkellä vain Metro, Pietarsaaren Sanomat ja The Baltic Guide, joka nimestään huolimatta on suomenkielinen. Jos haluat lukea lehtiä mobiililaitteella, tarvitset siihen PressReader-sovelluksen...
Kirjastoissa on lehtisalit. Miksei tässä nettikirjastossa voisi myös olla? Nykyisin ei saa lukea kaikkia lehtiä ilmaiseksi, vaan esimerkiksi HS on maksullinen… 1140 11.12.2012 Pääkaupunkiseudun kirjastojen tietokoneilta voi avata PressDisplay- ja ePress-lehtitietokannat. ePress sisältää noin 75 paikallis- ja maakuntalehteä ja PressDisplay sisältää yli 2000 sanomalehteä näköisversiona n. 100 maasta 40 kielellä. Näitä tietokantoja ei kuitenkaan voi lukea kotona. Ne ovat kirjastojen palveluja, jotka ovat asiakkaiden käytössä paikan päällä. Molemmat löytyvät HelMet-sivustolta kohdasta tietokannat. Tulevaisuudessa PressDisplayn etäkäyttö on todennäköisesti mahdollista. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tiedossa, milloin tämä tapahtuu. ePressiä ei valitettavasti saada etäkäyttöön. ePress sisältää Helsingin Sanomat, joten näillä näkymin sitä voi lukea kirjastoissa vain paikan päällä joko paperiversiona tai ePressistä.