eKirjasto

13 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–13.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Voiko eKirjaston kirjoja lainata Kobo Clara -laitteella? Laitteella avataan OverDrive-tili, jolla on pääsy ainakin Helsingin kaupunginkirjastoon. 724 25.3.2021 Hei, eKirjasto on palvelu, joka kokoaa yhteen näkymään yleisten kirjastojen tarjoamat e-aineistot, yhden palvelun kautta haettavaksi. Kobo on yhteensopiva kirjastojen tarjoamien aineistojen kanssa ja Overdriven aineistot voit tosiaan lainata suoraan laitteelle.
Mistä löytyy kohta SAATAVILLA heti?Koska todella turhauttavaa etsiä teoksia ja huomata että teos on varattu.Sen saatavilla tulisi olla hyvin näkyvällä paikalla… 135 15.1.2021 Hei, Oletettavasti kysymyksesi koskee eKirjasto-palvelua, https://ekirjasto.kirjastot.fi/. Saatavuuden tarkistaminen jo hakutuloslistauksessa on ymmärrettävästi toivottu toiminto. Valitettavasti sitä ei ole tällä hetkellä mahdollista toteuttaa eKirjastoon.  eKirjastohan kokoaa tiedot usean eri kirjaston e-aineistoista. Tällä hetkellä kirjastot hankkivat esimerkiksi e-kirjoja ja äänikirjoja kolmelta eri palveluntarjoajalta, ja kirjastoilla on hieman eri periaatteita, joiden mukaisesti aineistoa hankitaan.  Käytännössä saatavuuden tarkistaminen tarkoittaisi, että ekirjasto lähettäisi kyselyn reaaliajassa kaikkiin käytössä oleviin palveluihin. Tämä olisi eKirjaston toiminnan kannalta niin raskas toiminto, että se hidastaisi palvelua...
Miten ihmeessä tuolta löytää yhtään vapaana olevaa äänikirjat? Missä on edes jonkinlainen alajaottelu äänikirjoista? Miksi suomi ja äänikirja ei pysy valittuna… 172 17.9.2020 Hei, Kysymyksesi koskee varmaankin eKirjastoa, https://ekirjasto.kirjastot.fi/. Äänikirjojen ja e-kirjojen alajaottelu toimii siten, että kun ylävalikosta valitsee vaikkapa äänikirjat, niin sen alta aukeaa pudostusvalikko, josta voi lähteä rajaamaan aineistoa tarkemmin. Esimerkiksi Kasvatus ja psykologia aiheen alta aukeaa vielä sivun vasempaan laitaan uusi valikko, jossa aiheet on jaoteltu edelleen pienempiin osakokonaisuuksiin. Kielirajauksen saa tehtyä jokaisella sivulla olevasta kielivalikosta. Esimerkiksi, jos haluat tarkastella kaikkia suomenkielisiä kaunokirjallisuuteen pohjautuvia äänikirjoja, valitse Äänikirjat - > Kauno -> Kieli: Suomi. Sen sijaan sellaista hakua, jonka kautta suoraan näkisi kaikki ei-lainassa olevat...
Kysymykseni koskee e-kirjan julkaisua kirjastoon. Pohdimme työpaikalla (säätiö), että miten säätiön julkaisema e-kirja olisi mahdollista saada kirjaston… 152 24.8.2020 Ekirjaston toimittaja vastaa näin: Mikäli teos on jo jollain palvelimella, ja se on vapaasti käytettävissä, se voidaan linkittää eKirjastoon. Mikäli teos ei ole millään palvelimella, niin periaatteessa se voitaisiin viedä Digiin (https://digi.kirjastot.fi) ja sieltä sitten linkittää eKirjastoon. Tämä on kuitenkin vähän sellainen "paikkausratkaisu", koska tällaisille vapaasti käytettäville teoksille ei ole olemassa mitään yhteistä. Selkein ratkaisu voisi siis olla se, että teos tulee välittäjän kautta eli että tekijät tarjoavat teoksen Ellibsin ja Biblion kautta tarjottavaksi. Varsinkin, jos teoksen käyttöön liittyy jotain rajoituksia, niin silloin erityisesti Ellibsin ja Biblion kautta.  
Mistä näen mitkä äänikirjat ovat saatavilla? Jokaisen valitsemani kirjan kohdalla lukee "ei saatavilla". 162 7.4.2020 Hei, Oletan, että kysymyksesi koskee eKirjastoa, http://ekirjasto.kirjastot.fi/.  Haku eKirjastosta kannattaa rajata niin, että näet oman kirjastosi/kirjastokimppasi tarjoamat aineistot. Kirjaston valinta tapahtuu yläreunassa olevan Valitse kirjastosi - valikon kautta. Tällöin näet ne aineistot, jotka ovat saatavilla oman kirjastosi välityksellä. Mikäli valitset kaikki kirjastot, silloin näet myös teoksia, joita ei ole saatavilla oman kirjastosi kautta. Kokoelmat vaihtelevat kirjastoittain, koska aineistovalinnat tehdään itsenäisesti kirjastoissa. Mikäli valisemasi teoksen kohdalla lukee Ei vapaana, tämä tarkoittaa sitä, että kyseinen teos on lainassa, ja tällöin voit tehdä aineistoon maksuttoman varauksen.    
Miten pääsen omaan kirjahyllyyni helpoiten? Kun kirjaudun tunnuksillani e-kirjastoon, en löydä mistään valikoista omaa kirjahyllyä. Joudun kikkailemaan aina… 224 26.9.2018 Riippuu mitä eKirjaston palveluista käytät. Jos kirjaudut suomenkielistä aineistoa sisältävään Ellibsiin, yläreunan oranssissa palkista löytyy teksti "oma kirjahylly", jota klikkaamalla näet omat lainasi. Ulkomaiset e-kirjat löytyvät OverDrive-palvelusta, jossa omaan kirjahyllyyn pääsee oikeassa yläkulmassa olevan kuvakkeen kautta (kolme kirjaa). Ruotsinkielinen aineisto puolestaan on Elibissä, jossa omiin lainoihin pääsee sekä sivun yläreunan että vasemman laidan valikoista.
Lisäättekö Harrastajien Valokuvausl-Lehden myös tänne http://ekirjasto.kirjastot.fi/elehdet sivulle luettavaksi? Lehden nettiversio on luettavissa www.issuu… 324 13.10.2017 eKirjastossa kirjastojen lehtipalvelut on esitelty palveluttain, ts. yksittäisiä lehtiä ei löydy tällä hetkellä eKirjaston kautta hakemalla. EKirjastopalvelua ollaan kuitenkin uudistamassa, jonka yhteydessä myös palvelun ulkoasu muuttuu kokonaisuudessaan. Tässä yhteydessä pitää miettiä myös näiden vapaasti saatavilla olevien e-lehtien näkyvyys eKirjastossa.  Vinkkisi oli hyvä, eKirjaston suunnittelujat ottavat tämän huomioon kehitystyössämme.
Miten ekirjaston etusivulta voi kirjautua suoraan sisään ja lukea omia kesken jääneitä lainoja? 390 12.1.2017 Hei, eKirjastossa ei valitettavasti ole tuollaista yhteistä kirjautumista, vaan e-kirjojen lainaaminen tapahtuu aina palvelun tarjoajan palvelussa. Jos olet ladannut teoksen lukuohjelmaan, voit jatkaa lukemista lukuohjelmassa. Jos taas olet valinnut selainlukemisen, voit jatkaa lukemista palvelussa olevan oma kirjahylly-toiminnon kautta. eKirjastossa tehdään kuitenkin koko ajan kehitystyötä ja toivottavasti jossain vaiheessa voimme toteuttaa myös tällaisen yhden kirjautumisen mahdollistavan toiminnallisuuden.
Katsoin jo tyytyväisenä että olette erotelleet erikseen kohdat Ekirjat ja Ekirjat - vapaat, koska kyllä se niin on, että asiakkaat ensisijaisesti haluaa selata… 672 19.12.2014 Hei, Tekijänoikeusvapaat e-kirjat tosiaan näkyvät eKirjastossa myös muiden e-kirjojen joukossa. Olemme päätyneet tähän ratkaisuun, koska kaikilla kirjastoilla ei ole käytössä lisensoituja e-kirjoja. Näiden kirjastojen e-kirja -valinnan kohdalla ei näkyisi silloin mitään aineistoa, vaikka heidän asiakkaillaan ovat käytössä nuo vapaat e-kirjat. Monen kirjaston toivomus onkin ollut, että vapaa aineisto näkyisi edellä mainitulla tavalla. E-kirjastoa kuitenkin kehitetään edelleen, ja jos palautteissa toivotaan toisenlaista ratkaisua, niin siinä tapauksessa kehitämme käyttöliittymää sen mukaisesti. eMagz-palvelu puolestaan ei ole etäkäyttöinen, joten kannattaa miettiä, onko asiakkaiden kannalta hyvä ratkaisu tiedottaa siitä eKirjaston kautta,...
Olen lainannut Helmet-kirjastosta e-kirjan. Saan ilmoituksen Ei voimassaolevaa lisenssiä (This loaned item can no longer be accessed), vaikka laina-aikaa on… 601 17.9.2014 Tarkista laitteesi päivämäärä- ja aika-asetukset. Laitteen pitäisi seurata Itä-Euroopan aikaa (Eastern European Time, EET +2/3). Päivitä asetukset, poista kirja Bluefire Readerista ja lataa se uudestaan e-kirjastosta.
Minulla on ongelmia avata lainaamaani e-kirjaa Adobessa, saan toistuvasti ilmoituksen vahvistetaan lainaa. 771 17.9.2014 Vika voi olla verkkoyhteydessä, jolloin kirjan lainausta ei saada täysin vahvistettua kerralla. Voit yrittää sulkea Bluefire Readerin ja ladata kirjan uudestaan laitteellesi. Jos kirja on jo ladattu Bluefire Readeriin, niin poista ensin se ja lataa uudestaan kirjastosta. Kirjan voi useimmiten ladata vähintään kolme kertaa palvelusta omalle laitteelle.
Voiko kirjaston e-kirjapalvelua käyttää ulkomailla? 426 3.9.2014 E-kirjoja voit lainata missä tahansa verkkoyhteyden kautta.
Miksi e-kirjastossa lukukertojen välillä pitää kirjautua uudelleen palveluun? 493 3.9.2014 Kuten monessa muussa henkilökohtaisella tunnuksella käytettävässä verkkopalvelussa, myös e-kirjastossa on ns. aikakatkaisu. Järjestelmä kirjaa käyttäjän automaattisesti ulos tietyn ajan jälkeen, jos palvelussa ei ole tehty mitään. Näin taataan parempi tietoturva tilillesi. Voit henkilökohtaisella laitteellasi asettaa sivuston muistamaan kirjastokorttisi ja PIN-koodisi numerot kenttiin automaattisesti.