digitaaliset aineistot

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Olen kinnostunut suomenkielisesta pikakirjotuksesta 351 16.7.2021 Suomenkielinen pikakirjoitusjärjestelmä kehitettiin 1870-luvulla. Lars Neovius-Nevanlinnan kehittämä järjestelmä vakiintui pian ainoaksi. Pikakirjoitusta kehitettiin tuolloin erityisesti valtiopäivien tarpeisiin, mutta sitä on käytetty myös mm. pöytäkirjojen tekemiseen, henkilökohtaisten muistiinpanojen tai päiväkirjojen kirjoittamiseen. Pikakirjoituksen suosio ajottui 1940-luvulta 1970-luvulle. Pikakirjoitusta opetettiin oppikouluissa ja kauppaoppilaitoksissa 1970- ja 1980 -luvuilla tehtyjen koulu-uudistusten myötä pikakirjoituksen asema heikkeni. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenkielinen_pikakirjoitus) Uusia pikakirjoitusoppaita ei ole julkaistu. Seuraavassa oppaita, jotka on poimittu mm. Suomen Pikakirjoitusyhdistyksen sivuilta.Leo...
Minulla oli e-kirja ellibsin kautta varattu ja tuli nyt lukuun mutta vanhalla kirjastokorttinumerollani. kortti katkesi ja sain uuden kortin… 285 27.3.2018 Valitettavasti Ellibsissä lainat ja varaukset ovat tosiaan korttikohtaisia eikä niitä voi siirtää toiselle kortille. Tällaisissa tapauksissa on tehty niin, että asiakas on tehnyt uuden varauksen uudelle kortilleen ja sitten olemme nostaneet hänet varausjonon kärkeen. Pyydämme siis sinua tekemään uuden varauksen uudelle kortille ja ilmoittamaan sitten, kun se on tehty. Emme voi tehdä varausta asiakkaan puolesta. Kun varaus on tehty, nostamme sen ensimmäiseksi ja poistamme vanhalle kortille tehdyn varauksen. Pahoittelemme kovasti tästä aiheutunutta vaivaa!
Viikin tiedekirjastosta löytyi kiinnostava kertomus (http://hdl.handle.net/1975/461 ) jossa kuitenkin vältetään tarkasti mainitsemasta mistä paikkakunnasta on… 1030 31.3.2008 Viikin tiedekirjastosta saadun vastauksen mukaan kaikki tieto löytyy tuosta digitoidusta kirjasta Toimellinen ja rehellinen Suomen talonpoika eli elämänkertomus Perttu Antinpoika Koiwulahdesta itsestään. Tekstin voi lukea avaamalla pdf-tiedoston linkistä. Bibliografiset tiedot löytyvät myös Helkasta http://helka.linneanet.fi/ esimerkiksi nimekehaulla. Painettuna teos löytyy Viikin tiedekirjastosta http://www.tiedekirjasto.helsinki.fi sekä Kansalliskirjaston http://www.kansalliskirjasto.fi Reenpään kokoelmasta.