chili

4 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–4.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitä on red pepper flakes? Chilirouhettako vai punapippurilastua? 9155 16.9.2009 Ilmaisulla red pepper flakes tarkoitetaan kokonaisina kuivattuja ja hienonnettuja punaisia Capsicum-sukuisia maustekasveja (chili, paprika). Vastaava suomenkielinen ilmaus voisi olla kuivatut chililastut. Gummeruksen suuressa maustekirjassa esitellään "murskattu chili": "Näissä kuivatuissa chililastuissa on mukana punaisten chilien hedelmäliha ja siemenet. Niitä voi käyttää korvaamaan kaikki tai osa ruokaan tarvittavasta chilijauheesta." Kuva: http://www.recipezaar.com/library/red-pepper-flakes-507 Lähteet: Charles Sinclair, International dictionary of food & cooking. Collin, 1998 Sallie Morris, Gummeruksen suuri maustekirja. Gummerus, 1999
Onko teillä valikoimissa kirjoja jotka käsittelevät chiliä? 879 16.4.2003 Chilistä löydät tietoa ainakin seuraavista kirjoista: ROUSI, Arne : Auringonkukasta viiniköynnökseen : ravintokasvit. 1997. GORDON-SMITH, Clare : Mausteena valkosipuli, inkivääri, chili. 2000. MORRIS, Sallie : Gummeruksen suuri maustekirja. 1999. SWAHN, Jan-Öjvind : Mausteiden maailma : mausteiden alkuperä, ominaisuudet ja käyttö. 1992. Kirjojen saatavuus- ja sijaintitiedot pääkaupunkiseudulla voit tarkistaa HelMet-tietokannasta http://www.helmet.fi Tässä vielä pari suomenkielistä chiliä käsittelevää nettilinkkiä http://www.saunalahti.fi/thietavu/Chili/C_Info.htm http://www.nicehouse.fi/index.php
Mistä tietoa chilin viljelytekniikasta? 1020 27.2.2003 Chilin viljelystä on Juha Forsblomin artikkeli "Chilien poltetta" KOTIPUUTARHA-lehdessä no 2 vuosi 1999 sivut 60-63 sekä TIETEEN KUVALEHDEN 1993 numeron 1 sivuilla 52-53 artikkeli "Cilipippuri voi alentaa ruumiinlämpöä". Chilistä on myös kirjassa Arne Rousi: Auringonkukasta viiniköynnökseen. 1997
Mistä löydän keittokirjan, jossa on opastusta chilipaprikoiden (maustepaprika) etikkasäilöntään? Entä marinadit? 1245 25.10.1999 Tässä viitteitä kirjoihin, joista mahdollisesti löytyisi hakemasi resepti: Hazen, Janet: Red hot and green--50 spicy vegetarian recipes--cooking with chilies, peppercorns, mustards, horseradish, and ginger, ISBN 0-8118-1052-6. Steer, Gina: The great chilli cookbook--recipes from the world's hottest cuisines, ISBN 1-85076-581-2. Wells, Troth: The spices of life, ISBN 0-7522-0538-2. Rodriguez, Douglas: Nuevo Latino--recipes that celebrate the new Latin American cuisine, ISBN 0-89815-752-8. Sullivan, Caroline: Classic Jamaican cooking--traditional recipes and herbal remedies, ISBN 1-897959-15-X. Kirjojen saatavuuden voit tarkistaa pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen aineistotietokannasta Plussasta (http://www.libplussa.fi). Plussassa...